torsdag 10 november 2011

"Morgonstånd.....liten språklektion......!"Varför fick man inte lära sig ett enda praktiskt ord i språkundervisningen i skolan. Exempelvis vad heter morgonstånd i Engelskspråkiga länder, typ USA. Morning wood kallas det för visst, intressant, ursäkta jag har morgonved i byxorna och kan inte kliva upp just nu. Fast nu är det här ju en blogg om Oumberligating och ett rejält morgonstånd vet jag inte hur Oumberligt det är just, fast det ju beror ju på i vilket sammanhang. Undrar hur populär man skulle bli om man gick på maskerad i denna helt Oumberliga kostym, finns att beställa på nätet, klicka här, säger det igen världen är helt galen, men som sagt det var inte jag som började!
I andra länder har man visst skyltar med morgonstånd, läs mer om detta hos min fantastiska bloggkompis Desperata Hemmafrun! Bilden nederst har jag lånat ifrån hennes läsvärda blogg!
Som sagt du befinner dig nu på Omberliga bloggen, här ligger alltid ribban högt och är du ny läsare så är du hjärtligt välkommen till det här hörnet av Bloggossfären!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din vedklabb i Cyberhettan!

5 kommentarer:

Elle sa...

Som jag skrev till Desperata Hemmafrun - som bor i Tyskland även hon - heter morgonstånd "morgenlatte" på tyska.
Sen dricker man "Caffe Latte"...
Kan bli lite konstigt.
Latte är på tyska en slags träbräda det med. Alltså har männen trä på flera ställen av kroppen. Inte bara i huvvet!
(förutom du naturligtvis, Peter-vännen *smörar-lite*)

desperat hemmafru sa...

Helt okej att låna bilden, jag har ju tagit den själv. Och tack för hjälpen med räkosten! Jag hör av mig om det kniper! :-)

Wille sa...

skulle de var något problem?
Jag förstår ingenting!!!!

margareta

Marina sa...

Spännande...helt plötsligt får boktiteln "Norwegian wood" en liten annan betydelse!

BP sa...

Alltså den killen måste jobba i byggbranschen;-)