lördag 26 februari 2011

"Manligt kontra kvinnligt............!"


Vet inte om det känns rätt att göra detta inlägg ljust nu med tanke på det som jag gjorde underst! Fast livet måste gå vidare, så även i bloggarnas värld! Läser allt jag kommer över som berör och handlar om hjärnforskning, för djupt och kanske för komplicerat att skriva om här!

Finns mycket litteratur för den som vill i allafall, enkel eller avancerad bara att välja!

Roligt och spännande är det i allafall att man inom hjärnforskningen använder sig av en "den manliga kontra den kvinnliga hjärnan" som urtyper, sedan finns det ett otal varianter av dem, exempelvis den manliga manliga hjärnan, den kvinnliga manliga hjärnan, den manliga kvinnliga hjärnan osv. Idag är det ju lätt att med hjälp av radioaktiva isotoper se vilka centran i hjärnan som stimuleras vid olika aktiviteter exempelvis bön, sex, matematik osv! På såvis även se skillnader på hur den "manliga" kontra den "kvinnliga hjärnan" fungerar!

Är du nyfiken på vilken hjärnhalva som är din dominanta halva och vad det i så fall innebär, klicka då här!
Det gjorde jag........jag blev så snurrig av kvinnan på bilden och såg bara en rumpa och bröst........och så kom jag att tänka på vilken läckerbit jag har till Fru, så nu ska jag krypa ner till henne i sängen, hon sover fortfarande! Får titta in på den länk jag rekommenderar idag senare, men du som läser detta och inte har en sådan manlig hjärna som jag har kan ju testa och se vilket håll kvinnan snurrar åt!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson alias ulv Röde!

1 kommentar:

BP sa...

Ja, ja - har sett den där teckningen förut. Jag är ju kvinna så...

PS. Min bästa vän ligger just nu med två hjärntumörer på sjukhuset - så som du förstår kan jag hålla mig för skratt - med det kan ju inte du veta såklart.
Har känslan av att jag de senaste veckorna har bloggat av samma anledning som du gjort ett bra tag - men jag kan ha fel. DS