lördag 9 oktober 2010

"Säger bara Wettexduk......................!"
Har just ätit frukost och torkat av mitt bord med.........nej, inte med någon Wettexduk....
finurlig produkt....men jag gillar inte dem, efter bara någon timme så finns den "där"...den sunkiga lukten av "disktrasa" som alla känner igen.......nej tacka vettja hushållspapper!
Fast om du envisas med med att använda Wettexdukar så finns det en helt Oumberligförpackning att köpa där man stöder "rosa bandet"! Fast egentligen är det inte lite skumt att en produkt som i huvudsak säkerligen används mest av kvinnor också ska hjälpa till med pengar att finansiera forskning som nästan bara berör kvinnor? Ja, jag vet det finns män som städar och torkar bord och även ett 20-tal män som varje år drabbas av bröstcancer också!
Killar gillar kvinnor och självklart så får man ju oftast ett par trevliga bröst på köpet.
Till nästa år ska jag nog se till att det finns sandpapper att köpa i rosa förpackningar också till stöd för Rosa Bandet!
Fan va långt det här blev då.......till saken! (Nästan)
Allt började med en förmögen uppfinnare. Jonas Söderblom, en kreativ och företagsam man.
(Hmm...låter som mig)
Efter några års vistelse i Karlifornien hade han fått patent på Wettexduken.
Han köpte ett litet hus i Saltsjöbaden utanför Stockholm Året var 1944.
Med ett stort intresse för antikviteter, naturen och blommor utvecklades det Lilla Huset, som ifrån början var en jaktstuga, till ett praktfullt hus med stora sällskapsytor och en tomt bestående av dammar och vackra blomsterrabatter.
Kåken är nu till salu, 12 rum har den och boytan är på cirka 333 kvm.
Har du 15 miljoner över så kan detta unika hus bli ditt. Ring min polare Iréne Hildebrandt på 0708-55 03 11 om du vill ha en visning. Hon är inte omöjlig av sig så kanske du kan få en bunt Wettexdukar på köpet. Klicka på hennes namn och du kommer till Individa Fastighetsmäkleri, mycket fint till salu där och för den "allmänne fluktaren" en massa fint i design och inredningsväg!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson "Din HusGuru i Mäklardjungeln"!

7 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Finns mängder av det manliga könet som bor ensamma, de köper säkert wettexdukar ;-)

Ha en fortsatt bra helg..

Kram Mia

BP sa...

Alltså Wettex är min bästa vän - på andra plats: hushållspapper, på tredje: toapapper. Är Wettex-freak, byter en gång i veckan å har då aldrig känt någon konstig lukt;-)

PS. Jag skulle nog köpa en rosa disktrasa men jag hatar verkligen färgen rosa. DS

Anonym sa...

Det var Curt Lindquist och inte Jonas Söderblom som uppfann Wettex. Jonas var en, bevisligen framgångsrik, återförsäljare av Wettex.

Unknown sa...

Nej, det var min farfar Jonas Söderblom som uppfann Wettexduken. Han gjorde det i början på 40:talet. Curt Lindquist uppfann dock, och fick patent på, ett sätt att i löpande bana tillverka min farfars uppfinning.

/Fredrik Söderblom

Fredrik sa...

Enligt Patent- och Registreringsverket så var det Curt Lindquist som uppfann Wettex-duken, och det var hans fru Margareta som namngav den. Den nuvarande tillverkaren Vileda med flera uppger Curt vara uppfinnaren och nämner inte Jonas Söderblom. Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien gav Curt den stora guldmedaljen för bland annat hans uppfinning Wettex. Har du möjligtvis en länk till din farfars patent hos PRV Fredrik?

Fredrik sa...

Här kan den som är intresserad läsa mer om Wettex och dess uppfinnare Curt Lindquist:

https://www.prv.se/sv/mer-tjanster/for-grundskola-och-gymnasium/uppfinnare-fran-sverige/curt-lindquist---wettextrasan/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Wettex

http://www.vileda.com/se/wettex-original-vit-4-p.html


Håll till godo!

Fredrik sa...

Här kan den som är intresserad studera Curt Lindquists amerikanska patent gällande Wettex:

https://patents.google.com/patent/US2712154