lördag 19 november 2011

"Snart ligger du själv där under en nopprig filt.......!"


Nu ska jag vara hård, dömande och kategoriskt, inget annat passar i min värld! Jag är förbannad på mycket ska ni veta, bl a på Svensk Sjukvård och systemet kring den. Visst är mycket helt fantastisk, men ska man verkligen nöja sig med det, att mycket är bra som skulle kunna bli så mycket ännu bättre? Alltför långa inlägg läser ingen, så jag skall fatta mig kort....om det går!
Att jag överhuvudtaget började blogga har sin kärna i det jag nu ska berätta!
Min Fru har varit sjuk i nu 18 år ganska precis, hon har en hormonrelaterad förlossningskada som övergått i kroniskt smärtsyndrom, ingen specifik sjukdomdiagnos direkt, men det räcker fint så för livet stundvis skall vara ett helvete. Svensk smärtsjukvård var inget att hänga i "julgranden " då för 18 år sedan, betydligt bättre idag, men långtifrån vad den borde vara.
I vilket fall som helst så startade jag upp ett litet "nätverk" med hjälp av patienter med svår smärtproblematik, bl a så blev "vi" många i detta nätverk med svår cancer, ingen lever idag. Lyckades själv bli ordentligt sjuk under denna tid, en liten fästing och dess bakterier gjorde mig sjukskriven under 2 år, men det var en skitsak i jämförelse vad mina "cancerkompisar" fått genomlida innan de slutligen dog av sina olika cancerformer! Hm.......möjligtvis så har min fästingburna borrelia satt sina spår i min mentala status, kanske en del märker det som läser min blogg. Ja, till saken, är det inte helt djävla katastrof med den här hudläkaren på Sahlgrenska Sjukhuset som i nuläget missat över 117 fall av svår hudcancer! Hur kan något sådant överhuvudtaget få hända? Se artikel i Svenska Dagbladet! Jag vill starta ett nationellt Sjukvårduppror, kraven ska börja ifrån grunden, forskning, samordning, vård och rehab under enat flagg. Självklart är ett av huvudorden FORSKNING.
Fast nu vill jag "bryta ner" detta inlägg på personnivå. På omslaget till boken "Livet kan inte vänta" ser du i mitten Sabina, vi hann pratas vid en hel del innan hennes tragiska bortgång, självklart var hon Bloggspottare som många av oss är här! Läs hennes blogg så hon kan "leva vidare", fast backa till den tid hon levde och kämpade! Bilden överst är tagen på Hanne mitt under högsommarvärmen 2008, hon har då bara två veckor kvar att leva. Bokomslagsbilden ovan och bilden på Hanne finner du på Urban Brådhes fotoblogg, en i mitt tycke en av Sveriges bästa fotografer, där känsla och inte teknik är huvudtema!
Boken, "Livet kan inte vänta" hittar du här och är det något som "berör" efter detta inlägg så skriv gärna kommentar här eller maila mig på jernsaxen@live.se , jag finns också på min medicinblogg Jernsaxen!
Mycket länkar idag, fast i " min värld" kan det aldrig bli för mycket av det "goda" (Missförstå mig rätt nu) Sist länken blir till Hannes blogg, Hanne led av skelettcancer!
Dra ner på julhandeln i år och skänk en del till någon form av cancerforskning istället!
Livet består inte bara av ord utan även musik, vill avsluta detta inlägg med Marie Fredrikssons låt "Tro"! Marie Fredriksson drabbades ju av hjärntumör och lever ju idag, så visst finns det både, tro, hopp och en massa kärlek!
Kram och ha en fortsatt fin helg!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din böld i ryggslutet på alla Sjukvårdsansvariga politiker!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag såg att du skrivit att Hanne led av Skelettcancer och det är fel. Hon hade bröstcancer.

Hannes syster fick också bröstcancer. Trots att Hannes bröstcancer tydligen inte (efter vad man visste då) var av den ärftliga typen. Tyvärr vet jag inte hur det gick för henne.

Mvh


Kerstin