tisdag 5 maj 2009

Idag tror jag världen ler mot mig igen!


Har jag börjat bli blödig? Eftersom jag är helt övertygad om att jag ständigt är sjuk eller kommer bli det så håller jag mig ständigt informerad om allt som skulle kunna tänkas hota min existens!
Ibland blir det problem, som i fallet med svininfluensan. Har nu i princip läst allt om den och självfallet också då så kommer det med en massa information och bilder på grisar. Jag är inte längre orolig att bli svårt sjuk i influensa men däremot så har jag funderat lite på det här med att äta dessa varelser! Inte heller det pga några medicinska orsaker, har helt enkelt fått upp ögonen på ett helt annat sett för dessa fyrbenta varelser. Nu är ju inte alla så gulliga som minigrisen på bilden, men även de stora svinen är lite fascinerande (Är glad över alla mail jag får till Jernsaxen, men blir glad om du uppger källan, vill gärna uppge den för den goda sakens skull, så är det någon som vet var bilden ovan kommer ifrån så vore jag tacksam för information).
Är lite gladare idag (se inlägget igår) hade kvartalsuppföljning på Arbetsförmedlingen igår och det gick bra och mina ideér om framtiden uppmärksammades på det sätt som jag vill.
Sjukvårdsproblematiken kvarstår, men jag jobbar för fullt på den saken. Två mail skrivna innan detta inlägg idag.
Att blogga eller icke blogga det är frågan? Det gäller inte bara mig utan många andra här på Blogger det ser man när man läser "mellan raderna", det är tidskrävande och ibland även psykiskt påfrestande. I mitt fall så är det nog så att nu är jag fast, har ju gjort mina försök till kortare pauser, men inte då! "Upp på hästryggen igen" och mycket riktigt så sitter man där framför skärmen igen efter någon dag! Vad blev då "gårdagens skörd" av bekräftelse då, utöver själva känslan att "skriva av sig" lite! 36 nya besökare på bloggen, hur mycket de i sintur läser det vet man inte, kanske dåligt med kommentarer, men de två jag fick var ju värt mödan!
Några mail blev det också som resultat av bloggandet och det kanske är det som är viktigast att "knyta" lite nya kontakter, när det gäller Smärtföreningen Jernsaxen som jag håller på att starta upp så är det ett måste!
Vad läser vi för spännande i tidningen då? Jo, att färre lider av psykisk ohälsa!
Publicerad i Svenska Dagbladets nätupplaga 5 maj 2009, 01.00
Både kvinnors och mäns psykiska hälsa har förbättrats de senaste fyra åren. Men lågkonjunkturen kan, med viss fördröjning, leda till bakslag. Och fortfarande mår kvinnor sämre än män och unga väsentligt sämre än äldre, visar senaste folkhälsoenkäten.
Artikeln i sin helhet läser du på http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2836467.svd
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson som samtidigt vill önska en fin dag!

4 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Jag undrar om sifforna stämmer eller om det bara är så att de som har proplem får söka sig någon annanstans. Jag har ju ångestproblem och annat som i grunden hör samman med min elaka mage som bara gör ont hela dagarna men de (sjukvården, vårdcentral) hade inte råd att ge mig terapi utan rekomenderade en privat psykolog som jag nu går hos. Det roliga var att de till och med sa att efter regeringsbytet så kan vi tyvärr inte skicka dig vidare någonstans...

Så nu känns det lite som att jag sitter mellan systemet. Jag kan inte vara sjukskriven för min anställning tog slut för ett tag sedan. Jag kan inte plugga vidare eftersom jag knappt kan ta mig utan för huset. Och av samma anledning kan jag ju heller inte jobba. Uch nu bara gnäller jag här ;-)

Det jag egentligen ville säga var att jag undrar om all psykisk ohälsa regestreras på samma sätt nu när människor istället får söka sig till privatvården och alternativmedecinen... Det kanske görs, vet du?

Det blev en flummig och gnällig kommentar... hoppas du får en fin dag i alla fall. Jag skulle så gärna vilja ha en sån där liten gris, det var bland det sötaste jag sett.

Kram/Veronica

Anonym sa...

Jag tycker att män är väldigt roliga. Om jag hade en sån där sak som dinglar fram i byxorna, så skulle jag sitta hemma hela dagarna och skratta åt mig själv.
- Dawn French (Från French & Saunders)

Polargrevinnan sa...

Hej Peter!
Jag håller med dig att bloggandet tar tid. Jag som bara hållit på i
dröjt 2 månader har inte tröttnat.
87 st första gångs besökare, roligt att bloggare hittar mig. Hur många som återkommer vet jag inte. Det finns visst någon slags statistik på det också, men jag skriver för jag tycker det är roligt. Jag har lärt mig något nytt, och klarar av det. Tyvärr vet jag inte hur man länkar, det går väl att läsa sig till det också, men Rom byggdes inte på en dag.
Jag blev själv lite deppig, när jag såg gårdagens inlägg. Själv kämpar jag med olika värktabletter, som jag måste äta för min onda nacke.
Du är duktig som hjälper lilla frun. Man måste vara frisk för att tampas med vår sjukvård. Skriver mer om det på Jernsaxen.
En undring! Kan man vara allergisk mot minigrisar. Herrn tål inte hund och katt. Kanske en minigris skulle vara ett bra husdjur?
Det är något visst med grisar.
Min far hade en gris som gick lös, och som följde honom vart han gick. Det var ju en så kallad julgris. När det blev dags för slakt bytte far gris med granen. Han kunde inte äta upp sin kompis.
Ha det så bra och kram från Viola

Heidi sa...

Hej Peter!
...här nu på din egen sida;)
Håller med dig, bloggandet är en egen speciell kapitel. Man upplever ibland att det tar så mycket tid, men ändå ger ju det så mycket. Dina awarder är suveräna; bara tacka och hämta och bli jätte glad. Annars så tar det himla massa tid att skriva inlägg med alla länkar och sedan besöka alla och tala om att de har fått award osv, särskilt om man har lite ont om tid just då.

Det är bra att du skriver om alla saker du skriver om. Alla kanske inte kan göra det. Jag känner i alla fall nu att jag får skärpa till lite eftersom jag har idag fått jobb:) Jag skriver ju inte anonymt längre. Man får skilja mellan privata diskussioner och offentliga blogg-diskussioner.

Ha det gott min Bloggvän och jag ska försöka pigga upp dig så gott jag kan om du känner dig trött på ett eller annat. Och jag vet att du gör det också när en annan behöver stöttning. Det är så det går till, det bästa med bloggandet!!!

Kramizar:)