fredag 15 oktober 2010

"Visst är det fult med vindkraftverk.............!"

"Ja, usch så fult det är med vindkraftverk!" Det förstör verkligen för oss alla som vill ha "fri utsikt" ifrån våra sjötomter här i Skärgården............lägg dom någon annanstans.......helst tillsammans med varg, björn och lo.............men inte här!
-Älskling! När skulle villaoljan levereras sa du? Kommer dom i eftermiddag?
Va skulle detta vara ett politiskt inlägg......närå....jag vill bara visa lite fina bilder tagna av
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson Din Härdsmälta i Blogghelvetet!

6 kommentarer:

Cici sa...

Varför anses vindkraftverk vara så fula men väderkvarnar såå pittoreska? Är det storleken det hänger på?

Unknown sa...

Är kärnkraftverk vackrare??

Tigris Predikantan sa...

En som bor där det finns sådana sa till mig en dag: jag tycker de är vackra! :)

Elin Damberg sa...

Är jag den enda som tycker att de är snygga?

Jag hade en granne som har fobier mot vindkraftverk; han var verkligen rädd för dem på riktigt. Sånt är lite kul på nåt sätt.

Men Peter. Varifrån har du fått de här tankarna att min blogg är så gullig att man inte får svära och vara arg och prata om våld etc etc på den?? Är det för att de där två små trasseltrollen har så stort utrymme? De där blonda små änglarna gör inget annat än att svära ("vad betyder fuck, mamma?") och prata bajs och vapen och blod. Jag vet att jag ser gullig ut när jag ler, men beliiiv mig, präktig är jag inte. Och inte de där två små dårarna jag bor ihop med heller.

När startar kursen?

Nog för att jag redan vet att jag har det i mig. När jag går hem från tåget på kvällarna eller nätterna - en kort sträcka i en sömning stockholmsfört, men det är fan så mörkt - spelar jag en film i huvudet: jag håller nycklarna hårt i handen och är det nån som hoppar på mig så slår jag den vassaste och längsta nyckeln rakt in i hans öga, intryckt till hjärnan. Sen pungsparkar och knytnävsslag i ansikte, öron och hals.

Så nog har jag det i mig.

Men det är sant som du säger: det ska ut också. Så jag sajnar mig till kursen, nu och här.

(Visst har jag redan skrutit om att jag har gult bälte i jujutsu? Men ja visst ja, du tror ju inte på pyjamassporter.)

Jag ska vidare höra med Hexis om det där med gafflar i folks lår under bordet. Annars låter det roligare att säga "varför tafsar du på mig under bordet" så där jättehögt och med ett infernalsikt idiotiskt förvånat tonfall, så att tafsaren blir ett socialt fiasko.

Vad mer? Rummet, ja. När kan vi flytta in?

Elin Damberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
The Secret Garden sa...

Det är ljudet av kraftverken som är problemet, speciellt när de sätts upp nära hus i en tidigare alldeles tyst miljö. För de låter..106-110 decibel, ett ljud som pågår dygnet runt i 25-30 år. Och så häga som de är så sprids ljudet långa sträckor. Bästa stället för verken vore ju vid industriområden eller längs med motorvägar.
Problemen blir när vindkraftsbolag och markägare vill tjäna snabba pengar och fläskar upp verken intill bebyggelse utan att bry sig om dem som måste bo där.
Jag tror hellre på att utvinna energi ut vågkraften och tidvattnet.