måndag 4 oktober 2010

"Det gör ont....................!"Det gör ont, djävligt ont att se tillbaka på 2 års bloggande.........att bloggandet är en ren och skär "nonsens verksamhet" när det gäller riktigt allvarliga frågor. Kom ihåg att det jag säger att det inte är en "nonsens verksamhet" när det gäller socialt, men när man kommer till "viktiga frågor" så är det faktiskt så!
Så är det inte alls kanske "vän av ordning" säger, se på alla "cancerbloggar"..........visst, finns hur många som helst...........och i helgen dog min 10:e "bloggkompis" i cancer och lämnar efter sig en "fet blogg" om smärta, rädsla och ångest.........visst kommer den "leva vidare" ett tag......men inte kommer den påverka människor att "tänka om" inte!
Vad menar jag då med att "tänka om" då? Först och främst att "stanna upp" ett tag och riktigt tänka till vad är meningen med mitt liv och vad vill jag göra med mitt liv. Vad betyder jag för andra och framför allt vad kan jag göra för mina medmänniskor, för att göra deras liv lite "varmare"!

Min andra blogg Jernsaxen var/är en del i det för mig personligen..........titta in där........responsen på den bloggen är inte direkt stor, men där i de kanske lite tråkiga inläggen finns en viktig "del" av meningen med livet!
Jernsaxen startades om som en del i en "förfrågan" om det behövdes en ny nationell Smärtförening.........svaret blev helt klart "ja"............sedan dess har jag kontaktat alla som arbetar med Smärtproblematik och försökt få igång någon slags samordnad verksamhet.
De finns en djäkla massa människor som sysslar med "smärtproblematik" i alla dess former, men ingen "nationell/internationell" samling kring denna fråga.

Idag har Svenska Dagbladet en mycket läsvärd "debattartikel" om barn och deras problem kring smärta:
"Barn med smärta osynlig grupp"
VÅRD Många barn och unga lider av återkommande smärta som påverkar skolgång och social tillvaro negativt. Organisationen kring denna nästan osynliga grupp behöver förbättras radikalt, skriver flera specialiserade läkare.
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

1 kommentar:

BP sa...

1. Har också märkt att "negativa" inlägg inte ökar besöksfrekvensen.
2. Har också sett att nästinintilldödenbloggar drar hur mycket folk som helst - å det tycker jag är bra, mycket bra.
3. Smärta ja, är väl inte tillräckligt "intressant" och "gripbart" - uppenbarligen.
4. Kontakta en kille som heter Magnus Lekman på KI eller KS ang. smärta.