måndag 26 januari 2009

Wagyukött pris 1499:-kr/kilot känns som man kan vara utan, eller?



Så blir köttet mört och smakrikt:Wagyu är en variant på det världsberömda Kobe-köttet från Japan.På grund av handelsrestriktioner kan det inte importeras till Sverige.Förr var köttet reserverat för den japanske kejsaren.Korna behandlades med stor omsorg, blev uppfödda på öl och utvalda grödor förutom att de fick daglig massage för att ge det möraste och smakrikaste köttet.Tv-kockens Fredrik Erikssons bästa stektips:Se till att stekpannan är riktigt varm.Vänd köttet så få gånger som möjligt.Salta inte på köttet för lång tid före stekning.Det är bäst att göra det under tiden eller strax efteråt.Använd nymald peppar och gott grovt salt.Ät biffen så naturell som möjligt.Dränk den inte i en massa smaksättare.
Detta är ett utdrag ur www.expressen.se idag som testat wagyuköttet.
Jag firar "tusen besökare" med något jag tycket känns som jag kan vara utan, men är det ett Oumberligt ting för dig? Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Bilden som heter kort och gott, Två kor kommer från www.fotolasse.se som utöver fint foto bjuder på historier från landet.

4 kommentarer:

Tant Janet sa...

Grattis till dina 1000 besökare och tack för att du tittade in hos mig. Ha en bra kväll. / Jeanette

Anonym sa...

Vansinne! Jag har sett många stutar studsa runt i min ungdom då jag är uppväxt på en gård där vi födde upp nötkreatur. För er information så är det en hel del pyssel med att få fram en vanlig köttbit också. Wagyukött kände jag inte till sen tidigare och är ytterst tveksam att man känner någon direkt skillnad i ett blindtest. Tillagningsmetoden som beskrivs är i så fall betydligt viktigare. Ronny

Anonym sa...

på en 10-gradig fettskala ligger wagyukött runt 8-9 vilket är det fetaste en biff kan bli. du känner garanterat skillnad vid ett blindtest. förutom att köttet är extremt mört har det oxå en väldigt speciell smak.

Anonym sa...

Har ätit Kobe kött i Japan flera gånger och att tro att man inte skulle känna skillnad i blindtest, mot vilket annat kött som helst, kan bara bero på att man inte vet vad man pratar om.