fredag 11 november 2011

"Caremas chefer borde straffas....av flera anledningar..!"


Ingen har väl kunnat missa senaste tidens artiklar i olika tidningar och här på nätet om Caremas behandling av sin "kunder/patienter"! Läser idag i Dagens Nyheter om hur personalen utbildats för att kunna "Utnyttja blöjans fulla kapacitet", bl a genom vägning och på så sätt se hur mycket till som ryms! Ur ett humant perspektiv är det bokstavligen fördjävligt, men väljer man att se det ur ekonomiskt perspektiv istället så borde ju Cheferna få stryk för att de inte lärt personalen hur man på riktigt, VERKLIGEN utnyttjar en blöjas hela fulla kapacitet! De borde ringt Oumberlige Peter för konsultation, har mångårig erfarenhet inom detta område.
Men jag är inte den som snålar med mina kunskaper, jag bjuder här på några extra helt gratis tips. Egentligen behöver man inte mer än en blöja per dygn och patient. Hemligheten heter silvertejp, tidningspapper och margarin. Först så smörjer man in området som kommer utsättas för större urin och fekalieangrepp med margarin, det gör att dessa restprodukter inte når hudytan på samma sätt, sedan rullar man fyra bollar av tidningspapper, cirka 5 cm i diameter, dessa bollar placeras strategiskt runt anus för att underlätta och öka kapaciteten för större behov, inom vården kallat "stora A". Avslutningsvis så tejpar man ordentligt med silvertejp runt blöjans nedre del mot låren, samt två varv silvertejp mot blöjans anläggningsyta mot midjan. Slår man ut denna kostnad mot 6-8 blöjbyten per dygn så kan ett flertal av Caremas mellanchefer få hela två månadslöner i extrabonus! Stäng sedan av patientlarmen, skruva upp ljudet på TV:n, sätt upp en skylt i foajén "På denna avdelning har vinterkräksjukan", jag lovar du kommer nu som anställd hos Carema få ett riktigt lugnt och njutningsfullt arbetspass. Glöm inte att ta chokladkartongerna ifrån patienterna, de får ändå bara diarré av dem, sätt dig sedan i den skönaste personalfotöljen, stoppa in en pralin och njut.......lön den 26:e!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Gratiskonsult i Cybermörkret!
PS: Glöm inte att besöka min medicinblogg www.jernsaxen.blogspot.com , där finns "verkligheten"!

4 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Men vad fasen. Jag skrev nyss ett intelligent inlägg och så bara försvann det. Stön. Jag blir hur som helst äcklad över vinstdrivande vård. Vinsten borde aldrig kunna räknas eller tas ut i pengar. Vård handlar om något helt annat, nämligen medmänsklighet och omtanke. Dessa två egenskaper är i princip omöjliga att förena med en jäkla massa pengar. Tyvärr.

Handfallne sa...

Jag håller med, totalt. Jag har haft den där artikeln i huvudet under hela dagen och nej...jag spyr på det här.
Det är så sjukt, det är verkligen ett prakt-exempel som talar emot privatisering (även om jag inte är på det 100 med vad jag själv anser om det).
Det minsta man kan göra är ju att låta cheferna och styrelsen SJÄLVA sitta i blöjor... tror inte att dom har någon aning om vad det är dom håller på med.

Västgötskan sa...

Helt jävla sjukt är det!
Som jag skrev idag, man får nog begå något brott när man närmar sig demensen och inkontinensens rand.... :-P

BP sa...

Fy f*n. Vill inte tänka på eländet. Bäst att köra ihjäl sig mot en bergsvägg istället för att hamna i den situationen.