onsdag 20 maj 2009

Galleri Jernsaxen, snart i en dator nära dig!När man ser på bild kompositionen ovan så blir det ingen direkt harmoni och skönhetsupplevelse, det kan vi nog alla vara överens om, men om man plockar ut varje objekt var för sig och presenterar det så skulle totalupplevelsen bli helt annorlunda. Konst har betytt mycket för mig genom åren, jag skriver inte livet eftersom det statistiskt sett är ett bra tag till att leva på, visserligen statistik och inte verklighet så det gäller att ta tillvara tiden väl. Mitt absoluta motto!
Galleri Jernsaxen - snart i en dator nära dig är ett litet "projekt" som håller på att ta sin början, jagar just nu läsare av min blogg som där i bildform vill visa sina alster, det kan vara måleri, foto, skulptur ja praktiskt taget vad som helst av egen produktion, varje inlägg ska visa tre till fyra bilder, information om konstnären, kontakt information och eventuella priser! Kostnader för "utställaren", faktiskt inte en enda krona, det enda villkoret är att det är okej att länka ifrån http://www.jernsaxen.blogspot.com/ som i nuvarande form är en blogg om en förfrågan om det behövs en ny Patient och Smärtförening i Sverige. Den frågan är sedan länge besvarad med ett ja, så Jernsaxen drar igång till hösten, fast då med egen hemsida. Föreningen kommer fungera som en ideell förening med/ur patientperspektiv, smärtlindringsfrågor/problematik, sjukvård/rehabfrågor. Känns kanske tungt, men det är precis vad Patient och Smärtföreningen Jernsaxen inte ska bli/kommer att vara, det lovar jag.
Konstfrågan då, alla vet att konst i alla dess former har en positiv inverkan på både kropp och själ på såväl friska som sjuka personer, Galleri Jernsaxen är ett led i det friska tänkandet. Har fått in ganska många intresserade men det behövs fler, maila, gärna till jernsaxen@live.se Vad vill jag visa med bildmixen ovan då? Självklart så är jag Andy Warhol http://sv.wikipedia.org/wiki/Andy_Warhol fantast, inte svårare än så, de två bilderna i mitten är målande av min stora favorit Johan Krouthen http://sv.wikipedia.org/wiki/Johan_Krouth%C3%A9n , som tioåring blev jag mycket förtjust i dessa härliga sommarvyer och mycket helt enkelt för att just dessa bilder fick stå som symbol för mina barndomssommrar, fast det då stod en volkswagen bubbla parkerad under ett lummigt träd, Farsan var mycket noga med att alltid ställa bilen i skuggan, jag sätter alltid bilen i solen, varmt som fan ska det vara, det ska kännas att det är sommar, de få dagar det blir så hett i Sverige att låren kokar när man sätter sig på sättet och det gör ont i handflatorna av den nästan skållheta ratten. Sedan självklart svalkande bad i Skåne eller Blekinge.
Sedan kommer en bild ifrån en blogg galleri http://www.ranashorisont.se/Galleri.html och därifrån så har jag valt en målning som heter Mamma sover. För att jag riktigt riktigt skulle kunna identifiera mig med den målningen så skulle det vara en man som låg där och vilade medans de pigga och vilda barnen kärleksfullt klättrar och klänger runt på kroppen. (Det är bara en detalj som inte har något som helst med tavlan att göra, utan jag säger det bara hur jag utifrån mitt perpektiv tänker) Enkelt sett känner du inte igen situationen på bilden så vill jag helt krasst säga, då har du inte varit hemma tillräckligt länge med dina barn, svårare än så är det inte. Underbar målningen fint målad och härlig "stämning" helt enkelt. Vill bara poängtera att jag kommer inte ha några som helst tyckande om de "alster som visas på Galleri Jernsaxen, men kommentarsfältet kommer självklart att vara öppet för alla, precis som vanligt när det gäller bloggarna med e istället för ä!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: En liten länk måste det självfallet bli, en svensk har tagit förstapris i "trädgårdskonst" i England, spännande! http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_2919375.svd

6 kommentarer:

RANA sa...

Hon är så slutkörd, men hon är varm och lycklig. Tack.

Camillas Foto sa...

Spännande med Galleri Jernsaxen.
Ha en skön helg och hälsa lilla frun
Kramar

Lina sa...

Ranas tavla "mamma sover" är min favorit i hennes galleri:) Kul att du valde den!
Visst är det så som du säger, man måste hitta sin egen filosofi och försöka hålla sig till den. Dock inte det lättaste när livet sliter och drar...
Ha det så fint!
/Lina

Susanne sa...

http://www.utbrandhetshjalpen.com/forum/index.php?board=6;action=display;threadid=5619

Hej tänkte detta kanske skulle vara nått du ville läsa tyckte det var intressant.Kände igen symtomen.Har inte skrivit till dig på ett tag men tänkte på dig när jag läste det här..Susanne

RANA sa...

Tack snälla för fontäntipset. Vad sa du nu..? Skrika högt, slänga ner tjugo nakna tanter i spat och stirra in i närmaste kameralins?

Ni kommer inte att vara där, men jag ska kolla efter er.

Kram och trevlig helg!
/Rana

Frida sa...

Hej Peter!
Vill bara kika in och önska dig en trevlig helg, hoppas allt är bra med dig och lilla frun!
Kram Frida