fredag 18 november 2011

"Allvar nu.....Rör inte min snopp.....!"


2009 skrev jag ett blogginlägg om att "stoppa manlig omskärelse", efter det blev jag hotad både via mail och kommentarer! (Det säger ju allt) Det enda jag gjorde var att referera till Läkartidningen och artiklar i den om just "manlig omskärelse", de medicinska och psykologiska effekterna av det hela!! Vill du har fördjupning till detta inlägg så googla just orden Läkartidningen och manlig omskärelse! Idag på Dagens Nyheters Debattsida blir ämnet aktuellt igen då ett flertal kända personer kräver att Regeringen griper in och värnar barns rättigheter, allt enligt Genevekonventionen. Självklart är Oumberlige Peter med i debatten och skriver även under inlägget!

Staffan Bergström, professor emeritus Internationell hälsa, Karolinska institutet, specialist inom förlossningsvård och gynekologi Christer Sturmark, ordförande Humanisterna Ellis Wohlner, vice ordförande Humanisterna Annika Borg, teologie doktor, debattör och präst Per Dannefjord, lektor i sociologi vid Linnéuniversitetet Eduardo Grutzky, politisk samordnare Alma Europa P C Jersild, författare, leg läkare Gunnar Göthberg, överläkare vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, Hedeniuspristagare 2011 Torbjörn Tännsjö, professor i praktisk filosofi Åsa Wihlbeck, leg läkare, årets folkbildare 2010 Bengt Westerberg, f d socialminister samt Ulv Röde alias PETER OLOFSSON, debattör och bloggare samt ordförande i Föreningen "Rör inte min snopp!"

Avslutningsvis vill jag avsluta med att säga att Sverige är en Demokrati, det innebär inte att man mordhotar människor för deras åsikter, utan man värnar rätten om att just få skriva sådana här inlägg! Bildmaterial ifrån Läkartidningen.
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Åsikt i Cybermörkret!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Peter för att du trots allt vågar skriva om det! Har själv blivit hotad efter liknande artiklar, så numera är jag helst anonym. Alla kan inte orka att stå på sig som du gör i så många olika sammanhang!
/Vänligen Anonym

desperat hemmafru sa...

Va, menar ni att man inte vågar ha en åsikt i frågan, utan att riskera att bli hotad???! Jag har alltid trott att man får tycka vad man vill Sverige... Får och får förresten. Det får man väl. Men jag trodde inte att man blev hotad beroende på åsikt. Däremot motsagd. Den rätten har ju alla också. Att tycka tvärtemot.
Jag tycker att du är tuff som vågar ta offentlig ställning med tanke på vad som tydligen pågår "där ute".

Anonym sa...

Hej Peter ocg Desperata Hemmafrun! Bor själv i London, när jag följer debatten i många olika frågor i Sverige så ser jag att "rättigheten" att tycka och ha åsikter begränsas i flera fall av just hot av olika slag! Kanske bäst att du och jag flyttar hem, kanske behövs fler tuffa brudar?
Har ingen blogg men hoppas på att få ha en åsikt iallafall!
Mvh Karin Erstedt London

Anonym sa...

En hund slipper kupering, men en pojke har inget val?

www.RickardSoderberg.se sa...

Ja, man kommer bli hotad, har själv utsatts för samma sak. Men i valet mellan det och att beröva kidsen rätten till sin egen kropp är valet enkelt för mej.
Keep up the good work!
http://rickardsoderberg.se/wp/bloggen/pilla-inte-pa-snoppen/

billo sa...

Stoppa könsstympning av barn.
Föräldrar som könsstympat sina barn ska vid utökning av barn kontrolleras och om barnet riskerar könsstympas av sina föräldrar skall barnet omhändertas och skyddas mot föräldrarnas övergrepp.

Religiöst fanatiskt vansinne.

https://sextoysonlinestore.com sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.