måndag 18 maj 2009

Dax att börja planera nu, bara 7 månader kvar till Jul!
Ja, nu är det bråda dagar för oss Julbordfantaster och vill man ha den där "lilla extra dukningen" på Julbordet då är det dax att börja planera redan nu. Det här djäkla bloggandet har rubbat min "världsbild" helt och hållet, är det Jul då ska det vara guldigt på bordet och silvrigt i granen, men nu när jag under ett snart halvårs tid har hjärntvättats med vita och silvriga inredningar. Vad händer, jag börjar tycka att det är snyggt med silverljusstakar, ja, riktigt vackert faktiskt.
Men som sagt jag är inte en sämre människa än jag kan ändra mig så nu är mina tidigare Julbordskandelabrar till salu Empire såklart, Förgyllda och patinerad brons, klicka för detaljerad förstoring. Kompis pris så klart är du bloggare och någongång skrivit något snällt i mitt kommentarsfält då är de här skönheterna dina för 80 000:- annars är det 100 000:- jämt.
Se på bilden ovan vad jag hittat istället, ropas ut Uppsala Auktionskammares Internationella Kvalitetsauktion 2-4 juni 2009 http://www.uppsalaauktion.se/
Kandelabrar, ett par Ej identifierad kyrillisk mästarstämpel GK, Moskva 1908-1917. För fem ljus vardera, Louis XVI-stil, silver, bladornerat skaft och ljusarmar, rund fot med lagerdekor. H 47. Vikt cirka 5000 gram tillsammans.
A pair of silver candelabra, Moscow 1908-1917. Height 47 cm. Total weight: 5000 g.
Канделябры на пять свечей, пара. Серебро. Мастер не идентифицирован. Москва, 1908-1917 г. Высота 47 см. Общий вес 5000 гр.
/ 175.000 - 200.000:- / / € 16.000 - 18.000 /
Ja, jag publicerar auktionskatalogtexten på ryska för mina vänner ifrån öst(ler).
Klicka även här för förstoring, njut av detaljerna. Nu ska jag bara försöka hitta passande servettringar också. Sedan har jag två kassar med PET-flaskor som ska pantas och jag tror det räcker till två Triss-lotter och om du din snåljåp köper mina andra Kandelabrar och den Ryska ekonomin inte riktigt hinner stärkas till den 2.a Juni så kanske du får se dessa "skönheter" på bild när det är dax för det årliga "Sagolika Olofssonska Julbordet". Som sagt inte långt kvar till Jul nu, Midsommar sen lackar det på i rasande fart, blir påmind om det varje gång jag går till garaget, en granne till mig har haft sin sjuarmade elljusstake i fönstret i 3 år nu.
Om du läser i någon tidning om att man hittat en man med en elsladd runt halsen och en ljusstake på ett visst ställe, så kanske det är han. Ja Julfantaster! Oss emellan ha en riktig fin Måndagseftermiddag!
Själv så ska jag nu göra en "sillmacka"!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Brukar ni köpa hem blodapelsiner till Jul det gör vi alltid i Familjen Olofsson och angående blodapelsiner så har jag en liten intressant artikel här, ett kort utdrag bara, resten hittar du om du klickar på länken:http://www.svd.se/nyheter/vetenskap/matklimat/artikel_2910627.svd
Kan mat förebygga prostatacancer?
Publicerad: 17 maj 2009, 22.36
SKYDDANDE MAT Prostatacancer är en av våra vanligaste cancerformer, och forskning visar att vår livsstil är en av orsakerna. Konsumtion av röda grönsaker och frukter som tomat, paprika och BLODAPELISIN tros förebygga cancerformen. Men minst lika viktigt är att frukt och grönsaker får mogna naturligt.
Va, tror du jag gör reklam för Patient och Smärtföreningen Jernsaxen här www.jernsaxen.blogspot.com kommer aldrig på fråga!

11 kommentarer:

Heidi sa...

Hej Peter!
Pigg och alert, ser jag. Nej, jul vill jag inte tänka än, men vi kan slå ihop våra pet-flaskor och se om vi kan köpa någon större lott, Megatriss eller liknande tillsammans. Vilken bra tipps, jag kunde auktionera våra silvriga empirekulor till julkranen, bara 15000,- st. Tror vi har 35 st...;)
Ha en härlig måndag önskar en utråkad blondiini.

LillaFlisan sa...

uj, uj uj........ vet du, jag skiter i om det är inne med silver.

Dina kandelabrar får lätt flytta in hos mig när som.
Ja, ok då......det får väl de silvriga också förstås jag är inte så rackarns knusslig.....

Ta hand om er!

Flisan

Lina sa...

Hej och tackar för din krya på mig hälsning! Vad ska man säga, hemskt men jag lever, låter så förutsägbart!
Bra att du planerar i tid, till julen menar jag. Och inte ska du väl sälja de där skönheterna;)
Gullig grej till Flisan föresten!
Ha det fint och hälsa till din lilla fru.
/Lina

Karins fotoblogg sa...

Hahaha :) Jag tänkte nästan lägga ut något gult för din skull Peter!
Vet du, jag sökte faktiskt jobb på Uppsala auktionskammare i somras(tror jag det var) som vaktmästare. Man skulle vara en slags alltiallo och bla fotografera. Jag försökte verkligen sälja in mig men icke! Jag gissar att någon stor stark karl fick jobbet. Ja, de vet inte vad de missade kan jag säga!
Jag har en kandelaber fr Indiska. Varken guld eller silver. Men rätt fin. Vet dock inte var jag ska ställa den så den åker runt i hela huset...

Ha det gott

Ulrica sa...

Hahaha... när något julplanerande blir det inte på mycket lääääänge.

Viveka i Bläckhornet sa...

Snart är det jul igen...jujujujul igen...
Nä fy farao. Låt oss då njuta av sommaren först med midsommar sill och svenska jordgubbar med glass. Bad i sjöar och hav och känna sanden under bara fötter. DET längtar jag till...

kramar Viveka

Annalunda sa...

Men Peter...såklart det är trevligt att var bloggkompis med dig! Det är bara det där med tiden... Annalunda Ting är verkligen ett heltisarbete X 2...Det är väl så när man jobbar med sin hobby...allt flyter ihop. Men jag är banne mig bara såååå mycket gladare och lyckligare. Att lämna den kommunala banan var absolut det bästa jag gjort! Tänk att Flisalisan fick en award...fantastisk sådan! Den kan hon ju ha med sig till Stockholm i helgen. Undrar om du vågar dyka upp? :) Skulle inte du fotografera oss???
Oumberlige Peter måste ju vara med i Annalundas utlottning... ;)

Kram Annie

Fina Matildas mamma sa...

Snygga ljusstakar, tyvärr ligger de lite utanför min kassa:-)Vad hände med din fru under förlossningen? Det låter ju hemskt att hon kan ha men av den fortfarande, jag fattade det som att era barn var i tonåren? Det kanske står något om det på bloggen?

Bloggullet sa...

Jag kanske ska ut och köpa julklappar imorgon?;0)
Kramar

Maria i Sennan sa...

Ja du Peter--nog finns det galenskap där ute ang juletider--vad sägs om att ta in granen på Juldagen och låta den stå till Mars Månad bara för att den inte barrar--det du--Sen e det--det där med Kandelabrar--Vad kommer egentligen detta märkliga ord ifrån--Sug på det du----
Kramen Maria

RANA sa...

"Men nu när jag under ett snart halvårs tid har hjärntvättats med vita och silvriga inredningar..." Hahaha. Stackars dig.

Det där med sladden och ljusstaken uppkörd där solen inte lyser. Jag borde bekymra mig, men ids in. Go, Peter.

:-D