söndag 13 februari 2011

"Blir det du eller jag som dör idag.........!"


Vet inte hur jag ska börja dagens inlägg, fast det är ord som måste skrivas! Ni får ta det som det kommer, jag har fått lite dåligt självförtroende hur jag behandlar språket den sista tiden, har fått mycket skit för det via blogg och mail. Visst, mycket är självförvållat, men kritik kan svida ändå!
Ja, till saken, är fortfarande lite glad och lite "låg" efter min och Lilla Fruns partynatt (Läs inlägget nedan). Glad för att sådana här fester gör att min Fru får komma ut och träffa folk, annars är hon mest sängliggandes. Fast sådana här fester, i kategorin "Glitter och glamour", ungefär som schlagerfestivalen, har sin baksidor! De skapar en otrolig ångest, Lilla Frun och jag är som en "sockerbit" när det gäller att dra till sig ledsna människor i alla åldrar! Jag vet vad det beror på, vi har ett "öppet sett och sinne"! Vet inte hur många vi fick "trösta" bland de yngre i
Torsdags, vi höll till i Skeppsholmskyrkan som numera är avkristnad av Biskopen, men under en sådan här festkväll kanske det skulle funnits en jourhavande präst som skulle kunna ta lite stödsamtal. Fast nu fanns ju Oumberlige Peter och Lilla Frun där istället! Jag är ju Viking och vi har det sinnelaget "att allt går ändå åt helvete i slutändan, så vad spelar allt då ändå för roll", men det är ju inga ord som man bör använda till en gråtande tjej som har ångest över att hon ska fylla 25 (!) år och inte ännu har blivit rik och berömd! Några börjar gråta bara för att de ser Maria Montazami, hon har verkligen blivit symbolen för mycket och för många, en slags trygghet och urmoder så hon fyller sin funktion i "kändisvärlden"!
Jag är djävligt kluven, jag gillar "vacker yta", det syns ju tydligt på alla Oumberligating jag visat på här på bloggen under många år, men finns det ingen "grund" till den "vackra ytan" så är det mesta värdelöst!
Jag har ju inte bara en Oumberlig blogg utan även en helt Omöjlig bloggkombination eftersom jag har även medicinbloggen Jernsaxen, en smått ångest framkallande blogg om "liv, sjukdom och död"..........fast ibland så skulle jag vilja kalla den bloggen för "När de vanliga bloggarna är stängda"......jag har fått tre långa mail till den adressen jernsaxen@live.se efter just inlägget nedan, alla handlar om hur vi mår och vad vi tycker är viktigt här i livet! Intressant och jag svarar på allt, det vet ni som skrivit till mig!
Det här med bloggandet är intressant, trots många gånger mycket "yta" så är intresset stort för "sanningen", alla vet ju hur ofta man får frågan att berätta en massa saker om sig själv, ofta i samband med någon slags "bloggkedjebrev"........berätta sex saker om dig själv osv!
Jag brukar inte svara på dem för de kanske inte alltid skulle bli så sanningsenliga, mina sanningar om mig själv, finns tydligt med på min blogg, för den som vill se..........! Om man vill, kan och bryr sig!
En sanning om mig själv är att jag sjukligt fixerad vid alla som är födda samma år som mig, eller saker som är tillverkade samma år....1964 alltså! Snacka om hybris, men jag tänker inte reda ut varför här, det får jag ta med min psykolog!
Självklart har jag koll på alla 64:or som dör också! Fast det är enkelt att analysera....varje gång jag ser en dödsannons för en av samma årgång som mig så skärper jag mina sinnen, för att låta orden "fånga dagen" bli en verklighet! Vår tid på jorden är kort, för en del alldeles för kort!
Esbjörn Svensson (självklart född 1964) på bilden ovan träffade jag en hel del i Västerås via en kompis som älskade Jazz, han dog för några år sedan i en dykolycka! Gillar inte att döda glöms bort så för att hålla honom vid liv så finns det en länk här!
Jaha..........vad säger man efter dessa rader då? Stäng av TV:n bjud över några vänner om än bara på fika, ordna spontanfest, ring en släkting/vän som du inte pratat med på länge, säg till dem du tycker om att du verkligen gör det! Prata med en "främling", "håll alla sinnen öppna", hatar du snö...gå ut och försök bli vän med den, snön alltså! (ler)
Fånga Dagen...på riktigt alltså...........inte bara en skylt i köket, Carpe Diem!
Vad gör du själv då Peter? Som vanligt jobbar extra för att kunna försörja min familj, några vägrar ju rätten för min Fru att hon ska kunna leva på sin pension..... 7 000:- spänn.....tack Sossarna som satte pensionen och tack ännu mer Aliansen som sänkte den!
Ska berätta en liten "hemlis" på denna "kändisfest" som vi var på i Torsdags så satt jag ett tag i "VIP hörnan", jag har jobbat några år i "smyckesbranchen" (Ja, jag vet att det låter lite konstigt, men jag är ännu inte vuxen och vet alltså inte vad jag ska göra när jag blir stor, så jag har provat på många jobb). Ja, i vilket fall så säger jag till en kvinna som jag blev lite kompis med
-Vilken fin ring du har! Hon strålar ikapp med sin 11 carats diamantring och utbrister!
-Oh...jag bara älskar den!
Kan man älska en diamantring för en miljon kronor! Kanske......jag vet inte riktigt, men eftersom jag inte haft någon så vet jag inte!
Vigselringen jag gav min Fru för snart 25 år sedan, tycker både jag och min Fru mycket om, men just nu är den på pantbanken..........bildjäveln gick sönder! Fast det finns "grader i helvetet", vi har i allafall både bil och möjlighet att panta en diamantring!
Ikväll ska jag åka ut med öl och choklad som Ica-Maxi skänkt till mig som jag sedan ger till dem som inte har något och då menar jag absolut ingenting! Visst är det tur att saker och ting "går ut i datum och över tiden" så vi kan ge det gratis till dem som inte har något! (Hoppas min ironiska ton hördes i texten).
Fast nu ska jag inte "elda upp mig", har lite "hugg i hjärttrakten ibland"..........så jag ska ta det lugnt, inte idag det hinner jag inte.........................men kanske imorgon..........eller i övermorgon!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

3 kommentarer:

Caja: sa...

Du berör..../caja

BP sa...

Kunde inte har sagt det bättre en Caja! Hoppas många läser - gärna mellan raderna också - tänker och förstår.

Anonym sa...

Jag känner verkligen med din "lilla
fru" men min man är nedbruten av
smärta och han har hela 6500 i
sjukpension. Livet är härligt!!