fredag 29 maj 2009

Peter for President!

I väntan på solen (se inlägget nedan) så släpper jag nu "bomben"! Jag kandiderar till EU-Parlamentet, säkert är det försent, man skall troligen vara registrerad någonstans och ha några hundra namnteckningar som visar något, men sådant skiter Oumberlige Peter i, jag ställer upp i allfall, som om jag skulle bry mig om vad några byråkrater tycker. Jag är helt partipolitiskt obunden så ta en lapp vilken som helst, gärna en Post-it lapp, känns modernt och folkligt på något sätt och skriv Peter Olofsson på den, det blir ju även President val inom Eu så småning om så skriv Peter Olofsson for President redan ifrån början. Jag ställer också upp i personval inför nästa års val i Sverige. Undrar du lite över mitt valmanifest så är det enkelt det blir ingen skillnad mot tidigare politikers gärningar, jag hade tänkt leva gott på skattepengar, äta gott, sitta på möten, resa runt och se viktig ut och nicka på huvudet och se djävligt allvarlig ut när så krävs, se på min affichkampanj ovan.
Nu kommer vi till det viktigaste och avgörande frågan! Jag kommer vara ärlig med hur gott och vä jag lever, kommer starta en blogg som heter Hederlige Peters Blogg där kommer du kunna läsa om vad jag gör för roligt med min feta politker lön, vad jag äter till lunch, restaurangtips, vilka Hotell jag bor på och sedan kommer jag närgånget visa bilder på allt, ja, jag lovar allt, jag blir din direktkontakt rakt in i finrummet och helt enkelt skildra vad som händer där och vad som sker med dina skattepengar. Sedan kommer vi till det lite trevliga och annorlunda inslaget när jag väl sitter i EU-parlamentet eller i Sveriges Riksdag!
Då blir det "Överraskningsfredag" med Antiklotteri. Visst blir det "gulligt" varje Fredag så kommer jag lotta ut ett antikt föremål som jag köpt för skattepengar på någon resa världen över.
Jag lovar det blir inte "kattskit" det inte, när Oumberlige Peter shoppar antikt då blir det klass och stil de vet ni Kära läsare av Oumberliga Bloggen!
Jag lovar det blir spännande med mig som "president" bäst av allt vilken President Fru ni får då, kära väljare. Vilket underbart stök det kommer att bli på alla galor och middagar med "Lilla Frun" liggandes i sjukhus säng med droppställning och katetern hängandes ut under långklänning! Som sagt en man av Folket för Folket, Peter For President!
Bättre Rik och Vacker Än Fattig och Ful! (Bara ett av min valspråk).
Satte du nu morgonkaffet i vrångstrupen, skämtar han? Jag lovar! Skämtar aldrig!
Nu är det på blodigt alvar! Till valurnorna Vänner!
Skrivet av Peter Olofsson våren nådens år 2009!
PS: Tyckte precis jag hörde någon fan viska, "hybris"!
PS: Läs om den aktuella ställningen mellan blocken i Dagens Nyheter idag eller i Svenska Dagbladet eller varför inte i bägge?
Som vanligt är det bara att klicka på länken.

16 kommentarer:

Anonym sa...

*Hybris*
:)

Heidi sa...

Du... inte så att jag inte "lyssnade" på VAD du "sa"... men jag är imponerad av dina kunskaper om photoshop! Vad duktig du är!!! Innan du blir president kunde du kanske köra en photoshopkurs för dina bloggvänner. Jag anmäler mig på en gång.
Jag har en bunt rosa postitlappar som jag upptäckte igår när jag städade skrivbord, eller åtminstone plockade lite... Jag ska ta o rösta dig. Det ska bli kul o se dig under alla dessa fina klänningar. Du kan ju alltid säga att du "gick vilse" att du trodde du var under lilla fruns klänning och skulle justera katetern;) Köp en sådan webbkamera som du kan fästa på pannan som en pannlampa, så vi inte missar någonting. Varna innan om du skulle även kliva in i mrEkonomens byxor så jag samlar in hela tjejgänget här med lite popcorn och annat gött:)

Kramkram

Anonym sa...

Me vote, me vote!!! Jag har rosa, hjärtformade post-it lappar som jag kan använda mig av!!

Varför har inte jag kommit på tanken att göra en sån där bild på mig själv för!!! Älskar ju photoshop och bildmanipulering!! Tyvärr har jag "blivit av med" photoshop så jag har inget att arbeta med :(

Jag har ju tänkt bli en drottning eller en presidentinna... av Finland kanske, finne som jag i grund och botten är... eller så skaffar jag mig ett helt eget land... hur man nu ska bära sig åt för att göra det!

Angående svar på kommentarer och hälsningar på bloggen så tycker jag att det är självklart att svara på sådant!! Det är så många som inte gör det - f-n vilka tråkiga människor!! Lite måste man ju bjuda på!!

Sen är det ju upp till var och en att bestämma om man kommer tillbaka eller inte!! Och hit lyckades jag utan tvekan hitta en gång till ;)

Vad jag svamlar. Ha en bra dag!!

Hanneles paradis sa...

såna planer had jag också,
flintskallig president i Sverige...
Trevlig helg!

Sara sa...

Tittar tillbaka och finner en till synes galen blogg! Gillar det mycket!
/Sara

Elisabeth sa...

Och jag mitt arma elände - jag kan se fram emot att kanske kanske vinna en liten grisfigurin från Tjeckien eller så - men det är det värt...
*går & röstar*... :)

Och du - Tack för kommentar, alltså finns jag! ;)

Ninni sa...

Jag gillar ÄRLIGA politiker så det är klart du får min röst;)
För av dem verkar det inte finnas så många...Eller...kanske är det de andra som syns och märks?
Hoppas du får en fin Pingsthelg!
PS. Snyggt Photoshoppat!

Ninni sa...

;) Du har absolut min röst!
Tack för tipset!

Viveka i Bläckhornet sa...

Klart jag röstar på dig! Du är en favorit :)

Tänk vilken bra sjukvård vi skulle få. Du om någon vet var alla brister finns...

Skönt att höra ifrån dig igen. Blev lite orolig ett tag.Hoppas lilla frun mår bra. Ihelgen lovas visst sommarvärme. Ääääääääääntligen säger jag.

Passar på att önska er en trevlig helg

Kramar Viveka

LillaFlisan sa...

Åh, jag som inte är med i EU tänkte ju inte heller rösta men nu vettesjutton.......

;-)

VARFÖR i hela världen har du ingen direktlänk till jernsaxen i din vänsterkolumn??? Eller är det jag som ser dåligt?
Inte heller ligger den uppe i din profil bland din(a) blogg(ar).

För oss slöhögar som inte orkar hålla på att kopiera och klistra in så kräver jag en snabblänk NU!!!!


Det är då själva !"¤#¤%#%¤#&%/¤)%(=/!!!!! Att Hexan inte fått nån hjälp ännu. FÅR det gå till så här??? Jag menar, jag vet ju att det gör det. Hela tiden, men jag undrar verkligen om det är lagligt att inte ge människor rätt smärtlindring när det nu finns (någorlunda)hjälp.

Hur som haver så hoppas jag att ni får en härlig helg!

Kram

Flisan (som nu måste klippa och klistra för att ta sig till jernsaxen, suck så jobbigt!)

Susanne sa...

hej ville bara kika inom och önska dig en trevlig helg också..Susanne

Anonym sa...

För dyr PR reklam!!!
Du har köpt eller bytt till dig härliga fototrick.

Om det faktiskt är du så kom hit och visa dina konster...

strömmas sida sa...

Självklart röstar jag på dig.
Nytt och fräscht i toppen av alla
"gubar och gummor" behövs sannerligen :-).

Tack för hälsningen hos mig

Önskar dig en finfin pingst

strömma

Mimmi sa...

Hej:) klart man går tillbaka och svara när man man får ett inlägg..det är ju som du skrev ..det som är saken med att ha blogg .. att man kan träffa och skriva till varandra ju:)
va bra att du kan så mycket om Photoshop .då vet man vem man skall fråga :)
ha en fin kväll
kram

Heidi sa...

Lilla luringen;) Jag ser att andra också har blivit blåsta på din skicklighet! Jag kan inte bli president just nu för jag börjar en provanställning på måndag;) (?!)
Tänk att under den månaden då man träder in i A-kassan får man inte vara sjuk, VAB-ledig eller frånvarande på annat sätt heller... Tur att jag har Andra Halvan... Man får hoppas också att man inte blir mentalt frånvarande...
Ha en skön helg!!!
Kramkram

Frida sa...

Skulle jag ha röstat så hade jag röstat på dig :) Men jag är inte ett dugg insatt i EU så jag kommer inte att rösta alls i detta val. Sparar mig till riksdagsvalet nästa år då ska det minsann röstas för fulla muggar.

Tack för din trevliga kommentar, önskar dig en trevlig helg!
Kram Frida