onsdag 16 november 2011

"Naken yoga......hur gick det sedan.....!"

Vaknar alldeles för tidigt idag........stel som en pinne bokstavligen, kan knappt räta ut ryggen och hälsenorna. 25 års cykelträning utan ordentlig streching sätter sina spår. För fyra år sedan hade jag en jobbarkompis som föreslog att vi skulle börja på yoga ihop. Han var naturist och predikade det positiva med naturismen, självklart så skulle vi börja med naken yoga tyckte han. Nu blev det aldrig så, en liten fästing kom emellan och gjorde mig helt orörlig en tid istället. Nu gjorde jag istället lite övningar i morse i mörkret på vardagsrumsgolvet, främst för att sträcka ut ryggen, helt plötsligt så tänder min 20-årige son lampan.Sömndrucken undrar han: "Fan Farsan, klä på dig, var lite normal för en gång skull!" Nu är alla mina tre barn normala, inga utstickare, kanske har min pedagogik fungerat, att vara en så skruvad vuxen som vanligt, barn gör ju alltid tvärtom, kanske just är min naken yoga sådant som hjälper mina barn i livet att bli "mainstream" och på såvis inte möta så mycket motstånd som jag mött på! Idag ska jag ringa runt lite och höra om det finns några som erbjuder nakenyoga som träningsprogram, för några år sedan när trenden var på topp fanns det flera ställen i Stockholm som följde upp trenden ifrån USA med med Hot Nude Yoga! Länk här!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din CyberPT på vardagsrumsgolvet!

8 kommentarer:

Cc sa...

Haha. Här är en till som är stel, skyller på kylan. Men jag vet inte om jag skulle prova det där.

Elle sa...

Även jag är stel i lederna på morgonen, men föredrar nog en liten stretching i badrummet framför nakenyoga.
Jag slås av tanken - om man gör nakenyoga i grupp...vad är bäst...att vara framför eller bakom i gruppen? Typ, stirra in i eller bli strirrad på?
Du lockade ju med en "informativ" bild idag. Jag undrar hur många av oss som lade huvudet lite på sned till höger...?
Själv koncentrerade jag mig naturligtvis bara på din text!!
Har varit lite frånvarande i blogglandia den senaste tiden och hade därför en hel del inlägg att ta igen. Klok-tokiga texter, som det ska vara!
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Elle
PS. Nina Hagen är det bästa exemplet på att en "tokig" förälder kan få helt normala och förnunftiga barn!

conny sa...

Ser naturligt och nyttigt ut det där, tror jag ska börja med naken yoga. I USA finns det folk som kör bil nakna, på nätterna. Nåt man bör tänka på då är att se till att bilen är tankad, det skulle ju medföra vissa problem att komma knallande spritt naken med en bensindunk i handen.

Maado sa...

Hahah det hade allt varit något att testa på!

Malla sa...

Haha :) jag är väldigt böjlig jag men nakenyoga har jag aldrig testat :)

BP sa...

Tycker yoga är flummig (vi har det på jobbet en gång i månaden på betald arbetstid dessutom) så jag avstår. Å vad är poängen med naken yoga? Ok då, några snyggingar med tvättbräde går väl an men tjejer/killar som inte är så vältränade (typ jag) - nej, jag ser då ingen poäng där...

conny sa...

Jag brukar vara stel också på morronen, fast lederna är mjuka o fina.

Dehäreja sa...

Haahahaaaa..... Ingen "träningsfluga" som jag skulle ge mig på iaf, det kan jag lova!
Men fy tusan, fästingbett är minsann inget att leka med, men kanske liiiiite passande tillfälle ändå, eller?

Gillar hela Elle's kommentar :D