lördag 3 oktober 2009

String - Min favorit alla kategorier!



String min favorit alla kategorier! Har ni märkt en sak, Oumberligating bloggen börjar närma sig sitt ursprung i takt med att det snart är dags för 1-års jubileum? Det säger ju sig själv att det måste bli så, men var inte orolig då och då så kommer jag självklart att "spåra ur" ordentligt, jag lovar. Ibland så "ser man inte skogen för alla träden", så har det nog varit för mig med arkitekten Nisse Strinnings underbara hyllsystem. Jag växte upp med Stinghyllorna och när jag förra veckan var på en "loppis" och jag var där ute efter några enkla hyllor att sätta upp i en friggebod på landet, så hände det. Jag och Nisse möttes i någon slags själarnas symfoni.

En familj hade släpat med sig en hel kära med bråte, fullt med olika Stinghylle delar i olika stadier av "förskingring". Fick ihop en "hög" med delar, knappt något i samma material olika färger på stomdelarna, grått och svart och fyra olika träslag på hyllplanen, snyggt, knappast, men funktionsdugligt och billigt blev det. Friggeboden står i skuggan av ett felvuxet jätteträd och Oumberlige Peter tar aldrig hjälp av någon (ler), så någon gång nästa år ska trädet fällas, gissa av vem? Har man fötts med just den egenheten att man aldrig tar hjälp av någon, då har man lärt sig genom livet att sådant kan gå hur som helst. Alltså kalkylerar jag med att mitt trädfällarprojekt kan gå åt "helvete", så det blir inte några större investeringar i den friggeboden inte. Hoppsan nu "svävade jag ut igen (ler)! Ja, till saken, åtta sektioner med tre hyllplan i varje för 200 spänn är ett fynd. Efter att ha skruvat upp den första sektionen så blev det kärlek vid första ögonkastet. Som ny förälskad 45-åring så vill jag skrika ut min kärlek och delge alla på bloggen upplevelsen.

Visst vet du säkerligen redan mycket om stringhyllan, men kunskap kan man aldrig få nog av så klicka nu på String och njut! (Flisan blev det inte snyggt?)
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Klagar tillräckligt många så tar jag bort "Fredagsmys musiken"!

Inga kommentarer: