söndag 6 november 2011

"Vad är egentligen Jul för dig......!"


Det riktigt vattnas i munnen på mig när jag tänker på Jul och alla härliga Julbord som jag i år är bjuden på. Som alla vet så vill jag göra en blogg just för "alla"! Vill att "alla" ska hitta något, så de känner sig hemma hos mig! Särskilt nu när det "lackar mot Jul"! För mig är "Jul" när jag den första Advent gör Familjen Olofssons årliga Köttkrubba istället för Baconsköldpaddorna som vi äter övriga tiden under året! Ja, i ärlighetens namn så hinner vi äta upp några krubbor innan stora "Dopparedagen", på detta sett så har mina tre barn fått Julens Budskap till "livs" på riktigt! Fast det blev ju lite problematiskt när min Dotter var liten och såg någon Jesusstaty och skrek högt: "-Pappa, jag vill ha korv!"
Milt sagt, ingen idé att försöka ge sig på någon förklaring, allra minst då man befinner sig i kyrkan. Inte säkert att Hulda Karlsson 87 år skulle förstå om jag berättade att vi i Familjen Olofsson brukar vänta in Jesus med hjälp av korv, bacon och köttfärs om man sedan sa att Jesus vilar på en bädd av ris kanske det blir helt oförståligt! Bäst var då helt enkelt att skaka på huvudet och köra en klassiker! "-Konstigt, var får ungarna allt ifrån nu förtiden!"
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Tomte i Cyberkrubban!

9 kommentarer:

Lippe sa...

Jag är ett julfreak!! Älskar julen!! Tycker att det är mysigt med ljus och pynt och tindrande ögon och snön och stämmningen och den avslappnade känslan. Alla pratar om julstress och jag fattar inget!!? Ok, det här med julklapparna kan stressa lite, det om pengarna ska räcka. Men städar och lagar mat gör man ju ändå hela året liksom??! De senaste åren har jag inte riktigt orkat med det jag nämnde men i år.....Jävlar vad här ska blinka, glittra och blänka ;)
Vårt ordspråk för julen är: alla gör vad de vill!! Vi äter frukosten ihop, delar ut julklapparna och resten av dagen ägnas åt soffhäng, vila, promenader, ätande eller precis vad man vill! Folk är välkomna och kommer och går under dagen precis som de vill!!
JAG ÄLSKAR JULEN!!!!
Förväntansfulla kramar!

BP sa...

Tycker att din jul ser ut som en perfekt annorlunda jul, speciellt bild nummer två tyder på det, då den visar att ni käkar sköldpaddor till jul;-)
Vi är inga julmänniskor alls utan äter och dricker det som faller oss i för stunden. Bortsett från julskinkan då som maken vill ha.

conny sa...

Jul: Barndomsminnen från fattigdom och elände, mörkt och dystert! Fast skinkan är god.

Anonym sa...

Hahaha, har aldrig sett en liknande krubba förut! Du inspirerar, jag måste vara lite mer kreativ med maten!
Annars är jul för mig en blandning av mys & stress och mat & pynt.

Jess sa...

Jag älskar julen! Julen är familjen för mig!

Marina sa...

Den mest underbara julkrubba jag har sett! Fast med tanke på dom söta sköldpaddorna tycker jag nog att åtminstone en kunde få tjänstgöra som kamel under julen...

Elle sa...

Jul är väl mest stress, stress, stress?
Ska väl (som vanligt...) försöka att handla in julklapparna lite tidigare i år. Antagligen misslyckas jag (igen) och handlar (som alltid) julklapparna den 23:e.

En tredjedel av Tysklands befolkning äter på julafton korv med potatissallad.
Provade det en gång - för första och sista gången. Finns andra sätt att förstöra en julafton på.
Ha en fin vecka Peter!
Kram Elle

desperat hemmafru sa...

Men Peter! Du är ju bara för underbar!!! Jag ääääääääääääälskar din julkrubba och jag lovar att jag ska jobba på att göra en jag också! Vad har du i botten? Potatismos?

Jag älskar julen med all hemlagad mat och alla små trevliga fiksatunder tillsammans med nära och kära. Tyvärr är jag inte alls så pysslig som jag drömmer om att vara. Kanske blir det förändring den här julen? Man kan aldrig veta så noga.

desperat hemmafru sa...

Förresten. Lyckades du missa mitt andra inlägg, som är direkt inspiererat av dig?! Kolla http://svenskiwaterloo.blogspot.com/2011/11/morgonstand.html