fredag 27 februari 2009

Ursäkt, testosteron och tristess.


Ja, vad säger man ibland så blir man verkligen "inmålad i ett hörn", nu kan jag verkligen inte skylla på någon annan än mig själv. Måste erkänna att det blev väldigt tramsigt om "Åke i Karlskoga" och skämtet om "Åke-kulten" är ett utslag för min totala dåliga smak av humor. Ett inlägg är aldrig bättre än dess kommentarer är kanske en sanning med modifikation, men om det blir lite "uppröda stämningar" så vet man att det åtminstone finns "liv därute" i cyberrymden.
En kommentar handlade om för mycket testosteron, ja, kanske det är ju vår på gång (ler).
För min egen del så tror inte jag det är problematiken, ceroteninbrist snarare eller helt uppriktigt, har djäkligt trist just nu. Att ha sökt över 100 arbeten, ha goda referenser, okej utbildning och dessutom vara fullt frisk och ändå inte få ett jobb önskar jag inte ens min värsta fiende. Att dessutom ha en svårt sjuk anhörig som inte får den hjälp hon behöver, av det vi gemensamt bestämt som en rättighet i sammhället, gör tillvaron lite extra tung ibland.
Nästa månad så gör sig politiken påmind då sänks min a-kasse ersättning till 70% från 80%, va fint då! Då kommer jag säkerligen få ännu lättare arbete, eftersom då har någon "tänkande och klok människa" kommit på att då slutar defenitift "de där arbetslösa slashasarna att gå och dra benen efter sig och söker lite intensivare"
Vet ni vad som händer just nu i skrivandets stund, jag håller på att bli "förbannad" igen.
Testosteronet börjar pumpa. Det tråkiga är att det bara är en liten tillfällig "kick".
Det intressanta är att i vilket sammanhang jag än hamnar i så får jag aldrig något riktigt "mothugg" och aldrig har jag haft en enda sjukvårdsanvarig, läkare eller politiker som mött min blick och vågat stå upp för sin "åsikt" när jag framlägger de fakta jag har om de frågor som jag anser mig veta om hur det i verkligheten fungerar. De säger en mycket och min dröm är att någon säger sanningen: -Jag skiter väl i mina medmänniskor, bara jag har det bra! Om någon sa det rätt ut så tycker jag det åtminstone att det är rakryggat att vara uppriktig! Ja, vi/jag kommer inte längre med det här inlägget, är du sjuk eller dålig på något sett så gå till min andra blogg www.jernsaxen.blogspot.com eller maila till jernsaxen@live.se jag kommer att fortsätta att lägga mina sista krafter på det som den bloggen symboliserar.
Jag föddes med ett handikapp, jag vill göra alla glada, så nu gör jag "två flugor på smällen" och visar länken till en fotosajt (så alla som gillar foto får något att "bita i") Att det dessutom är bilder på män där är att jag fick några mail om att det var ena riktiga "töntar" jag visade med katterna, så håll till godo.
Sedan är det ytterligare än länk och den är riktad till de som tycke att mitt senaste inlägg var ett utslag av för mycket testosteron och manlig fåfänga, gå in där så får du mer av den varan, finns lite "galna" kvinnor där också för den som är lagd åt det hållet.
Ja, idag är det fredag så självfallet så önskar jag alla (de som är kvar nu) en riktigt trevlig helg!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jag skiter väl i mina medmänniskor bara jag får det bra!
Trevlig helg /Hanna :)
ps är du riktigt snäller så skickar sambon och jag ett vykort från Prag när vi reser dit om ett par veckor

oumberligating sa...

Ja, det är det som är det fina med dig Hanna! Du är uppriktig i alla fall (ler). Vad har sambon gjort för ont som måste följa med dig till Prag?
Mvh från Peter!
PS: Sitt nu inte för länge och dregla över länkarna som fanns med i mitt sista inlägg. Du vet ju hur hårt jag och din sambo tränar, skogspromenader, grillning och fika ger en fantastisk kropp., lite åt päronmodellen faktiskt fungerar bra när man är ute i naturen och sitter på stockar och stenar!DS

Anonym sa...

Hm nu väntar jag med spänning på att sambon ska komma rusande och ta mig i försvar mot ditt hiskeligt elaka inlägg om att jag med berått mod släpar med karlstackarn till Prag mot hans vilja. :)
/Hanna

Viveka i Bläckhornet sa...

Wow!
Den övre länken är det lite dregelvarning över (hihi). Var länge sedan man såg en sådan vacker kropp. För det måste jag ju ändå erkänna att han har. Men för mig är ändå maken det vackraste, trots liten rumpa,stor ölkagge (ja den är dyr brukar han säga)och inte lika stora biceps. Men han har ett gott hjärta och en stor själ som ingen kan träna sig till ;)Där hjälper inga anabola...
Länken under såg lite spännande ut.
Undrar vilken planet de kommer från? Påminner ju lite om oss människor. Jag reflekterade över att grabbarna har lika stora tuttar som mig :o...obehagligt!
Skönt att du är på banan igen, skulle kännas tomt utan dina inlägg. Inga fler såna skrämselfasoner tack ;)

Kram Viveka
(mitt bäcken tar vi en annan gång)

oumberligating sa...

Viveka det låter som du är gift med en riktigt snygging jag och min bästa kompis har en klubb för "riktiga" killar som har råd att ha lite mage, slår man ut min semel ätande under tio år så är man upp i kostnaden av en finare 1700-tals byrå.
Tack för dina alltid glada kommentarer. Min Fru blev också glad över de fina bilderna, men hom kommenterade också, att nu får du inte en enda kille att tita på din blogg, men det känns som det redan är "kört" på den fronten, men när de väl dyker upp så är det väl någon med rejäl självkänsla(ler).
För visst ska en "oumberlig man" kunna bjuda sin partner på lite "ögonfröjd"(ler)
Som sagt ha en fin fredag och helg mvh från Peter Olofsson!

RANA sa...

Hahahahahha!!!!!!!!! Peter, du är min nya idol.

Nu har jag läst igen de inlägg jag har missat de senaste dagarna (och kommenterat dem!). Jag blev så matt av ditt bloggkonvent hos mig att jag nog (ommedvetet) bävade för att besöka dig.

Men nu repade jag mod - och vad belönades jag med? Världens roligaste inlägg med tilhörande skitroliga kommentarer. Jag har skrattat så högt så många gånger att lilla Vattkoppedottern som jag vabbar säger till mig:

"Men mamma, kan du skratta lite tystare, jag hör inte Bolibompa!!"

Nu lite avhandlande:

1. Ser fram emot din nya blogg www.denultimatasanningen.blogspot.com!! Din underbara men smått impertinenta hustru får väl tåla det.

2. Bloggkonventet. Jag fattar ingenting men är med på allt. Skål.

2. Åke. Jag garvar på mig bara jag tänker på honom. Härligt med manlig vänskap, liksom.

3. Mejl om töntiga brandmän, hahaha. Och jag stod för 23 av dessa mejl? Underbart.

4. Svart hunk istället. Det tar sig, Peter. Inte lika gulligt, tveklöst mer pirrigt (för att använda dina ord). Men du... Inte för att verka kräsen, men ser han inte lite bajsnödig ut? Jag menar då i första hand mentalt bajsnödig. Men det var ändå fint att se. (Är han inte lite mager bara???)

Ha nu världens finaste helg. Försök att inte trampa på samtliga tår du ser. Eller förresten, gör det. Ju surare folk låter, desto gladare fnissar jag. Det handlar om balans.

Fred, broder!
Rana

:-D

RANA sa...

"Mitt eget kännetecken är att är jag inte förbannad då är jag glad."

Hahaha. Låter preciiiis som Lille Brottarn, min glad-arga tvååring.

:-)

LillaFlisan sa...

Peter!
Tack och lov!
jag tror att du måste inse att man inte kan vara alla till lags....
Det är livsfarligt.
Vad blir kvar då? När man slipat av alla vassa kanter som sticker folk i ögonen eller filat ner alla obekväma åsikter för att inte tala om lagt den lilla rosa luddiga filten över det lilla man har kvar av sin personlighet och integritet...

Inte mycket.....eller hur?

Det funkar inte ens på våra "ytliga" inredningsbloggar....
;-)

Fortsätt, snälla med din personliga, mänskliga (det betyder att den passar både kvinnor och MÄN!) blogg och skit i om andra blir lite avis på att du har oss tanter som bloggkompisar.....

Nu måste jag hinna ner på stan för lite matinköp....

Ha det!
Kram

Flisan

Viveka i Bläckhornet sa...

Tackar för uppskattningen Peter! Du berikar mig med dina kommentarer också.:) Ser ut som om vi redan dragit igång en positiv följetong på din blogg. Och det är du värd. All cred till dig min vän.
Nu har jag just öppnat en iskall öl och ska laga ihop nåt gott till mannen när han kommer hem. Så till tonerna av min andra favorit- James Blundt - ska jag dansa in i köket nu och låtsas att han sjunger för mig.
Ha en riktigt fin helg med gumman
och tala om för henne hur viktig hon är...

kramar Viveka

Anonym sa...

BUMPABERRAAAAA!!!!!

kanske är det jag?

Nu sitter jag är med snickarbrallor och nyss stod jag på systemet och tjackade biror.
Skit samma! Alla är det ibland..
BLURP..#¤%¤%"&/ (o ) ( o)

Jag va på vattengympa i onsdags och frågade kassörskan om man fick rabatt om man va ensam man i basängen! Det fick jag givetvis inte eftersom det fanns fler feta gubbar där också ; )
Jag tänkte nog faktiskt lite såhär när jag låg där i basängen och jobbade....Kanske är jag starkast här i vattnet om man bortser från instruktören. När man tittar på killarna och inte minst kvinnorna i din länk så blev helt plötsligt upplyst om att lagom är bäst : )
Dina ( ! ) brandmänn är ursnygga om man jämför med de belgiska tjurarna och de mystiskt starka kvinnorna.

Att du sökt över 100 jobb och inte fått napp är för mig helt obegripligt och det skrämmer mig mera än 400 kilo muskler.

VARFÖR???
är det så det är ??? TYDLIGEN!

Den som inte har nytta av Peter, den har ett era inte förstått sig på vem han är eller också vill de bara köpa billig platt TV på jobbet.

Jag kom på att en bumpaberra åker väl inte till Prag. Då är det väl thailand som gäller, eller ???

Ja just det jag skulle försvara Hanna!!!!!!!!!!!!

Jag vill åka. Jag villl jag villll

SKJÅL...

Ronny

Anonym sa...

blev lite obegripligt det där med platt TV.

Jag menar att de inte någon större tanke med sitt företag utan är mera ute efter att köpa en platt TV utan att betala momsen.

Anonym sa...

Ja, förbannad kan man bli och det hjälper för stunden...

När jag blir förbannad så går det inte att stoppa mig i mitt skrivande och det ser jag att även du inte kan, men det är då tror jag man får till de bästa inläggen för då får man mothugg och då kan man diskutera *Ler*

Ha en trevlig helg och tack för din hälsning

White cotton grass sa...

Tack för din roliga kommentar!
Hoppas hjotronen smakade! ;)