lördag 26 mars 2011

"Som ett skållat ollon............!"


Kanske sitter du med "Lapen" uppslagen och slevar i dig morgongröten! Då är ju detta inlägg föga "upphetsande"!
Idag måste jag köra mitt eget psykologiska bearbetande på min blogg, där av dessa bilder!
Jaha, vad ska Oumberlige Peter plåga sina läsare med idag då?
Jo, jag ska berätta lite om min kroniska sjukdom?
Jag brukar ju mest annars "tjata" om Min Kära Hustrus smärtproblematik efter en svår foglossning!
Men nu skiter vi i henne, nu är det mig det är synd om!
Jag har sedan några år tillbaka en lindrigare form av rosacea, lite lättre kvisslig och rodnande hud på kinderna! Vad händer nu när det äntligen är vår och den slitna ansiktshuden borde i praktiken läka och bli sammetslen! Jo, hela skiten, huden alltså, bokstavligen "total kukar ur"!
Hela ansiktet är svullet och rött! Oumberlige Peter litar inte på någon så nu har jag varit hos två specialister......håll i Er nu....och fått två helt olika behandlingsformer, visst är det underbart, det är sådant som får en att känna sig trygg i Vård Sverige! Fast inget ont över dessa Läkare inte, helt fantastiska människor som tog sig god tid och förbarmade sig över mig! Okej, den ena var en Doktor av den gamla stammen som valde att "skrämma skiten" ur mig, med att visa bilden ovan!
"-Så här kan det gå när det riktigt går åt helvete!"
Han är skön vår gamla Husläkare, men vi har honom att tacka för att Lilla Frun fått ett drägligt liv! Han är ärlig och brutal! Tycker han påminner lite om en viss person.........undrar vilken! (ler)
Ni får själva komma och konstatera hur "djävlig" jag ser ut! Bokmässan i Göteborg i September är nu inbokad, Oumberlige Peter och Lilla Frun dvs Pockethexan kommer att vara på plats med "The Loowe Machine", Ni hittar oss på "krymplingparkeringen" som vanligt! Fast det återkommer Vi till senare!
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson!
PS: Jag har ju tidigare startat upp Smärt och Patientföreningen Jernsaxen, nu är det dax att starta upp en liten Dotterförening, Föreningen kommer heta Patientföreningen Jordgubben!
Vill bara betona att detta är varken humor eller ironi! Nu ska sanningen om eventuella behandlingsformer för oss Rosacea patienter fram i ljuset! Har du själv erfarenheter av Rosacea så skriv här eller på jernsaxen@live.se
Källa bilder Här! Information: FASS Nätdoktor: NetDoktor

4 kommentarer:

Caja: sa...

Kära ni...här skulle jag kunna skriva ett långt inlägg om hur synd jag tycker om er...jag gör inte det...men jag tänker den långa raddan av ord i stället i mitt lilla trötta huvud...snälla ni...ge varandra en varm kram från mig. Trist att jag har alldeles för långt till göteborg...annars hade jag hälsat på i kärleksmaskinen.

Kramar/caja

en extra till lilla frun för allt gulligt hon skrivit inne hos mig ;-D

Lippe sa...

Hej på dej!
Jag har oxå fått diagnosen rosacea och fick pencillin som jag skulle äta i tre månader och om det inte hjälpte skulle jag lägga på tre månader till osv upp till ett år. Efter fyra månader sa kroppen nej tack till mer pencillin och jag avbröt behandlingen eftersom jag dessutom inte märkt någon förbättring.
Vad jag nu gör är att jag äter helt glutenfritt och det funkar!! Jag har gjort det i över ett år och det är sällan jag får det röda med näsa som sticker och domnar. I bland kan jag begripa varför jag får symptomen, typ ätit stark mat eller drukit alkohol eller solat.
Jag har IBS och laktosintolerans och misstänker attt jag är en känslig jävel kroppsligt och att undvika det som jag är känslig för hjälper ju då. Tyvärr går det inte att härda kroppen, vilket ju vore mycket bättre och roligare, men jag tycker att ibland kan ett par Hof i solen vara värda ett illrött fejs med rund näsa!!
Tänker att jag ska testa att ta en laserbehandling där man bränner kärlen så att man slipper spindelnättet av ådror vilket gör att man alltid ser röd ut. Det botar ju inte men man kan bli lite snyggare iaf :)
Sedan finns det ju en uppsjö med alternativa behandlingar med inpackningar och grejer och massor av smink men jag är tveksam till nyttan av det. Orka hålla på att måla hela ansiktet varje dag, det får bli till spec. tillfällen.
Tråkigt är det ju men det är ju inte farligt iaf! Plitorna får jag i sammautsträckning förtfarande så vad man ska göra åt dem har jag inte kommit på ...än.
De kommer ju i skov så det borde gå att lista ut vad som triggar dom! Tycker ibland att det blir värre när jag har värre smärta så jag misstänker stress bland annat.
Lycka till, vi i jordgubbsfolket får väl heja på varandra!! Gärna i solen med en öl i handen ;)
Kram

Cici sa...

Min dotter har problem både med smärtor och rosacea, det senare i än så länge lindrig form. Det är inte kul för någon men kanske särskilt känsligt för ungdomar som är så pedantiska med sitt utseende.

Man kanske ska beställa en göteborgsresa till september. Det är flera år sen jag var på bokmässan. Men syrran blir nog glad om hon får norrlandsbesök. Om det blir av ska jag ta mod till mig och gå fram och skaka hand med dig och lilla frun och presentera mig.

BP sa...

Har som tur är ingen erfarenhet av den sjukdomen. Men en bloggare har skrivit om den och hon får en salva som löser problemet som jag har förstått.