tisdag 22 november 2011

"Ser ut som vilken djävla bloggare som helst...manlig alltså....!"


"Massmördaren Mattias Flink, som sköt ihjäl sju personer i Falun 1994, kan bli en fri man 2018. Men i dag prövar Högsta domstolen frågan. Flink har överklagat hovrättens beslut och anser att fängelsestraffet på 36 år är för långt."
Den här killen har jag funderat rätt mycket på sedan händelserna i Falun. Vi har en del beröringspunkter, vi har bägge gjort befälsutbildning bl a, tycker faktiskt vi ser lite lika ut också, dessutom bor vi i princip grannar, med den skillnaden att jag inte är inlåst. Brukar se honom bakom inhägnaden på Beateberg när jag cyklar iväg till jobbet! Vi blev dessutom bägge två osams med våra dåvarande flickvänner under "lumpartiden", fast med olika "slut", han hämnades i fyllan och villan på alla kvinnor och valde att skjuta några. Själv kände jag att nu fick det räcka med "ondska" så jag hoppade av min militära bana och sökte "vapenfritjänst" istället!
Mitt livs bästa val.........undrar vad han egentligen tycker om sitt val? Jag har faktiskt inte riktigt fått någon klarhet i det, i en TV-intervju som jag såg för något år sedan så frågade journalisten om han vill be om "förlåtelse"......svaret blev ganska kryptiskt. Minns inte ordagrant hur det löd, men i stora drag så kunde han inte se vitsen med att just be om förlåtelse! Gjort är gjort! Visst är det så, men ordet förlåt särskilt efter lång tid kan betyda mycket för en del. Se bara hur de foster hemsplacerade nu vuxna barnen jobbat hårt för att få upprättelse. Nu har jag ingen aning om hur jag skulle reagerat själv om någon nära anhörig till mig blivit skjuten på "öppen gata", troligtvis så hade jag inte mottagit "ursäkten", men kanske det hade varit en början på ett "avslut"? Ja inte vet jag, du befinner dig på Oumberliga bloggen här blir det fler frågor än svar!
Bilden kommer ifrån Scanpix publicerad i Svenska Dagbladets nätupplaga där du också kan läsa resten av artikeln
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Fråga i Cyberaltet!
PS: En annan fråga som ställdes i intervjun var om det fanns risk för återfall. Nej, det trodde inte han, omständigheterna kunde inte bli så igen! Förvisso, kanske inte utrustad med skjutvapen, men med snedvriden människosyn och alkohol i kroppen är då killen 100% pålitlig? Jag skulle inte vilja sitta i beslutsfattarnas sits idag! Kanske Mattias Flink själv kan svara på det, undrar om han har tillgång till Internet om han då googlar allt om sig själv, kanske läser han dessa rader! Är du en "snäll kille" nu Mattias? Om du kommer ut kommer du då jobba för det "goda samhället", jobba med humanism, mot våld och rasism och stödja jämlikhet mellan könen? Kommer du åka runt i skolorna och berätta hur lätt det är att det går åt "helvete"? Ja, kommer du göra det då kanske det finns en plats för dig här "ute" hos oss andra!

3 kommentarer:

Dehäreja sa...

Mycket tänkvärda och kloka ord! Som vanligt... TACK!

Photo by Maria sa...

Tur att likheten inte är identisk..

Kloka du =)

Kram Mia

Laila sa...

Såg också den där intervjun och reagerade som du...
Kändes lite spooky med ett sånt svävande svar och han vill ut!