fredag 23 april 2010

"Dags för ännu en resa...en mycket, mycket längre...!"




Så var det dax att påbörja ännu en resa, en resa "tillbaka" till rötterna! En resa som troligen blir mycket, mycket längre än tidigare. Lilla Frun, Jarnasaxa alltså måste lämnas kvar då hon nu en längre tid ska bo på Hospitalet. Snorre, Loke och Embla får klara sig själva för första gången!
Nu måste Ulv Röde ut på nya äventyr! Tankarna på "Skeppet Ingeborg" är fyllda till bredden, provianten är packad i kylskåpet! Kamera och Laptop är med.
Innan jag styr kosan mot mitt "Mål" så stannar jag vid min "Offersten", en runsten huggen direkt i bergväggen, den hittades så sent sommaren 1964, samma år som jag Ulv Röde kom till Världen! Ett bra år!
Jag stannar så nära flodbanken jag kan, hör hur vattnet brusar i forsen......hm...porlar kanske rättare sagt i bäcken!
Jag utför min "offerritual", silver till Gudarna så klart! Helst så skulle man ju offra en "oskuld", men det lär man inte hitta här på Södertörn, det cyklar förbi en "hagga" på cykel, kanske man skulle offra henne! Nej, tror inte det, då blir det nog missväxt och regn hela sommaren, gräver ner ytterligare några silverpenningar till "Gudarna" istället!
När jag smyger ner till vattenbryndet för att dricka och vaska av mig, så ser jag till min fasa att en "Korsriddare" varit här före mig, han har glömt sin sadel i gräset!
Det är ett elände med dessa "dubbelstenar", hednatid och kristentid tillsammans, inte lätt alla gånger!
Jag går åter till mitt "Skepp", laddar in bilderna och skriver dessa rader........de sista raderna på mycket, mycket länge................................Ingeborg kastar loss ifrån flodbanken och jag är plötsligt påväg........på min långa, långa resa............................................................................................................
Runstensens ord är kvar i mina tankar........"Gunna läto hugga denna sten och göra denna bro", tittar bakåt i backspegeln och där på soffan sitter inte Gunna själv där och ler, i 1000 år fick hon vänta innan någon kom och plockade upp henne, jag blir visst inte ensam på min resa!
Ulv Röde i Nådens år 2010

7 kommentarer:

B i t t e sa...

Jag önskar dig lycka till på din långa färd, i sällskap med sadlar, stenar och annat löst krafs som kan dyka upp i din och skeppets väg. Styr försiktigt och ha det så bra. Kom snart hem igen :-)

Mollamaja sa...

*gapskratt* Hahha:
"det cyklar förbi en "hagga" på cykel, kanske man skulle offra henne! Nej, tror inte det, då blir det nog missväxt och regn hela sommaren"

Ha en trevlig helg och en mysig färd! Kram!

Elle sa...

Och var bär resan av denna gång...?? *ler*

Varma hälsningar till lilla frun!
Kram Elle

Baronessan sa...

Ha, ha, du galne :)
Skönt att du skippar haggor, ifall man skulle cykla förbi någon gång menar jag.
Lycka till på resan. Ser fram emot nya tokigheter. Glad helg!

Karins fotoblogg sa...

Stopp! Hallå!!! Vart ska du??? Nu blir jag ju nyfiken!

Och tack för att vi slipper missväxt! :)

Trevlig helg må än du vara!

Freedomtravel sa...

Gillar dina resor... spännande att följa ;)
När du kollar på runstenar måste du kolla att varannan "orm" går över och varannan under (kan bli krångligt när det är mycket text). Men på en BRA runsten ska det vara så ;)
Hälsningar Frjálsi
(Freedom på isländska)

imse sa...

Vart ska du ta vägen nu då? Lite reserapporter måste du lämna. Och vilken tur att du inte offrade haggan. Fortsätt så, för jag vill inte riskera att bli offrad när jag är ute och cyklar.

Kram