tisdag 15 november 2011

"Låt oss stanna vid det lite dystra ett tag.........!"

Var inte orolig Oumberliga Bloggen kommer inte förvandlas till någon "dysterblogg" inte, men självklart kommer "livet" och "verkligheten" skymta fram även fortsättningsvis då och då!
Min ena Bror dog för några år sedan alldeles för ung, precis som hos "IZ" (se youtube inslägget) så orkade inte kroppen längre. I min Brors fall var det diabetes och i "IZ" fall kan nog alla gissa vad det var som släkte hans unga liv. I vilket fall som helst så saknar jag Brorsan, nu finns det inte längre någon kvar som har samma sjuka humor som jag.
Jag gillar inte våra Svenska dystra begravningar, lyssna igenom hela låten och se på slutet hur man hyllar "IZ" och hur man under jubel sprider hans aska över havet! Kanske kommer det en liten tår i ögonvrån över denna vackra video och låt!
Men............sedan är det färdig deprimerat för den här gången hos Oumberliga, läs inlägget nedan först..........sedan "lackar vi emot Jul" med allt vad det innebär! Fram med kontokorten, hjälp "marknaden" att ännu ett år att slå köprekord! Nu kör vi!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din ciceron i Cyberträsket!
PS: Nyfiken på vem IZ var, läs här om Israel Kamakawiwi´ole.

3 kommentarer:

Dehäreja sa...

Det dystra en en del av livet och finns med i vardagen, precis som alla våra andra känslor... så det är klart att även svåra delar av vårt liv letar sig fram emellanåt.....

Utan att fälla tårar under klippet, nä det gick inte alls. En sådan ljus, vacker och livfull hyllning! Vilken skillnad mot vår religions ofta så betungande begravningar... Men nu för tiden kan man ju faktiskt jag själv eller anhöriga "regissera" sin begravningen, nääästan hur som helst. DET gillar jag!

Min syster dog också alldeles för ung och min kärlek, sorg, saknad och längtan, kommer alltid att finns alltid kvar.

JUL = Läs hysteri, är verkligen inte min grej så mig har marknaden ingen nytta av. Jag är trött på eländet innan det ens har börjat!

Må så gott!

Anna sa...

Det är många tårar när man mister en anhörig men man ska också skratta till alla glada minnen man har haft.
Jag har tagit hem vita arkivet men ännu inte skrivet ner min glada begravning :)

Kramis

BP sa...

Begravningar är en ren mardröm... att delta i. Själv ska jag se till att min döda kropp ska läggas i en återvunnen kartongkista och att askan ska ströas på en fotbollsplan till en låt av Tina Turner.