lördag 5 februari 2011

"Kanske en fotobloggare pågång......!"


Fast det här med bilder är ju lite speciellt tycker, vissa bilder blir ju bättre desto fler gånger man ser dem. Man ser saker på ett annat sett! Dessa två bilder tog jag på Böda Sand sommaren 2009, stranden är helt öde, alla grillar eller äter frukost samtidigt! Den som såg dokumentären på TV nyligen om Böda Sand på Öland förstår vad jag menar! Fast det bor över 5 000 personer här så kan man gå ner till en princip öde strand!
Detta är lite som Lasse Berghagen, gulligt men ändå lite läskigt! Dessa bilder är tagna under högsäsong dessutom! Jag går alltid ner till vattnet en stund ensam och suckar för mig själv!
"-Fan Peter du är Viking, du ska segla och inte åka Husbil!"

Jag har skrivit om upplevelserna på denna mastodont Camping förut! Mycket underligt faktiskt! Vem tror dessutom på allvar att jag gick vilse där på natten och var borta i en timme så alla blev oroliga!
Okej, det var kräftornas fel och den Snåla Ölänningen som driver denna Camping, knappt en enda djävla lampa tänd, så med några "Järn" innanför västen och mörker då är det lätt att gå lite "fel"!
Det ordnade upp sig........efter ett tag....Lilla Frun tjatar fortfarande om det som om det var världens undergång! Tur att hon låg på vårdhem när vi var i Finland och hamnade på fel båt hem! En 24 timmars kryssning som blev en 48 timmars! Är dom inte hemskt lika Vikinglinje och Siljaline båtarna? Jasså inte......hm...vad kan det då bero på!
Svärmor var barnvakt hemma hos oss och hon är inte så noga...hon är Danska och Lilla Frun låg neddrogad på Sjukan så jag klarade mig...men de andra grabbarna i gänget "fick sina fiskar varma" när de kom hem till sina Huskors! (Ett vackert ord för Kvinna!) Fast var det inte fotografi det här inlägget skulle handla om? Hm...som alltid på Oumberliga så blir det lite "funderingar" också!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson alias Ulv Röde!

8 kommentarer:

Unknown sa...

Tjoohooo,tack för kommentaren..:))Å jag ber om ursäkt för att jag klev på dig,meeeeeen lite får man väl tåla..lr hur???..haha..Kram/Annelie

BP sa...

Gör som du: sträckläser bloggen. Piloter sover alltid på planet - de har ju en autopilot som sköter flygningen. De vaknar vid landning.
Både stewards och manlig hotellpersonal har gay på sitt cv, det verkar vara ett absolut måste idag. Inte mig emot, för dom är åtminstone snygga;-)
Sommarbilderna från stranden får mig att längta. Kamerorna tycker jag djupt synd om;-)

Vit som snö sa...

Go'lördagskväll:)
Nu påminns jag om din kommentar att det nog bor en Discobrud i mej, dold bakom allt det vita! Joo, jag har ju erkänt att det gör det oxå:) Och NU får JAG säga till DEJ: jag tror det bor en inredningsguru bakom din fasad oxå;) Jag har fått mina bevis genom åren;) Jag tycker inte du ska kalla dej profillös...dina inlägg är härligt blandade och ger iallafall mej ofta ett gott skratt:) Och av o till så får man tänka till på allvarliga saker oxå...Jag gillar din blandning! Men liiite mer inredning kan du ju nischa dej mot;) För "guldkornens" skull:) Undrar om man hör dit...;) Iallafall, gillar strandbilderna! Ha en fortsatt mysig helg! Kram Cilla

Anonym sa...

Hej Peter!

Jag lämnar en kommentar, inte på grund av ditt senaste inlägg i din egen blogg, utan på grund av en kommentar jag läst hos Vimmelmamman.

Jag vet ingenting om dig Per; jag har inte följt din blogg, men jag har sett några kommentarer du lämnat hos Vimmelmamman.Du må ha de bästa av avsikter, men beter du dig irl som du framstår på din blogg och i dina kommentarere, så är det inte direkt förvånande att du inte blir tagen på allvar.

I din senaste kommentar till Vimmelmamman, använde du dig av punkter (exempel: .....) inte mindre än arton (18) gånger. Du använde fem punkter fem gånger, elva (!) punkter en gång, tre punkter sju gånger och så vidare. Din text blir på det viset oläslig OCH löjeväckande. Ingen vet vad elva punkter betyder.

Du avslutade med sex utropstecken (!!!!!!) och fem frågetecken (?????). Ingen kan ta detta på allvar.

Käre Peter! Kanske har du mycket klokt och viktigt att säga - jag vet inte, eftersom jag inte vet vem du är. Dock vet jag att man inte blir lyssnad på om man kan formulera sig - och det verkar inte du kunna. Alternativt inte vilja. Så länge du skriver sämre än en tonåring lär ingen vilja fästa avseende vid det du vill säga. Om detta kan man tycka både det ena och det andra.

I den form och i den stil du väljer att formulera dig just för ögonblicket, lär du inte få några vapendragare. Kanske en och annan läsare, men det räcka om du vill nå resultat. Oumbärlig i alla händelser inte.

/Monica Nordström

Ur mitt perspektiv - svensklärarens - är det föga förvånande att du inte bli inbjuden till i detta fallet Berns

Anonym sa...

Hej Peter!

En kommentar som handlar om språk, bör vara på en språkligt acceptabel nivå. Jag lämnar därför min kommentar en gång till, i en språkligt granskad version.

/Monica

Jag lämnar nu en kommentar, inte på grund av ditt senaste inlägg i din egen blogg, utan på grund av en kommentar jag läst hos Vimmelmamman.

Jag vet ingenting om dig Peter; jag har inte följt din blogg, men jag har sett några kommentarer du har lämnat hos Vimmelmamman under senare tid. Du må ha de bästa av avsikter, men beter du dig irl som du framstår på din blogg och i dina kommentarer, så är det inte direkt förvånande att du inte blir tagen på allvar.

I din senaste kommentar till Vimmelmamman, använde du dig av punkter (exempel: .....) inte mindre än arton (18) gånger. Du använde fem punkter fem gånger, elva (!) punkter en gång, tre punkter sju gånger och så vidare. Din text blir på det viset oläslig OCH löjeväckande. Ingen vet vad elva punkter betyder. Och vem bryr sig?

Du avslutade med sex utropstecken (!!!!!!) och fem frågetecken (?????). Ingen kan ta detta på allvar.

Käre Peter! Kanske har du mycket klokt och viktigt att säga - jag vet inte, eftersom jag inte vet vem du är. Dock vet jag att man inte blir lyssnad på om man inte kan formulera sig - och det verkar du inte kunna. Alternativt inte vilja.

Så länge du skriver sämre än en tonåring, lär ingen vilja fästa avseende vid det du vill säga. Om detta kan man tycka både det ena och det andra. Det är dock ett faktum att ett gott språk och en god formuleringskonst gagnar möjligheterna att nå fram med budskapet - vilket egentligen är en självklarhet.

I den form och i den stil du väljer att formulera dig just för ögonblicket, lär du dock inte få några vapendragare. Kanske en och annan läsare, men det räcker inte om du vill nå resultat. Oumbärlig är du i alla händelser inte.

/Monica Nordström

Lippe sa...

Anonyma Monica: ORKA?!?!?!?!?!?!?!
Räkna dom du.............hehehe
Kram PETER!!!!!!!

desperat hemmafru sa...

Eftersom det är helt frivilligt att läsa andras bloggar förstår jag inte vad Monica, självpåtagen språkgranskare, är ute efter? Vad hjälper det att uttrycka sig språkligt korrekt, när tonen du använder är nedlåtande och elak?Men till denna blogg återkommer du väl i alla fall inte? Som språklärare av guds nåde, måste du ha fullt upp nu förtiden. Det finns ju en hel webb att hålla ordning på!

Synnøve. sa...

Ett stycke besserwisser vill jag bestämt påstå, den där Monika svensklärare.
Tycker lite synd om hennes elever.
Innan du racker ner på mig nu så vill jag si at eg er norsk och har litt dysleksi...........
Kan heller inte se alla prickar då jag har lite tröbbel med synen!!!!
Men jag tror du ska skaffa dig ett liv, ett eget sådant innan du sätter dig og teller prickar och utropstecken!
Takker og bukker.
Synnöve.