lördag 12 november 2011

"Förlåt jag ska försöka vara lite seriös.......!"


Som sagt ska försöka vara lite seriös......Herregud min blogg heter ju dessutom Oumberliga Ting! Tomten tillhör ju barnen och Julen, det är inte förrän barnen lagt sig som den stora Tomteförvandlingen sker! Jag har inga barnbarn ännu, men jag tänkte börja planera inför den situationen, jag anser att alla Farfäder eller Morfäder ska ha en egen fåtölj att sitta och skrocka i och även dricka sin julglögg i! Ett litet bord behövs också till det hela, som man kan trava sina chokladkartonger och slipspaket på, just nu är denna lilla konstellation till salu hos Bukowskis.


KERSTIN HÖRLIN-HOLMQUIST, fåtölj, "Stora Eva" samt bord "Äpplet" ur serien Paradiset. För Nordiska Kompaniets "Triva serie". Fåtölj med hög rygg, svängda sidor, rosa klädsel och ben av bok. Bord, teak, runt på pelarfot, märkt med etikett NK:s verkstäder Nyköping Design: Kerstin Hörlin-Holmquist Made in Sweden Triva, samt stämplat 26 MRS 1965. Diameter 48, höjd 53 cm. Smärre slitage. Utropspris för hela klabbet 12 till 15 loppor! Kerstin Hörlin-Holmquist (1925-97). Ritade möbler och textilier för NK åren 1952-64. Efter NK tiden ritade hon möbler för en mängd andra företag, t.ex. OPE-möbler. Möbelgruppen "Paradiset" formgiven år 1958 blev en försäljningsframgång för NK och soffgruppen med fåtöljerna "Adam" gjordes i stora serier under 1950-talet. Emellertid är fåtöljen Eva mer ovanlig på marknaden. Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Tomte i Cyberbutiken!

2 kommentarer:

Elle sa...

Ett försök är det väl värt. Men ärligt talat, är det inte just för att du INTE är så tråkigt seriös, som vi läser din blogg....?
Ha en skön helg!

BP sa...

Nja - dyrt japp. Investering - japp. Min smak: nej!