måndag 12 januari 2009

Förlåt vänner, såg på användarstatestiken att jag tråkade ut Er!



Lovar att som vanligt "knyta ihop säcken" och ge mig tillbaka till Oumberligabloggens huvudämne, möbler och design, som ni se så är vi där nu, fast jag stannar vi plastmaterialen och inte vilket material som helst, Polykarbonat (PC) heter denna plast som dessa möbler från Kartell är gjorda i. Stolarna ovan heter La Marie och är designade av Philippe Starck. Samma designer står också bakom den undre datastolen med stålunderrede, förövrigt också i Polykarbonat, modellen heter Ero S. Riktpris från fabrikant på de övre är idag 172 euro och på den nedre datastolen 374 euro, finns att beställa i Sverige, men största leverantör är nog Danska http://www.smow.de/
Stolarnas material Polykarbonat är lätt att förväxla med äldre möbler i plexiglas, man kan lätt skilja dem åt genom att böja materialet (gör det inte med era vänners 70-tals plexi möbler), plexiglaset kommer att brytas av med polukarbonatet böjs och återfår sin normala form, suveränt för exempelvis stolar.
Andra plaster för den som vill skryta lite: Polyeten (PE), Polypropen(PP),Polystyren(PS) Allas vår favorit PET-flaskan är gjord i PolyetylentereftalatPET eller PETE),Polymid(PA)Polyester(PES),Polyvinylklorid(PVC),Polukarbonat(PC),ABS-plast(ABS),Polyvinylidenklorid(PVDC),Polytetrafluoreten(PTFE),PLA-Plast(PLA), Epoxi(EP),Fenolformaldehyd(PF) och för er alla plastfanatiker min stora favorit plast alla kategorier Polymetylmetakrylat(PMMA). Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

2 kommentarer:

Nippertippan sa...

Härliga färger och former!!! Hamnar absolut på önskelistan;)
Ha en trevlig kväll!!!
Kramiz:)

Fru Pusselbit sa...

Jag gillar den röda färgen skarpt! =) Ha en fortsatt trevlig kväll! =)