torsdag 15 december 2011

"Lucka 15.......Tack alla kapitalistsvin.....!"


Bloggvånda och bloggens mening! Håller med, min blogg är ingen "höjdare" just nu och visst har den "spårat ut" sedan länge, att försöka kombinera politiska åsikter, sjukvård och konst är inte alltid det lättaste. Eller så är det just det det är? Skulle verkligen gilla att ge mig ut i den riktiga "hetluftsdebatten" i många frågor, men är det verkligen någon idé? Påverkar man folk idag genom att ha "åsikter" i tidningar och på nätet? Det gör man säkerligen, men är det värt mödan?
Dessutom är det så urbota trist så hälften kunde vara nog. Just nu pågår/avslutas en tidningsdebatt om Mikael Wiehe i Svenska Dagbladet, av en del är han kallad en "Diktatur kramare", må så vara, en riktigt självgod fan, det är han i allafall under alla omständigheter. Fast det är ju jag med, så att kritisera honom för det vore ju att själv såga av den gren som jag sitter på. Han kritiserar ju flitigt kapitalet och det ska man självklart göra likaväl som man ska kritisera och granska det han står för. Personligen så vill jag tacka bägge "lägren", tack alla Sossesvin för att Ni satte min Frus helt orimligt låga sjukpension och tack Kapitalistsvinen för att nu sänkte den ytterligare Egentligen handlar ingenting om "Höger eller vänster" det handlar om "maktmänniskor" och dem ska man se upp för, i vilken skepnad de än månde visa sig!
Fast nu i dessa Jultider så vill jag tacka alla Kapitalistsvin lite extra, för hur hade Familjen Olofssons Jular sett ut utan Finansbolag som till ockerräntor lånat ut pengar så vi har kunnat ge våra barn en normal uppväxt! För så ser samhället ut idag för många långtidssjuka, man måste låna pengar för att klara sig. Visst det är att "skjuta problemen" på framtiden, dummare än så är jag inte, men nu är nu och ingenting annat! Har personligen jobbat 60 timmars veckor senaste tiden för att få det att gå runt. För det är så vi måste göra vi som jobbar inom vård och omsorg, för att få något över så måste vi "jobba häcken av oss" bokstavligen! Sitter och skriver det här med svetten rinnandes på ryggen, har lindrigare form av lunginflammation just nu, har jobbat fast jag är sjuk, det är ju inte bra! Fast det gäller att se "livet ifrån den ljusa sidan", skulle jag nu få hjärtmuskelinflammation och eventuellt dö, så har jag tagit en djävligt fin sjukförsäkring. Alla mina barn blir miljonärer och Lilla Frun blir skuldfri och det måste jag ju tacka "Kapitalet" för.
Hmm....samma "kapital" som tvingade mig att jobba mig sjuk för att "överleva", samma "kapital" som inte vill betala för vården av sina äldre och sjuka! Nej, nu måste jag sluta, jag vet att flera dessutom slutat läsa detta inlägg långt innan dessa rader skrivs.
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Hostattack i Cybermörkret!
PS: Känns det inte på något sett som om man borde hoppa över "Julskinkan" i år? Bara dricka "nubbe" och käka morötter istället?

4 kommentarer:

Tankar vid midnatt sa...

Amen!

Fru Gårman sa...

Själv funderar jag på att emigrera. Vad nu det skulle hjälpa.

BP sa...

Tack för alla julkalendrar. Ögongodis tackar jag ju inte nej till.
Att jobba 60 timmars veckor är trist, att göra det när man är sjuk är bara dumt!!!
Att jobba ihjäl sig är inte så smart, trots lyckliga arvtagare. Kanske borde man se över utgifterna...

Anonym sa...

Jag läste från början till slut och jag förstår verkligen din frustration...what to do? what to do? God Jul i alla fall och krya på dig.
Kram Carina