fredag 16 oktober 2009

"Okej, lite fint är det väl då.......!"



Visst lät jag lite gnällig och sur i mitt förra inlägg, men det här med mitt "obehag" inför kyla har sina orsaker. Sommaren för tre år sedan så fick jag Neuroborrelia (Fästingburen), det i sin tur orsakade många problem på det neurologiska planet bl a just känslan av kyla och hur kroppen tolkar signalerna för densamma. Jag kan nog påstå att jag nu är helt frisk, fast det tog 2,5 år innan alla symptom och besvär var borta. Det som nu "spökar" är nog mer på det mentala planet, har man frusit i två år så känns det som om det räcker! Jag har en vandringsled på cirka 1 mil som jag brukar gå i rask takt, den går delvis vid havet här på Södertörn så kallt var det igår när jag gick den.
Det gäller att planera väl så jag parkerade i denna "sydsluttning" och satte in värmaren i husbilen på max ( 30 grader). Gav mig sedan ut i snålblåsten, 3 grader varmt var det i skuggan och sedan 10-12 sekundmeters blåst, då är det inte skönt. Självklart, det är vackert ute det är det och det är underbart att röra på sig, men gissa vad skönt att komma in och värma soppa i husbilen det var efter att ha varit ute och vandrat i någon timme. Husbils värmesystem, solens strålar och kokande köttsoppa gjorde att det blev hela 33 grader varmt inne i bilen, underbart.
Sedan blev det lite väl varmt, så jag tog av mig kläderna för att duscha och byta om, vad händer då, det knackar på en Bonde och jag öppnar iklädd bara kalsongerna. Han är trevlig på alla sett och undrar om jag tänker stå länge på platsen för de ska komma en större skogsmaskin dit lite senare!
Talar om för honom att jag sticker om en halvtimme! Vi önskar varandra en fortsatt trevlig dag!
När jag sedan stänger dörren så hör jag honom säga till sin kompis: -Konstig fan det där, kuta runt i "fillingarna" i den här kylan!
Ja, det är inte lätt att vara alla tillags här i livet!
Nu vill jag passa på att önska alla läsare av Oumberliga Bloggen en trevlig helg på alla sett och vis!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Självklart så "öppnar jag butiken igen" i och med detta inlägg, var som sagt bar lite "gnällig", förlåt...............................!?

9 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Hallo där !!
Du..i mitt gästrum är det varmt, jag lovar !! Annars får du ett extra täcke..:)
Ha nu en toppen dag
Kraaam Anette
P.s Alltid lika kul då du tittar in, bara så att du vet...

Häxan sa...

Hej! Javisst är folk konstiga...kuta runt i fillingar i kylan....haha...Det lät som en härlig tur när man får värmande soppa efter. Sedan är det ju så att det är din blogg och visst får du gnälla. Hur skall man annars få folk att komma med uppmuntrande tillrop. För i detta land kan vi ju inte glädja varandra så där bara....Men jag gillar din blogg hur du än skriver!! Fredagskram//Häxan

Baronessan sa...

Hoppas det känns bättre nu när du har gnällt färdigt. Så praktiskt att ha en husbil med hög värme att krypa in i när man har knatat färdigt. Att jag inte har tänkt på det. Hoppas att helgen blir alldeles underbar!

Annika Christensen sa...

Ok då ordnar det ju upp sig.
Om du nu köper icakuriren så kan du passa på att titta i Allt om trädgård så får du veta allt om mig nästan.
Ha en skön helg
Annika

Majs sa...

Önskar dig en bra helg. Hoppas du får leende på läpparna tillsammans med dina vänner och kära.

kram, Majs

Jenny Oak Fae sa...

Jag har bara 4 stycken PEZ, men har man 3 av något och köper en fjärde, så klassas man som samlare..!

; )

Visst är det helt sjukt att folk gör sig av med foton på släktingar, det värsta är att man även kan hitta ramar med foton på folk från typ 1980 & 1990-talet på loppisar...hemskt tycker jag!

Trevlig helg!

/Jenny

Anonym sa...

Peter allvar nu, hur kul på en skala tycker du själv detta sista inlägg var, skärpning nu, som trogen läsare så vet jag att du kan bättre än så!
Ha nu en fin helg!
Kramisar ifrån Lotta!
ps: Vill helst slippa höra om hur du springer runt i kalsongerna!

Karins fotoblogg sa...

Så skönt att du tog dig till sans igen och kom tillbaka! :) Frysa är inte skönt, jag håller med dig! Köp det ett par kamelhårslångkalsonger vet jag! Dyra kanske... men du lär bli varm :)

Trevlig helg!
Kram

Design i tid och rum sa...

Hej!
tack för dem fina ord hos mig.
Jag mår bättre och är medveten om,att jag aldrig kommer att glömma min pappa. Sörj kommer alltid att finnas i mitt hjärta.
Men livet måste vidare...ha en bra helg,och jag ska försöka att läsa det jag har missat.
Dada