torsdag 22 december 2011

"Lucka 22....Rövhålet i konsten, historien, språket och inom medicinen...!"Vem trodde det? Att jag så snabbt skulle bli så bloggnödig igen, att jag bara några dagar efter senaste inlägget nu sitter här och skriver om Oumberliga och viktiga företeelser! Vill först tacka för alla fina kommentarer och mail som jag fått!
En gång i tiden var ju Oumberliga bloggen ett allvarligt försök att skapa ett seriöst inredning och designforum, fast det "sket sig"....bokstavligen, en man som jag och med den humor jag begåvats med ska inte försöka låtsas att vara seriös överhuvudtaget....eller....? Ja i vilket fall, Julen handlar ju om så mycket och faktiskt djäkligt mycket om "rövhålet" också.....försäljningen tredubblas bl a av olika salvor och preparat enligt Apotekshandeln som är just avsedda för att lindra olika besvär i de bakre regionerna. Såg för någon dag sedan ett TV reportage om ortsnamn och någonstans i de djupa Ävdalsskogarna så ligger faktiskt platsen Rövhålet! Hela reportaget andades faktiskt lite vuxen "kiss och bajs" humor! Men vän av ordning kanske säger samma sak om mig, fast svaret är "faktiskt inte", men jag tycker reaktionerna just kring ordet "Rövhål" är himla kul. Rent privat är det också festligt, då min Danskättade Kära Hustru brukar kalla mig för just "Rövhål" då vi inte är riktigt överens, mustigt och härligt språk vårat grannland begåvats med. Alla länder har ju sina olika kulturyttringar då det gäller detta område, i England har exempelvis Rövhåls Choklad blivit en formidabel försäljngssuccé, se länk här! I Tyskland så blev en fotoutställning mycket populär för något år sedan, då det visades ett tiotal olika "Dajmkryss" i förstoring! Fast nu till det viktiga, jag har ju faktiskt också en medicinblogg http://www.jernsaxen.blogspot.com/ och självklart bjuder jag även på en medicinlänk så här i Juletider, om det börjar svida och klia i ändalykten så finns räddningen här, glöm bara inte vem som vågade blogga om det! Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Din Doktor i Cyberträsket!

3 kommentarer:

BP sa...

Om jag får välja mellan dessa tre Rövhål som ligger till buds så tar jag helt klart ortsskylten!

Rapport till Vänfors sa...

Men vilken tur att det finns nån som tar tag i julens verkliga problem...nån som törs ta i skiten. Minns när ungarna var små och julen skulle firas,gud i himmelen att vi överlevde. De åt tills de spydde och fortsatte ändå. Skulle vara miljövänlig och hade tygblöjor på småttingarna...my good, inte bra.
Dottern tömde en hel alladinlåda en jul och gömde i blöjorna. Älskar, ja är beroende av choklad men jag hade svårt att äta alladinchoklad långt efter detta blöjbyte.
Jobbade ett par år inom äldrevården...varje år kom anhöriga med dåligt samvete med chokladkartonger i kubik...först åt de gamla med väntat resultat:((
Sen åt vi i personalen och våra magar reagerade likadant.
Ja, det var tider det...
Nä, måste stoppa min kommentar känner jag...får såna minnesbilder så jag snart får gå och lägga mig.
Kram Annika

Anonym sa...

Hmmm, du klagar över att så många "tar din bild" med pepparkaksrumporna, men hur har du det själv på den fronten?