torsdag 3 november 2011

"Absolut kärlek......nu är den här......!"Nu är den äntligen här, uppföljaren till förra årets handblåsta kristallkaraff ifrån Reijmyre. I år är den inte handslipad på samma sätt utan istället går karaffens formspråk i den kritstecksrandiga kostymen ifrån Savile Row tecken, som står för sofistikerad elegans enligt modeexpertisen. Årets flaska görs även den i en numrerad upplaga på 800 flaskor, cirka
7 000:- styck. Vill man skilja sig ifrån mängden ytterligare så väljer man den helsvarta karaffen/flaskan istället, gjord endast i 10 exemplar! Kostnad.......måste du fråga har du ändå inte råd blir ju svaret!
Får jag önska mig två julklappar så vill jag ha bägge karafferna med medföljande specialshatull, tillbehör och handblåsta tumblerglas!
Har älskat Absolut Vodka flaskans design sedan den kom och jag som ung man blev smekt av dess innehåll och vaknade på Luciadagens morgon i min gymnasiefrökens säng! Det lät smaskigt va? Inte så farligt som det låter, vi Lussade för vår favoritlärare och jag var lite "trött" så hon tyckte jag kunde lägga mig i hennes säng och vila ut, medans hon och mina klasskamrater åkte till skolan! Jag mår verkligen inte bra av starksprit så när jag i fortsättning började samla på Absolutflaskan i olika varianter så fick andra dricka upp innehållet. Tråkigt nog så finns det folk i min närhet som gladeligen drack upp det, men de är inte längre i livet! Flasksamlingen donerade sedemera jag till en hembrännare som vill ha lite snyggare emballage till sin produkt, även han söp ihjäl sig!
För två veckor sedan så höll jag förra årets specialflaska i min hand. En god vän som köpt den på Arlandas giftshop fyllde upp den och drack sedan ur den till hälften.......nog fan smakar den lite bättre i den här flaskvarianten, sade han! Han vet vad jag tycker om hans drickande.
"-Se inte så bister ut Peter brukar han säga! Jag lovar du får ärva karaffen när jag är död sa han skrattandes!" Så blir det nog, den "enes bröd den andres död"! Den kommer att bli en "pärla" bland karafferna i min samling med tiden, fast lika tom som alla andra och med sin historia!


Visst är livet orättvist, vissa blir rika och alkoholister, andra blir fattiga utan missbruksproblem och del blir både fattiga och missbrukare, olika falla ödets lotter! Vän av ordning kanske då ställer följdfrågan, hur gick det för dig då Peter? Ja, i ärlighetens namn föddes jag varken rik eller vacker, men med en djävla känsla för vad som är "vackert i livet"!
Så mitt designtips till Svenska Folket är det inte dax att någon designar ett tre liters Bag in Box i kristall, som IKEA kan sälja, är det bara de rika som ska få rätten att supa ihjäl sig med stil och elegans?
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Kristall i det fina Cyberrummet!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Mina båda svågrar söp ihjäl sig
ganska unga, det var inte så noga
med design på flaskorna.
Tråkigt mycket tråkigt för en mor
att begrava båda sina söner.
Maritha

oumberligating sa...

Jadu Maritha det blev bara du och jag kvar i Oumberliga kommentarsfältet till slut!
Har tar resan kanske slut!
Ha det Bäst!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

BP sa...

Gilar inte den designen alls, men de vanliga flaskorna på sytemet är vackra.
Å nej, du: hellre köper jag min Bag in Box för 194 spänn i en pappkartong;-)

Anna sa...

Tur att jag inte gillar sprit men flaskan var ju snygg!!
Kramis

Laila sa...

Är definitivt ingen som dricker mycket! Men den där flaskan var ganska ball. Fast jag tycker originalen är snyggast!

desperat hemmafru sa...

Nej för tusan. Släng originalen och köp en tokdyr tom flaska! Jag glllar flaskdesignen jättemycket och jag gillar flärd och lyx med. Fast det kanske inte blir så mycket av de mer exklusiva varorna ändå... Men drömma kan man. Och du får en onekligen att göra det. Jag tror aldrig jag stött på någon med sådan kunskap och känsla för flärd och lyx. Det är lite spännande att få ta del av den världen! :-)

niklas sa...

Vilken historia! Och vilken flaska :o Den flaskan hade fått mig t.o.m. mig att bli alkoholist :( Synd att dina bekanta njöt för mycket av innehållet. Men ett intressant inlägg. Inte alla som har fått sova i deras lärares säng ;)