fredag 9 januari 2009

Ibland är det verkligen kul att blogga...

Fick ett anonymt mail här om dagen som handlade om empire möbler. Person berättade ingående om en möbel som jag presenterat här så jag förstod att han verkligen var insatt efter några fler mail så berättade han att han är en stor samlare. När man har nordeuropas finaste och exklusivaste möbelsamling värd några miljoner vad finns det mer att drömma om frågade jag? Svaret kom inom några minuter i bildform! Vad säger man, vi tar två!
Trevlig kväll önskar Peter Olofsson
PS: Skåpet ska enligt bifogad text finnas i Polen, tillverkat i Frankrike 1882 okänd mästare, belagt med exportförbud men till salu för c:a 100 000 dollar!

8 kommentarer:

Fru Pusselbit sa...

Det var inget dåligt skåp. Priset var... ja... överkomligt! ;)

Unknown sa...

Verkligen jätte vackert skåp! Väldigt mycket krussidull och förgyllt!
Själv är jag väldigt frälst på Gustavianska stilen...

Må gott
Kram Tildé

ROOM AND SERVE sa...

Möjligen på ett museum, eller i ett avskalat rum där detta är den enda pjäsen.

oumberligating sa...

Hej Fru Pusselbit! Vad glad jag blir att du som vanligt är först på kommentar inläggen blev lite orolig där(ler) ett tag. Jag vet att du precis som jag har lite pengar över från i julas så jag förstår att du tycker priset är överkommligt, har ett liknande till salu med två små bord till, ska vi säga miljonen jämt? ;)

oumberligating sa...

Hej Tilde! Ja, det är lite mycket kanske hur det här skåpet ser ut, det är lite mera lagom med gustavianskt! Trevlig helg och vänlig hälsning från Peter!

oumberligating sa...

Hej Helena! Nu blir jag lite ledsen, du låter lite hård i ditt omdöme, men ser i din profil att du är fisk så innerst inne så klappar det ett varmt och känsligt rockokohjärta i din bröstkorg, om inte så får vi jobba ihop oss här på våra bloggar(ler). Ha en trevlig helg så hoppas jag att vi fortsätter att mötas här i "cybervärlden" Mvh från Peter Olofsson.

Butik Östergården sa...

Hej Peter!
Vad kul att du lämnade ett spår på min blogg. Är också lite glömsk och kan säkert också skriva två gånger utan att veta om det. Tycker det är härligt med människor som engagerarar sig i andras problem. Det är nog många som går med smärta ständigt. Jätte bra att du öppnar upp en blogg om detta. Vilket underbart skåp! och vilket hantverk. Jag är lite kluven i min inredningssmak. För egentligen älskar jag arbetade saker som tex. skåpet du visar. Men samtidigt tycker jag även den robusta rena möblerna är vackra i sig. Så jag fortsätter väl att blanda även om andra kanske upplever det som rörigt.
Ha en trevlig helg.
Kram Helen

oumberligating sa...

Hej Helen! Håller med, ni har ju ett stort hus så det kanske finns plats att ha olika stil i alla rum och man kan tycka om olika saker utan att behöva personligen äga dem! Trevlig helg mvh från Peter Olofsson