fredag 8 maj 2009

Äntligen Fredag och finns det Rastavikingar?


Ja, så var det äntligen Fredag igen då! För många veckans bästa dag, hur inleder man den då på bästa sätt. Idag väcker vi våra familjer till Bob Marleys - Three little birds! Klicka på youtube länken nedan, om datorn redan inte är ihopkopplad med ljudanläggning så gör det, skruva upp och lyssna på baktakten gärna 1000 watt och ner på 30 herz då vet du att du lever och Haile Selassie är Gud. Alla kan kanske inte sin Rastafari, återkommer till det längre ner, lyssna och sjung med i texten. Tidigt i norden så hyllades solen som Gud, undrar om de första vikingarna inte både seglade till nuvarande Etiopien och Jamaica! Återkommer till det också senare, men nu är det Fredag!
Ha en fin dag och en underbar helg önskar Peter Olofsson!
Lyrics:
Dont worry about a thing,cause every little thing gonna be all right.Singin: dont worry about a thing,cause every little thing gonna be all right!Rise up this mornin,Smiled with the risin sun,Three little birdsPitch by my doorstepSingin sweet songsOf melodies pure and true,Sayin, (this is my message to you-ou-ou:)Singin: dont worry bout a thing,cause every little thing gonna be all right.Singin: dont worry (dont worry) bout a thing,cause every little thing gonna be all right!Rise up this mornin,Smiled with the risin sun,Three little birdsPitch by my doorstepSingin sweet songsOf melodies pure and true,Sayin, this is my message to you-ou-ou:Singin: dont worry about a thing, worry about a thing, oh!Every little thing gonna be all right. dont worry!Singin: dont worry about a thing - I wont worry!cause every little thing gonna be all right.Singin: dont worry about a thing,cause every little thing gonna be all right - I wont worry!Singin: dont worry about a thing,cause every little thing gonna be all right.Singin: dont worry about a thing, oh no!cause every little thing gonna be all right!
Länk till Fredagens musikinslag: HeyHeyHey.........
http://www.youtube.com/watch?v=qjtbhmQhsXg
PS: Vill du bli "invigd" gå då in på http://rasta.baksida.se/ Vill bara avsluta med att Oumberligating tar avstånd ifrån användandet av alla typer av "droger"! Kretsen kring Oumberligating är Vikingar och vi drogar oss endast med Flugsvamp! Ett varningenssord också: Flugsvamp kan innehålla spår av nötter, särskilt då de växer vid hasselsnår!
Ett litet länktips måste självklart vara med också, Drick inte sportdryck direkt efter du tränat, fettförbränningen avstannar då enligt artikel i Svenska Dagbladet idag. Oumberligatings tips, skit i träningen idag, gå på Club och dansa istället, kanske en Reggaeklubb?
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2856899.svd

4 kommentarer:

RANA sa...

dont worry about a thing
cause every little thing
gonna be all right
*ser*

Marie//Tekla Maräng sa...

Klart det finns Rastavikingar. Jag var ju med när Bob var på Gröna Lund en gång för lääänge sen, jadå var det fart vill jag lova så hela Djurgården gungade i takt. Härliga minnen. Jisses var Kryckan och du så ensam igår på Södershöjder, skrek du att det brinner eller något liknande innan ni klev in?!

Solig och trevlig helg Marie

Heidi sa...

Flugsvamp... ajajaj...Peter, det är INTE bra... Hoppas inga tonåringar läser din blogg! Dina egna framför allt. Ta ett öl istället, det är en bråkdel så farlig som flugsvamp; En Lapinkulta!

oumberligating sa...

Hej Rana! Nu djävlar i min "lilla låda" ska det skrivas här. Nu när du sakteliga börjat komma tillbaka till "bloggvärlden", men ett varningens ord vill jag säga, ta det lugnt med skrivandet. Det tar på krafterna det vet alla som lägger sin själ bakom sina ord!
Jag borde också ta det lite lugnare med skrivandet, men kan faktiskt inte göra det och nu när jag gjort en "inre vandring" under en hel natt (återkommer till det) så har jag insett att det är egentligen inte skrivandet i sig som tar på krafterna utan mera under vilka former det sker, som nu 4 minuter över sex på morgonen exempelvis är det helt perfekt för mig att skriva några små korta, enkla radet till dig(ler). Vaknade för en timme sedan av et stilla vårregn som trummade emot fönsterbläcket, poesi, nej då, bar ett mycket behagligt ljud. Dessutom doftar jag parfym och vaknade också i fel säng efter en omtumlande natt. Bli inte orolig nu, jag har inte övergett "Lilla Frun", allt har sina naturliga orsaker, kommer även där till det senare! Oj, det här blev redan nu lite rörigt att få ihop, känner jag, men jag är faktiskt riktigt sjuk dessutom, inte nog med medicinerade hörselgångar jag har varit och bekantat mig med en "vän" som du och jag "pratade" om i några inlägg i början av vår bekantskap Gustav S Berg!
Rana, du börjar bli orolig erkänn, parfym, fel säng och Gustav S Berg.
Jag, tar det ifrån början. "Lilla Frun" och jag var på "stadsvandring i förrgår" (se blogg) det är fysiskt tufft både för henne och mig, så igår bäddade jag ner det "Lilla Livet" och begav mig ut i Stora Världen! Ja, nu blev det inte så långt, en sväng ut till Dalarö bara. Solen sken och fåglarna sjöng, kallt som fan bara men fint på alla sett.
Mitt favorit hak på Dalarö var förstås stänkt så inte blev det någon plankstek där inte till lunch, tre turistbusar var där men knappt något öppet (vakna turist Sverige, fast det ska jag göra ett inlägg om). Till slut så hittar jag ner till Gamla Tullhuset och vattnet bakom. Där ligger ett alldeles förtjusande, nationalromantiskt littet "våffelhus". Kliver på och möts direkt av vad jag läser av som här borde jag inte vara kund!
En helt korrekt liten Kärring i 60 års åldern, kundkorrekt ska tilläggas, men tonen och kroppsspråket talade tydligt om för mig att "helst vill jag inte ha några kunder"! Första varningtecknet helt klart, beställer mina våfflor och ett glas saft! Det blir 125:- (etthundratjugofemkronor). Nu borde jag verkligen fundera om jag skulle vara kvar där, det var ju andra varningen! Normalt "krigar" jag om allt, men det här var tänkt som min vilodag så jag var tyst, min dolda protest betod i att spränga växelkassan direkt, hade jämna pengar, men om man är så djäkla snorkig så ska man ha "pisk". Djäklar vilket underbart gnäll det blev på tanten när hon dessutom fick ta fram sin egen väska för att fixa växel på en femhundring. Dom blir så "söta" den här typen av Tant när de blir riktigt irriterade och besvärade över att de överhuvudtaget behöver befatta sig med människor(ler).
Ja, om det nu är någon mer än Rana som läser hennes kommentarer, ja, jag vet, jag är ingen God Människa, men jag fick mitt straff ganska direkt om det kom ifrån Högre Makter eller grädden till våfflorna de må vara osagt. Men om vi säger så här, vilken djäkla tur att jag tog Husbilen till Dalarö, har toalett i den. Går inte in på några detaljer. Ont i öronen och nu kramper i magen i snart ett dygn, det är faktiskt lite synd om mig Rana! Jag gillar snygga övergångar så nu övergår vi ifrån min häck till din! Du är verkligen hård mot de hårda Rana! Men jag tyckte du skötte det hela riktigt snyggt, måste jag säga. Nu behöver man visserligen inte vara ifrån "långtbortistan" för att gilla rejäla "lådor"! Nu blir det lite problematiskt här, eftersom vi blir offentliga i det här mediet, men skitsamma boktavligt. Det är trevligt med sanningar och uppriktighet. Min första kontakt med min Kära Hustru blev just hennes eminenta bakdel, fast jag sa det också till henne så jag var upriktig iallafall, att hon hade väldigt vackra ögon upptäckte jag senare. Tänk att enligt undersökningar så tror många i Sverige fortfarande att det är brösten som "drar" män till sig. Det är ju häcken som gäller, ja i mitt fall så är det bara en häck som gäller vill betona det, eftersom Lilla Frun kommer att läsa detta och skriver jag inte just det som jag nu gör så är jag en Död man inom två minuter efter att hon läst dessa rader(hjälp)!
Min Fru tyckte visst också att jag hade en fin "stjärt" SÅ VARFÖR TOG VI DÅ EN BILD PÅ OSS LEENDE TILLSAMMANS NÄR VI GIFTE OSS, när vi borde haft ett foto med bakdelarna tillsammans istället! Tror faktiskt det är dags för ett nytt brlöppsfoto, det blir silverbröllop för oss om några år, vi vår se vad som händer! Oj, vad lång det här blev då, men det är ju storleken som gäller så holl till godo Rana. Klart du ska ha en rejäl kommentar nu när du är "upp på hästryggen igen"! Ha en fin helg var rädd om dig själv och de dina och ät inte våfflor på Dalarövåffelstuga!
Kram ifrån Oumberlige Peter!