fredag 15 maj 2009

I min jakt på att försöka lägga ner Oumberliga ting bloggen!


Självklart så skojar jag när jag säger detta, inte vill jag lägga ner min "älskade" Blogg som nu blivit en del av mig själv, den finns där nu antingen man vill eller inte! Men lite mer populistisk kanske man skulle vara om man ville öka på antalet kommentarer, för jag är inte dummare än att jag förstår att det inte är lätt att "klämtjeckt" kommentera en bok om manens "bäste vän" inne hos en man som dessutom utgett sig för att vara en inredning, antik och design blogg. En riktig "fuling" alltså! Säger det igen, men bloggen lever sitt eget liv och om jag nu skriver för mig själv och några få så får det väl bli så. I svenska dagbladet så har de en kolumnist som heter Anna Karlsson, har alltid gillat det hon skriver och hur hon skriver det dessutom. Jag ska nu inte ta åt mig äran att ge dagens boktips för det vore en osanning då jag inte ens har boken ifråga hemma och jag ska inte heller försöka skriva något lustig i ämnet för då blir det fel känns det som. Boken och ämnet i inlägget nedan kan jag skoja om för då är vi inne på för mig känd mark. Så det blir inte många rader ifrån mig i frågan "lurviga fruntimmer". Gå nu in på Svenska Dagbladets fredagskolum och läs Anna Karlssons "boktips" och tankar och funderingar kring frågan.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2897197.svd
Författaren till boken på bilden heter Charlotte Roche http://sv.wikipedia.org/wiki/Charlotte_Roche
Den beskrivande texten nedan kommer ifrån http://www.bokus.com/b/9789146219996.html även bilden är därifrån: Wahlström & Widstrand är förlag för boken och bästa pris just nu är på http://www.bokus.com/ , 165:- kronor
"Artonåriga Helen hamnar på sjukhus efter att ha skurit sig under intimrakning. Hon måste opereras, och kirurgen passar också på att ta bort hennes hemorrojder. Helen är skilsmässobarn och inser att nu har hon en enastående möjlighet att få in sina föräldrar i ett och samma rum. Medan hon smider på sin plan berättar hon för sin manliga sjuksköterska Robin, om sitt liv och sina sexuella erfarenheter, och redan från början byggs bilden upp av en människa med (förment) extrema böjelser - eller handlar det helt enkelt bara om en ovanligt utlevande kvinnlig sexualdrift? Helene gör allt man inte får om man är en ung kvinna idag. Och hon gör det med gott humör.Våtmarker är ett avgrundsvrål riktat mot de vaxade, rakade, fixade och på alla sätt sanitetsbehandlade kvinnobilder och skeva föreställningar om sexualitet och kvinnlighet vi möter i idag. I Tyskland väckte boken en storm av arga röster men också en hel del storslaget beröm när den gavs ut 2008, den har sålt över en miljon exemplar och är den enda tyska boken som ligger på Amazons globala topplista. Charlotte Roche har gjort det onämnbara till det nationella samtalsämnet i Tyskland och är det största som hänt tysk litteratur på mycket länge. Under våren 2009 ges den ut i 25 länder över hela världen."
Ja, det blev ännu ett boktips men det ska vara ett stort undantag här på Oumberliga Bloggen, dagens boktips blev till lite för att "balansera upp det hela", annars hittar du boktips inne på "Lilla Fruns" blogg http://www.pockethexorna.blogspot.com/ Eftersom hon fortfarande är "dålig" se http://www.jernsaxen.blogspot.com/ (Patient och Smärtförening) så hjälper jag henne idag genom att själv kopiera in boktipset ovan i hennes blogg, så slipper hon "stjäla" som igår(ler)!
Ha nu en riktigt fin helg Vänner!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!

8 kommentarer:

Heidi sa...

Hej Peter!
Först ett svar: En av dina kommentarer igår gick till inlägget "en sådan dag" som var ett inlägg gjort dagen innan, kan det vara den som "försvann"?
Sedan ett svar till: tackatacka idag mår jag bra!
NU ska jag kommentera din dagsaktuella skrift... För det första så GLÖM alla planer på att avsluta oumberligating!!! Det är härligt med en sådan intellektuell blogg. Det är faktiskt så att den här bloggen är min absoluta favorit! Jag måste läsa vad du har hittat för nåt. Sättet att närma olika fenomen teoretiskt är ju så himla stimulerande. Som tex könsorganen i frågan. Jo, manligt och kvinligt. Det är jätteintressant. Själv anser jag vara någon mellanting;) Jag är väldigt kvinlig på många sätt men samtidigt gillar teknik och är lite bossig... det är väl manligt;) Att jag trivs med grabbarna är väl manligt också;) Eller? Joooo. Men i min klass som består av 19 killar och två tjejer märkte jag tydligt att jag var mer tjej än kille... När man skulle hålla föredrag hade jag ämnen som blodgivning, att sluta hata, etc... medan killarna berättade om flugfiske och bilreparering!!!
Det här att ha hemorrojder...Har inte killarna det? Hår under armarna har väl alla...
Sex är överreklamerat, jag föredrar den platoniska kärleken:)
Ha en härlig dag!!!
Kramkram:)

Heidi sa...

En sak till... du riktar dig till den intelligenta publiken och enligt normalfördelning är vi bara 2% av befolkningen, så det kan förklara att det inte blir så många kommentarer här:)

Viveka i Bläckhornet sa...

Hahahahahahaha............jag vek mig dubbel av skratt av din kommentar hos mig din galning där. Jag är ju stadstjej ända ut i fingerspetsarna och har aldrig skrivit i en kotavla. Men det fattar ju vem som helst varför man vill ha en skitig ladugårdsluktande kotavla (ler).Och vilken häftig ide´. Med varsin ovanför sängen...
Spännande att få höra om vad Lilla frun har för samlar mani. Berätta...

Önskar dig en underbar helg vännen
Kramar Viveka

Kerstin sa...

Ja det där kan vara en intressant bok. :)
Hoppas att din dotter fortsätter på fotandets bana och att hon hittar andra objekt än håriga magar. Det finns ju mycket vackert därute. ;)
Ha en fin helg, Peter.

Veronica Tingvall sa...

Nu finns det möss att köpa
http://ulligagulligashop.blogspot.com/

Kram/Veronica

Marie//Tekla Maräng sa...

Ytterliggar en bok jag inte har läst i din strävan att balansera kvinnligt/manligt. Bibliotikarien såg lite kul ut igår när jag frågade om gårdagens bok så det är ju synd att inte bibban är öppen idag så jag kunde komma in och fråga efter denna. Tänkt dig hur hon skulle se ut då i ansiktet???!!!
Älskar smide i alla möjliga och omöjliga former så det blir nog mera bilder på sådant allt efter som.Men den där saxen är nog stor favoriten. Idag är det bak tema eftersom var enda vän jag har råkar fylla år i maj för att inte tala om alla dessa avslutningar och grillkvällar man förväntas att gå på i föreningar och f-n vet vad.
Hälsa lilla frun! Fusk läst här att hon har samlar mani på vad då undrar ju nyfiken undertecknad.

Trevlig helg:) Marie

RANA sa...

PRECIS, den ska jag också köpa, precis som snorrboken nedan.

:-)

Alltid flaggan i topp hos Peter.

Bloggullet sa...

Du är så rolig, du ska inte lägga ner bloggen, det kan du glömma.;0)
Jag läste om boken i en tidning och det var en fascinerande skildring.
Ha en skön helg.
Kramar