fredag 6 februari 2009

Jag lovade att jag skulle få ihop ett trevligt inlägg till kvällen, men jag tror att jag lyckades redan nu!




Ibland känner jag mig riktigt så där självgod som bara en lagom rund man född på sextiotaletkan göra (ja, jag vet att de riktigt stöddiga grabbarna är födda på 40-talet, vi hinner ikapp det är lugnt) särskilt nu när jag tycker att jag lyckats med ett riktigt intressant och fint fotoinlägg så här lagom till helgen. Spännande länkar blev det också måste jag säga(ler).
Flera av oss bloggare är just nu involverade i www.camillasfoto.blogspot.com projekt månadsbilden, ett helt underbart initiativ, men varför inte dra det lite längre och ta års bilden, internet är ju "evigt" och vi som är i den bloggkretsen är kring 30-40 år, plus minus några år, i vilket fall så kommer vi vara med ett tag och självklart så bloggar vi in i döden, våra barnbarn får tejpa fast händerna vid tangentborden. Fast det kommer att ha löst sig på andra sett jag lovar, kommer göra inlägg på min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com senare om den tekniken.
Bilderna ovan får illustrera själva tanken till det vad jag menar blir årsbilden.
Överst Asbury Park Beach Juli 1911 New Jersey. Nästan hundra år senare badas det fortfarande på samma strand. Klicka på bilden för förstoring, gäller visserligen bägge bilderna, men den undre är inte mycket att komma med, den fick komma med som kontrast till den första och symbolisera tidsgapet.
Översta bilden kommer ifrån www.shorpy.com underbar bildsajt med historiska vingslag för dig som ännu inte upptäckt denna nätbaserade bildskatt.
Bilden under kommer från www.picasaweb.google.com vi sökord Asbury Park Beach.
Nu kan jag nöjd andas ut fina bilder, trevliga länkar och en kul idé. Den idag extra nöjda Peter Olofsson vill önska alla som läser dessa rader en riktig trevlig helg!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej svejs!
När man tittar på den undre bilden som förmodligen är digitalt fotograferad så slås jag av att det verkar vara smuts på CCD (eller rättare sagt moarefiltret). Då borde det vara en systemkamera vilket säger mig att bilden borde vara tagen de närmaste åren. Det kan också vara en droppe på linsen. Den gamla bilden har så mycket mera att ge mig som betraktare. Undrar om det beror på att den är gammal och att tankarna faller på om det ligger någon bulle i ugnarna som kanske trots allt lever idag : ) Personligen tror jag nog aldrig den senast tagna bilden kommer att få samma värde för mänskligheten. Trevlig helg hälsningar Ronny

oumberligating sa...

Det var det värsta har jag lagt ut en bild om har skit moarefiltret, nu går skam på torra land(ler).
Ha det bra, lite rörigt här som vanligt, "Lilla Frun" har lite mer ont än vanligt. Vi hörs och ses mvh från Peter!
Hälsa Hanna och "fragglarna"!

Annie - Annalunda sa...

Tack för trevlig hälsning och för de fina orden!!! Har suttit här en bra stund nu och läst och tittat på din blogg som både är trevlig och intressant!

Jag kommer tillbaka! Kram och ha en skön fredagskväll/ Annie

LillaFlisan sa...

I väntan på Damer, Paris och storstädning så ger jag i alla fall Marianne F största tummen upp!!
Älskar Lucy Jordan!

Flisan

Fru Pusselbit sa...

Intressanta bilder, man börjar tänka på då och nu... ;)