tisdag 13 januari 2009

En solskens historia............eller är våren på gång...


Som sagt, en solskenshistoria eller är det våren som gör sig påmind. Har redan gjort några inlägg på Oumberligabloggen idag och dessutom hunnit skriva 8 (ja, du läste rätt åtta ansökningar om arbete) arbetsplatsannsökningar så jag var ganska slut både i huvudet och i armarna när det plötsligt ringer i telefonen. Hoppades förstås att det var arbetsrelaterat, men det visade sig att det var det inte, det var min gamla Pappa! Blev först orolig att det hänt någonting vi ses ungefär en gång i veckan och brukar också ha telefon kontakt nästan dagligen, bara en "kortis" ofta, men i all fall så sker det alltid efter klockan 18.00. Likadant i över 20 år nu inga undantag. Nu är det så att Pappa varit mycket dålig i över 3 år, han har haft dålig cirkulation och proppar i benen, gått ner enormt i vikt plus en andra massa åldersrelaterade besvär. Han blev till slut tvungen att amputera ett ben och självfallet så blev han rejält nedstämd av det samtidigt som han hade väldiga "fantomvärkar" från det ben som inte längre fanns. Idag när han ringde kan man nog säga att han är helt frisk och mentalt återställd efter denna långa fysiska sjukdomstid nu ska det planeras för framtiden. Jag märkte att det redan var något på gång då han bad mig inhandla Svenska Akademins ordlista och ett större anteckningsblock samt en almanacka för 2009 förra veckan då jag besökte honom.
Nu till dagens händelse, han ville ha lite andra saker inhandlade tills vi ses i slutet av veckan, han ville ha en god konjak inhandlad och inte vilken som helst utan Hine av finaste sort. Själv är jag inte bevandrad alls i konjakensvärld, men märket kände jag igen ifrån i somras då vi inhandlade en liten flaska på plats i Frankrike. Han tyckte då att det var det godaste han druckit/smakat.
Detta blev orsaken att jag satte mig vid datorn igen, in på Systembolagets hemsida och se om detta märke fanns i Sverige och det gjorde det faktiskt, så nu kära läsare av Oumberligatingbloggen finns det endast två flaskor kvar en på Regeringsgatan i Stockholm och en i Nordstan i Göteborg skynda att fynda. Jag ringde just upp Pappa och frågade om priset var okej, först tvekan, sedan ett absolut ja, 1690:- kronor kostar 700 ml Hine 1981 Nr:303.
Nästa vecka så ska inte bara en finare Konjak levereras det ska också ut och handlas på stan, ny kostym, ytterrock, grova skor, handskar, halsduk och en ny tunnare ytterrock så att det inte knölar sig i häcken när man åker rullstol. Visst finns det hopp om livet och att våren snart är här!
Vid datorn Peter Olofsson!
PS: Glömde tillägga att det ska också bli nya moderna glasögon enligt inköps listan från min Far!
Behöver själv läsa på om konjak, men Pappa och hans kompisar på äldreboendet där han bor får själva dricka upp den, lär mig mer på http://www.cognacsociety.se/ Systembolagets webbadress är www.systembolaget.se dåligt att de inte har bilder på sina produkter, men då blir väl vi, dvs, medborgarna, mer sugan och handlar för mycket(ler)!

8 kommentarer:

Butik Östergården sa...

Vad härlig med din Pappa. Blir så glad när äldre unnar sig utav livets goda. Är själv en coqnaq älskare. Fick min favorit Gordon Blue när jag fyllde 50. Har smuttat på den vid speciella tillfällen. Har även testat Hines finare sorter. Och de är jätte fina. De har börjat få bättre och finare sorter på systembolagen de snare åren positivt!
Ha en bra dag!
Kram Helen

oumberligating sa...

Hej! Du var visst redan ute i "cyberrymden" när jag skrivit klart, titar in hos dig och skriver mer mvh från Peter!

Anonym sa...

Mycket märkligt att du halkar in hos mig sådär.

Men du är alltid välkommen!

Anonym sa...

Tack! Ja, vad roligt att höra. Lost är verkligen en riktigt bra serie som tydligen passar alla. Om du inte har fölt serien via tv så kan jag tänka mig att den kommande säsongen blir jobbig för din del då de flesta avsnitten slutar med ett cliffhanger slut och man måste vänta en hel vecka för att få reda på vad som händer. Man blir galen på det men samtidigt är det för spännande för att sluta se. Det är skillnad mot att ha hela säsongen hemma på dvd och kunna trycka på nästa avsnitt inom någon minut. :-)

Anonym sa...

Hm det låter som om pappsen har gått och fått vårkänslor :)
Hanna

Vikeskärs hem och vardag sa...

hej hej, tack för kommentaren. Blir nog inget slut på bloggen men lite vila ifrån skadar nog aldrig. Usch man tappar ju motivationen totalt av att förlora jobb. Men man får bita ihop och försöka se positivt.
Trevlig kväll... Mvh Annika

Anonym sa...

jag tycker om konjak, men billigare duger.

Anonym sa...

Imponerande, han kan konsten att njuta din pappa! Nu förstår jag också ditt intresse för fina saker;)
Härligt var ordet!
Trevlig kväll
Hälsningar
Susanne