måndag 2 februari 2009

Tema: Kontraster - vardags poesi?




Kommer just nu från en av de finaste bloggarna som jag kommit i kontakt med www.lillaflisans.blogspot.com där är allting ljust och fint, snön faller och i bakgrunden faller snön samtidigt som Lisa Ekdahl sjunger: -"Ljug för mig älskling". En tår känns i ögonvrån och det är väl just det som är det fina med musik - poesi - bilder tillsammans att de lockar fram en sinnesstämning som i sin tur ger kraft att kämpa på med det många gånger mödosamma arbetet att vara människa.
Oumberligt i livet är kontraster och det vill jag bjuda på här, lika fint som Lisa Ekdahl sjunger lika fint är det med Kenta Gustavsson (minns ni honom, dom kallar oss mods, schlagerfestivalen med Bengt Bedrup, tröjans tryck mm) när han sjunger: "-Just idag är jag stark" inte lika finstämt men poesi och kanske det ger kraft till någon, som sagt ha en fin dag och klicka på Yuotubelänken nedan:


http://se.youtube.com/watch?v=mpCRj-pOR3o&feature=related

PS: Ett tips "youtuba" ordet Kenta och det dyker upp lite mer intressant om denna "Ängel".
Eller som min fröken alltid sa i första klass: "-Alla som vill bli missbrukare räcker upp en hand!"
Hur många räckte upp en hand tror ni?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så roligt att du tyckte om min blogg...här verkar det sannerligen finnas många godbitar att frossa i! Jag återkommer...när bebisen sover...

Bloggullet sa...

Klart jag kommer ihåg Kenta och Stoffe och Ett anständigt liv.
Kramar