lördag 30 oktober 2010

"Nu kommer det en tår i mina ögon...........!"


Ja, faktiskt lite ledsen idag........åren går fort och barnen blir stora. Se Loke nedan nu, två meter lång. Fast mitt riktiga "sorgebarn" är nog min Dotter Embla! Vet inte riktig vad som gick fel, fel och fel, hon har absolut inga problem, men hon har blivit lite väl tuff tycker jag. Upptäckte det tidigt, hon grät aldrig, arg eller glad, inget mellanting. Otaliga är de killar som fått stryk av henne genom åren........ordet förlora finns inte i hennes ordföråd.
Det här är en bild som vi tagit bort ur familjealbumet.......Mormor började gråta när hon såg den!
Vi har bilat en del genom Frankrike under åren.......fick problem med bromsarna i en liten bergsby i Alperna, stannade till för att få det åtgärdat. Ska tillägga att min Dotter precis som sin Far och Mor är ett socialt fenomen. Det tog högst 10 minuter innan Embla fått två nya tjejkompisar fast hon inte pratade Franska då! En timme senare var hon med i en "Bylek" som gick ut på att fånga en gris. Som sedan skulle slaktas, grillas till kvällen och severas på byfesten. Vi deltog i den och Embla basunerade glatt ut för alla som ville höra att det var hon som fångade grisen!
Fattar fortfarande inte vad som gick fel.............men Emil i Löneberga och grisaknoen var aldrig hennes "påse" här i livet!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

7 kommentarer:

imse sa...

Det verkar mer som om Pippi Långstrump varit förebild.
Härlig tjej!

Kram

Caja: sa...

Hon kommer att gå långt den tjejen!!

"Styrka beror inte på den fysiska kapaciteten, den beror på den okuvliga viljan."
Mahatma Gandhi*

Må väl/c

Znogge sa...

Din dotter påminner en smula om vår yngsta i sättet att vara!

Ha en fortsatt fin lördag och en trevlig träff med kusinen när det blir dags.

BP sa...

Håller med Imse. Å jag känner igen mig i Embla... herregud. Säger bra YESSSS. Var stolt över dottern, hon är ju hur cool som helst.

PS. Vilka balla namn ni valde till era barn. Ds

Elin Damberg sa...

Vem kan hon ha ärvt det ifrån?

*tittar i taket*

Elin Damberg sa...

Jag tackar för jobberbjudandet. Det vill säga: jag tackar JA till jobberbjudandet. Att partaja loss med din fru på arbetstid är definitvt något jag skulle klara av - med bravur, skulle jag vilja påstå. Vill du se mitt CV eller skaru bara lyssna på ryktet som går på byn?

/Elin

PS. Den som kissar i fontänen får gruppstryk.

Cici sa...

Tuffa tjejer ska man vara rädd om (och kanske för).
Minns att jag bannade dottern då hon gick i ettan för att hon hivade grabbarna över altanräcket när dom var dumma.