fredag 20 februari 2009

Länken från förra inlägget till detta får bli Kolmården till Schimpans!


TV-KÄND SCHIMPANS GICK TILL ATTACK! Ja, det är en av rubrikerna som jag fastnar för när jag läser dagen Svenska Dagblad till frukost!
Dramat son inträffade i USA i veckan följs i detalj i medierna sedan Schimpansen Travis överfallit sin mattes bästa vännina - och sedan sköts ihjäl.
Travis som var en hanne på 15 år har visat sig gå på lugnande medel (förklarligt nog, men helt vansinne, detta är ett djur som utan problem kan döda en människa). Precis som hos människor så kan lugnande preparat ibland ha motsatt verkan och så verkar nu ha skett.
Ägarinnan skaffade sig Travis som liten unge och uppger att hon betraktade honom som en son - och att de två brukade ta sig ett glas vin innan de gick och la sig (fundering mina två söner som inte är apor får inte vin innan sängdax fast de är äldre än Travis!)
Travis som anlitats i reklam inslag och tv-roller, var lugn och snäll normalt men i tisdags gick han till attack mot en väninna till ägaren trots att han ofta träffat henne. Polis och ambulans tillkallades men Travis försökte ta sig in i Polisbilen och en polisman avlossade flera skott mot den stora schimpansen som senare avled. Vänninan fick svåra skador och hennes tillstånd betecknas som kritiskt.
Connecticuts delstatsparlament diskuterar nu skärpningar av bestämmelserna om vilka djur folk får ha sina bostäder. En del av Travis ägares grannar har också trätt fram och berättat att Travis var ett störande inslag på villagatan.
Artikel talar för sig själv om dårskapen i världen. Tilläggas kan göra att vi har också ett störande moment här i kvarteren, men det är en människa och inte en apa. Ytterliggare kan jag berätta att här på Södertörn här utanför Stockholm där jag bor fann man förra veckan en ihjälfrusen känguru, så knäppgökar finns det lite varstans! Det blev två långa inlägg på raken om du orkade läsa igenom dem så är du säkert en fantastiskt trevlig människa och är välkommen att äta frukost med mig någon dag eller annars så kommer jag till dig med husbilen och bjuder på frukost, men det blir tidigt cirka mellan 05-06 då vill jag ha en samtalspartner och inte sitta och skriva en massa "skit" på nätet(ler) Som sagt ha nu en riktigt fin och trevlig helg önskar Oumberlige Peter sina 25 nya läsare per dag och även de "gamla" ni är Oumberliga i sig!
Bilden kommer från www.kolmarden.se ett Oumberligt semestertips!

10 kommentarer:

Karins fotoblogg sa...

Nu har jag läst om både apor och kängrur och mattor och cykeldrömmar(fast jag är på jobbet ;) )

Jag blir nyfiken på hur det ser ut hemma hos dig. Kan du inte slänga ut ett smakprov på bloggen?!

Jag vill så klart önska dig en trevlig helg! Och jag får tillägga att jag gillar mååånga ord :) Ibland har jag bara inte tid till dem....
Ha det gott!

Annie - Annalunda sa...

Peter hej!

Nu har jag suttit här länge och väl och läst varenda!!! ord...så det får nog bli en trevlig frukost... :) MEN jag är inte riktigt pratbar vid 5-6...kanske vi kunde ta brunch?! :)
Gillar det du skriver! Visst är det så att "shabbystil" är en livsstil. Jag är ju nu inte extrem (skrattade gott åt det du skrev om skor till döda barn och sandpapper på rumporna)och det är inte bara vitt hemma hos Annalunda. En god blandning men allt i gammal och lantlig stil. Du frågade om min musiksmak... mycket varierande... allt från Elvis till den musik jag har på bloggen. Har varit dålig på att blogga nu ett tag...ibland är ju livet så...lite tungt... men förhoppningsvis löser det sig.

Kram och krama lilla frun!

Annie

Annie - Annalunda sa...

PS: Skrattade när jag läste om din cadillacdröm... herr Annalunda har länge önskat sig en minsvepare....

Smultronstället sa...

Hahahaha, jag orkade läsa igenom dessa långa inlägg :-) då måste jag alltså vara fantastiskt trevlig ;-)haha, ja visst e jag glad av mig iaf och lite nyfiken vem du var som dök upp hos mig :-) trevlig läsning var det, tittar nog in igen :-) Må så gott och ha en alldeles alldeles härlig helg med lilla frun :-)

Tjing M

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej peter!

Ja hos dig lyckas man verkligen få ett gott skratt :)Joo jag läste igenom alla dina inlägg sedan cadillacen. Apor som husdjur eller adoptivungar?...ur led är tiden.
Ditt inlägg om shabby chic fick mig att vrida mig av skratt. Gubben kom in och undrade vad som stod på :o
Jag är väldigt nyfiken som "Karins fotoblogg" hur det ser ut hemma hos er. Kanske det kommer några stylade hem bilder?
Sen är jag ju VÄLDIGT nyfiken på hur det går med din eventuella cadillac...;)

Ha den bästa av helger Peter...här är mannen ledig idag. Det blir en promenad, besök i samhället för att inhandla lite god mat OCH god dryck till middan ikväll. Sedan väntar bastubad...

Kramar Viveka

Camilla Alvén sa...

Ojdå, så det kan gå. Tur at vi inte får ha apor som sällskapsdjur i Sverige, vår ena dotter tjatade om att få en apa i tre år innan hon gav upp och köpte en mus istället. Betydligt lugnare med en mus fast han biter gärna mig när jag stoppar in handen i buren.
Ha en trevlig helg
Camilla

LillaFlisan sa...

Annars kan man ju ha nakenkatter också ;-)
(Nu ska jag lobba lite igen. ;-))

De borde verkligen passa dig Peter som är så morgonpigg. Min lilla katt tycker att jag jag också borde gå upp vid den tiden och det talar han ljudligt om också.... (sittandes på min bröstkorg, trampandes och spinnandens så högt att jag måste ha öronproppar!)
Men det är ingen passande tid för mig eftersom jag ju helst går och lägger mig vid den tiden!

Annars låter frukost i husbilen rätt roligt!!!

Fast brunch låter ännu bättre!!!


Kram och trevlig helg!!


Flisan

Anonym sa...

Hamnade här o läste ditt senaste inlägg. Läste hela så jag måste vara en mycket trevlig person då...*ler*...dessutom så står apor mig varmt om hjärtat! Fastnade för bilden direkt! Ha en fin kväll o här får du en kram från en okänd.

RANA sa...

Folk är inte kloka. Jag blir så matt på människor som förmänskligar djur.

*

Alltså. Sjuttiotalet var sympatiskt (inte bara för att jag föddes då...). Värme, solidaritet, medvetenhet och så vidare. Men Peter, ärligt talat. "Morfar är död och Mamma har mens"???? Den boktiteln är så 70-talssjuk att den blir underbar.

:-)

Kram till dig,
R

strömmas sida sa...

Hej

Kul med din "nya" sida.

Galenskaper med såna djur i hemmet. Var det inte en kvinna som hade en drös svanar hemma här i landet?

Helghälsningar
strömma