tisdag 19 oktober 2010

"Ingen nyhet för mig direkt..................!"


Läser idag nu på morgonen en artikel i Svenska Dagbladet om att ju fler dödsfall som inträffar i de "stridande" bataljonerna i Afghanistan, desto fler söker till denna typ av tjänstgöring
Ingen nyhet för mig direkt, fast det känns bra att man faktiskt öppet berättar det ifrån militärt håll också.
Den "unge Man" som nyligen dog uttalar jag mig inte om, hans innersta livsfilosofi känner jag inte och självklart vill jag beklaga hans död på alla sätt och för alla närstående, men en sak står jag för. Ingen 18-åring är mogen att göra detta val i livet, säger man det så vet man inte ett skit om beteendevetenskap eller sig själv!
Svensk försvarpolitik, neutralitet och försvar är ju inte ens någon idé att gå in på, i allafall inte i denna typ av blogg.
Vi skriver nu år 2010 i våra kalendrar och med vapen löser man inga konflikter, visst för stunden så kan man "bomba och skjuta till tystnad och lydnad", men tror man det så har man som sagt förstått väldigt lite.
Hmmm..........gör en självanalys och funderar en stund över varför jag gör detta inlägg, som i sig är helt värdelöst som militärpolitiskt inlägg..........kanske får bilden ovan mig att fundera, kanske minns jag "galningarna" jag gjorde lumpen med på ett befälskompani, som nu dyker upp i ledande befattningar...........Oumberlige Peter glömmer aldrig...........glömmer aldrig den stackars fjolårskalv som råkade komma in på skjutbanan av misstag.......hälften av oss slutade skjuta i väntan på att den förvirrade älgen skulle komma därifrån.....den andra hälften skrek "döda, döda" glatt påhejad av vårt vindögda och mustachprydda befäl!
Herregud varför har man inte tänkt på det att skjuta älg med maskingevär, är man dessutom 40 man som skjuter så behöver man inte mala älgfärs heller efteråt, sådant sköter sig själv!
Så ni som har barn som ska ut i "krig", om de inte stannar hemma som ni vill, slå sönder ett knä på dem! Visst är det radikalt.......men det är ju helt i sakens natur.......våld kanske löser en annan eventuell våldsituation............eller?
Tanke inte riktigt färdigtänk men skriven av Peter Olofsson "Ditt nackskott" i Cyberdjungeln!

1 kommentar:

Wenche sa...

Jag har haft precis samma tankar.
kram