lördag 28 februari 2009

Vad är det för fel på mig!




Ja, som sagt något fel är det väl på mig, halva Sveriges befolkning sitter och tittar på schlager uttagningen och en hel del har högre promille halt i blodet än vad de borde ha, det är Lördagskväll i Svedala.
Själv har jag svårt att ta det lugnt och slappna av ordentligt, varför kanske vän av ordnining då frågar sig! Jo, enkelt Maud Olofsson gråter och inte nog med det hon är med och styr Sverige också!
Kommer ni ihåg för ett litet tag sedan när Centerpartiets ledare Maud Olofsson lät öppna upp tårkanalerna och låta de rinna lite när hon skulle driva igenom Alliansens kärnkraftsuppgörelse. TT skildrade det hela så här den 6 februari:
Mot slutet av sitt tal fick Olofsson svårt att hålla igen tårarna, när hon kom in på att hon gör detta för barnen och barnbarnen.- Jag vill inte säga om tjugo år att jag visste men gjorde ingenting, avslutade hon.
Det som gör att jag har svårt för Maud Olofsson och verkligen inte litar på henne är att jag läste en intervju i Aftonbladet Söndag den 4 juli 2006. I en hemma-hos-intervju berättade hon för Aftonbladets reporter om vad som fick henne att gråta senast.
När grät du senast?
­ Jag fick en fråga om Tjernobyl nyligen under Företagarnas partiledarutfrågning. Och det där har ju varit ganska långt borta för mig, det har ju gått några år.
­Men så frågade de mig om kärnkraften och och då kom tårarna Vi bodde här med barnen och de var ju små. (Mauds ögon fylls av tårar och hon får svårt att prata.)
­Den sommaren kunde barnen inte plocka bär, de fick inte plocka svamp”vi var ju rädda för allt de skulle stoppa i munnen. Vi sköt älgar under jakten och grävde ner dem. Hela den där proceduren tog jättehårt på oss”
Maud går till diskbänken, river av en rejäl bit hushållspapper och snyter sig.
Nu vill alltså Maud Olofsson bygga ut kärnkraften “för barnens och framtidens skull” och började gråta igen, när hon presenterar förslaget. Är det utstuderat eller falskt, eller är det så illa att Maud själv blivit utsatt för strålning. Svårt att förstå är det under alla omständigheter. Kanske är politik bara teater för centerledaren. Med samma uttryckssätt fäller hon samma tårar (kanske radioktiva) för dessa två i grunden helt motstridiga ståndpunkter. Är hon manupulativ, strålskadad eller bara riktigt korkad, i vilket fall gör det mig rädd och jag kommer att ha svårt att sova i framtiden!
En stilla undran framlagd av Peter Olofsson i nådens år 2009.
PS:
Omkring 4 000 människor fick cancer i sköldkörteln till följd av strålningen från Tjernobyl, många av dem barn och tonåringar. Det befarade dödstalet till följd av Tjernobylolyckan har varierat starkt mellan olika bedömare. FN:s världshälsoorgan har beräknat det till 9 000 medan miljöorganisationen har talat om 93 000 dödsfall. Bilden på barnen och en annat massa viktigt som berör dig och mig hittar du på
http://www.epochtimes.se/ . Maud Olofsson hittar du på http://www.centerpartiet.se/
vill du läsa mer om barnen i Tjenobyl så har vi en "bloggkollega" med den viktiga bloggen
http://tjernobylbarna.blogspot.com/

4 kommentarer:

Unknown sa...

Hej Peter!
Trodde att du lagt ner bloggandet!??
Ville att du skulle få Awarden som jag fick... men jag trodde du som sagt lagt ner denna sida....

Kul att du dock är tillbaka!
Jag lägger till ditt namn på min utdelning av Award så du kan hämta den ändå!

Villa tacka dem som varit inne och stöttat mig och skrivit trevliga saker hos mig!
Har inte tid att läsa ditt lååånga inlägg just nu men återkommer så snart jag har mer tid!

Tittar inte heller på Tv idag... jag såg på tv någon gång i november senast.... har inte tid!

Kramar till dig
Från Tildé

Bloggullet sa...

Jag anser att kärnkraften ska avvecklas och avfallet kan inte förvaras säkert. Nu skulle jag kunna komma med en lång politisk harang om egoism och konsumtion,jag tar det en annan gång.
Kramar

Anonym sa...

Utmanar dig på min blogg....

Anonym sa...

helt rätt blogginlägg Peter, den som har nått att säga kan ju vara tyst, detta är DIN blogg med dina tankar och käsnlor... en del mothugg får man, jag får massa, MEN det är fortfarande din blogg och i sverige råder yttrandefrihet...
nämn EN partiledare som INTE är utstuderande och slickar röv....
Jag tackar ödmjukast frör ditt underbara beröm hos mig!!!!!
massa tack!
å du? skit i andra och kör ditt race! här på bloggen alltså!
u keep up the good work!
kram å du?
om du inte tror jag fått skit för mina åsikter om politik här å där=)