tisdag 20 april 2010

"Heter man Ulv Röde så är man Viking!"


Hmmm.....skulle egentligen inte bli fler inlägg idag. Finns risk att Ni kanske inte orkar läsa dem, fast om du inte gör det så missar du mycket om att hur det egentligen är att se på saker ur ett "Vikingaperspektiv"!
Som sagt till saken, det var längesedan jag länkade till någon tidning så idag gör jag det och hänvisar till Svenska Dagbladets Nätsidor idag, där det är en artikel "Du är vad du heter - mer än du tror"!
Låter oförskämt.......fast lite njuter jag av att höra att det finns fler än mig som använder sig av det underbara uttrycket "white trash"! Gå in där och läs och se hur det kommer gå för dina ungar om du gett dem "fel" namn! Kanske blir de som mina snorvalpar" som vägrar klippa Mormors tånaglar (se inlägget nedan)!
Vid datorn som vanligt Sveriges Sista Vikinga Hövding Ulv Röde!
PS: Ulv kommer sig av att jag "verbalt biter strupen" av mina fiender och Röde kommer av sig att jag blir röd i hela ansiktet och överkroppen av ilska när den drabbar mitt annars så glada sinne!

5 kommentarer:

Unknown sa...

Nu är ju inte jag den som är den, och tror på fördommar, men en liten stuns av sanning verkar ju finnas i uttrycket "du är vad du heter". Gillar det bättre än "du är vad du äter".

P.s. Du stör inte alls, och tack för alla härliga jordgubbar/grodor:)

Maria sa...

Haha, det är inte bra för hjärtat att bli för arg.
Ha en toppen dag:)

Lena sa...

Visst finns det sånt man inte kan förklara!
När vi flyttade in i huset(min mans föräldrarhem) stod det en man i hallen och tittade på mig, sen försvann han bara, hann knappt reagera.
Min pappa som gick bort för 4 år sen såg saker här också, men han brukar hitta på lite bus nu.

På hans födelsedag påminde han mig genom att sätta igång en väggklocka som min man ärvde efter honom(klockan har inte fungertat på säkert 10-15 år) men då fungerade den.

Lena

Bibban sa...

Hej du röde, jag sappade in på en länk såklart och upptäckte att jag var "Hög" hmmm det kan jag inte hålla med om just nu i alla fall hehehe men det är spännande med namn och dess betydelse. tack för värmande ord om min blog, då blir jag så glad;) kram tillbaka

Freedomtravel sa...

En gammal ex-pojkväns släkt från Norrland hade en massa konstiga namn som Mary-Jane och liknande... HELA släkten! Oj, vad många konstiga fördomar jag fick... haha
Namn är inte neutrala!