måndag 4 maj 2009

Kafka hade inte heller så roligt!


Jaha, så var det Måndag igen då! Idag får jag mitt straff för att jag spydigt brukar skriva "Äntligen Måndag"! Idag är det ingen bra dag i Peter Olofssons liv, inte nöjd på en enda punkt faktiskt men lite trösterikt är det att veta att en av mina livsparoller är: - Nöjda människor har aldrig drivit världen framåt!
Ja, vad är det som gör mig dyster då? Behöver kanske inte gå in på allt i detaljer, de flesta har ju sina "privata helveten" så synd att belasta omgivningen med mer!
En av sakerna är sjukvård och sjukvårdspolitik i landet, felaktigheterna inom dessa två områden drabbar bl a min Fru hårt och orättvist. För det mesta håller jag Fanan högt och bajonetten riktad framåt men idag drar jag mig tillbaka ett tag för att "slicka mina sår"!
Trots allt ha en fin vecka alla Oumberliga läsare av min blogg! Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Svininfluensan verkar inte vara så farlig som det i början angavs, kanske på tillbakagång trots allt och att det nu konstaterats ett fall i Sverige! Sitter nu på ett lager om 2000 munskydd, någon som vill köpa till bra pris! Läs mer om influensan på:

2 kommentarer:

Heidi sa...

Det finns mycket hopplöst i dagens politik, inte konstigt att man känner sig uppgiven. Vi får hoppas att det händer snart någonting. Alla studerande som nu blir färdiga mitt i en lågkonjunktur och anställningsstop och inte får jobb är utförsäkrade från a-kassa. Studerandevilkoret är ju borta. Så ingen a-kassa. Och hur lätt är det att få "överlevnadsjobb" när man är "överkvalificerad"? Utbildningar har blivit business och det ser finare ut i statistik när "alla" studerar och inte är öppet arbetslösa, men sedan är det hela bara en stor lurendrejeri. Ska fler och fler söka socialbidrag så kommer kanske soc få anställa!!! Där kanske jag kan söka jobb med min fil.kand. examen!!! Ironi, parodi, sarkasm och satir.
Sköt om dig och det är bra att du bryr dig om samhället och medmänniskor. Vänd inte missnöjet innåt, låt det bli någonting konstruktivt, med den kraft du besitter!!!
Kramizar:)

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja sjukvårdspolitik gör mig väldiliga upprörd på alla sätt och vis. Det måste väl ändock få kosta och finnas resurser till allt och alla olika vårdsituationer som finns och givetvis också behövs. Men att det ska vara så himla svårt att ibland ens få tillgång till att veta vad man har rätt till i dylika situationer är helt horribelt.
Och att olika instanser som vanligt hävdar att detta är inte vårt bord är mer vardagsmat en undantag.
Ibland blir man väldigt låg och man kan ju inte alltid ha sin bajonnet glänsande och i högsta hugg så ta hand om dig och det dina för det är då baske mig ingen annan som gör det!

Jo man kan verkligen sätta kaffet i vrångstrupen och håret ställer sig på ända i ren och skär ilska och uppgivenhet utav att det absolut viddriga för ske i 2009 års sekulariserade tide varv. Könstypning F-n ta dom.

Ha det bäst Marie:)
Tack för ditt vänliga omdöme om att jag har en livshjutarblogg. Jo man får ju försöka så gott det går.