lördag 7 februari 2009

Att det ska vara så djäkla svårt att välja..........








Jag, Lilla Frun och Barnen tycker nu att vi blivit lite "trångbodda" och vill byta upp oss till något större. Nu när det blivit lite "lågkonjuktur" så känns det skönt att ha en liten slant över. Problematiken är egentligen inte priset utan det är mer vilket stil och profil vi vill ha på vårt boende. Huset eller gården rättare sagt på översta bilden, Gustavsviksgård i Saltjö-Boo Nacka är på 16 rum och 843 kvm prisidé 19 miljoner, kanske lite för "murrigt" nu när vi koverterat och blivit lite mer "shabby shica". Sedan har vi det andra huset också i Nacka närmare bestämt i Vikinghill, hälften så stort bara 426 kvm och 10 rum, men både jag och "Lilla Frun" är enkla människor så där ska vi nog få plats med barn,flickvänner och pojkvänner och en och annan svärmor, finns det hjärterum så finns det stjärterum! Cirka halva priset jämfört med det första.
Fast både jag och "Lilla Frun" tycker att vill dom inte ha vår 4:a här i miljonprogrammsområdet utanför Haninge som byte, då får de vara!
Trevlig helg önskar Peter Olofsson som ska gå och sparka på tjänstefolket och barnflickan, nu är det slut på sovmorgonen!
PS: Länk nedan till detta fantastiska Mäklarföretag med sina fina objekt, bilderna kommer också därifrån!
http://www2.residence.se/default.aspx?GOTO=pages/forsale_villor.aspx

12 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, det är inte lätt med alla val! Jag tycker att du ska ta det stora huset, då kan man ha innebandurneringar på muggen.
Tack för titten hos mig! Jag har läst dina bloggar sista timmen. Fascinerande. Högt och lågt, det gillar jag.
Ha det bra!

Annika Christensen sa...

Vikingshill är fint där har min faster haft ett litet hus en gång.
Sedan blev det Tynningö.
Sjävl har jag bott i Stockholm i 12 år men det har jag kanske sagt.
Född i Skåne så tillbaka hit var jag tvungen att bege mig.
Vårt hus är 85kvm vi har jordkällare och egen brunn.
Det är lyx tycker jag.
Låg diskbänk och köket målades 1958
Det är inte lyx men nostalgi må jag säga och jag får stå på knä och skala potatis men de som bodde här i 3 generationer överlevde det så det gör nog jag också.
Stort hus - stort hål i plånboken
Litet hus - borde innebära fullt i plåmboken men så är inte fallet.
Däremot lever jag nära jorden och är rik på upplevelserna därifrån.

Ha det gott
Annika

Design i tid och rum sa...

Hej!
Titta in hos mig,har något till dig.
ha det bra Dadda!

Anneli sa...

Hus, hus, hus - det finns så mycket hus som är så fina och härliga - jättefina bilder på era drömmisar och stort måste det vara så alla ska få plats..
Mina tonåringar har kompisar som ofta sover över och de är inte så små längre så de tar ganska så stor plats - särskilt grabbarna med sina stora båtar till fötter och 2 meter långa - nästan...
Då behöver man stort, stort
På sportlovet ska det vara "Lan"
Många grabbar blir det - då saknar man oxå utrymme...nu har vi inte såå stort så vi tränger ihop oss och mår bra ändå, men önska kan man ju, ibland...
Så ta nåt av de bigga...Snygga...Härliga...
Ha det bra/Annelie

Anonym sa...

Oj, himmel och pannkaka!! Vackert, vacker...men farligt farligt...farligt dyrt iallafall!

Men å andra sidan...tror du inte det kan vara nog så farligt för dig och frun att ha er flick respektiva pojkvän boende med er i samma 4:a....skojar lite...em nman kan läsa texten så...jag tror nog att du menar barnens pojk/ flickvänner...


Ha en skön helg!

oumberligating sa...

Hej Knicke! Tack för den kommentaren, innebandyturnering på muggen varför inte, kanske även ishall i källaren när de gamla rören brister vintertid och jag inte längre har råd att hålla huset uppvärmt. Ha det bra mvh från Peter!

oumberligating sa...

Hej Annika! Tack för den fina kommentaren, blev faktiskt ett uppslag till ett inlägg som jag gjorde alldeles nyss, ha det så bra och fortsatt trevlig helg mvh från Peter!

oumberligating sa...

Hej Dadda! Verkligen stort TACK för den, det värmer. Ha en fortsatt trevlig helg mvh från Peter!

oumberligating sa...

Hej Annelie! Du har det likadant med dina grabbar läser jag, de är stora och de tar plats, precis som här och som det ska vara, trevligt, ha en fortsatt trevlig helg mvh från Peter!

oumberligating sa...

Hej Sexbarnsmamman! Ja, du ser hur det kan bli med olika former av "syftningsfel" (ler) Ha även du en fortsatt trevlig helg mvh från Peter!

Fru Pusselbit sa...

Håller med om att det inte är lätt att välja... men varför göra det? Kan man inte ha alla husen och flytta runt lite, ombyte förnöjer ju! ;D

Hälsa så mycket tillbaka till "lilla frun" =)

FåFängans Hem sa...

Hej hopp!

tackar för fina kommentarer! Brukar försöka ge ngt tillbaka men kan hända att jag glömmer svara ;)

Härliga hus du bjussar på!! stora och vräkiga haha. Gillar näst sista kommentaren du fått om att ha alla på en gång och flytta runt i dem som lite extra omväxling i vardagen ;)

Ha det så bra!

kram Anna