torsdag 27 maj 2010

"Klent straff..............!"


Det blir fem år i fängelse för Johan af Donner, före detta kommunikationschef och insamlingsansvarig vid Röda Korset läser jag i morgens Svenska Dagblad!
Att han är stor skurk av kaliber det har ingen förnekat inte ens han själv, fast att bara dömas till 5 års fängelse efter ett så allvarligt brott tycker jag är ett klent straff.
Det borde finnas fler förbihöll och tillägg i det Svenska straffsystemet! Vad ska Donner syssla med på Kåken kan man ju undra! Ha hand om sina medfångars "Föreningskassa" eller?
Donner borde få några mer kännbara "personliga straff", självklart så ska han inte få bära Svensk fångvårds sköna mjuka bomullskläder att gå runt i, nej som straff så ska han få en kostym ifrån en Röda Kors butik, jag har hittat några riktigt fina märkeskostymer där men det är inte en sådan jag pratar om utan han ska få bära en helsyntet kostym, nopprig, 15 år gammal med omodernt snitt och förlågt skuret midjesnitt, två storlekar förliten så pungen sitter uppskörd ordentligt i skrevet, syntetskjorta och julslips ifrån Jysk ska dessutom ingå i den dagliga "uniformen"! Jag tror det vore det värsta tänkbara straff för en man som aldrig tidigare burit kostym under 15 000:-, dessutom ska han virka grytlappar och "lånas" ut till olika evenemang som olika Röda Kors kretsar har i landet!
Det går nog ingen nöd på Herr Donner han återkommer säkert som "gubben i lådan" efter avtjänat straff, säkert som politiker, han är ju van att "stjäla ifrån fattiga" och "utsatta"!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde!

1 kommentar:

Freedomtravel sa...

Vi som betalade hans lyxliv ska väl också betala hans hotell... förlåt fängelsevistelse också. Härligt, härligt...

Han har inte bara stulit de pengar han ätit upp i form av kaviar och ostron, utan också stulit alla de pengar som folk nu inte vill ge, eftersom de har tappat förtroendet...