lördag 23 maj 2009

Napoleon Bonaparte Route! Semestertips!
Jag tror ingen missat att Familjen Olofsson sedan något år tillbaka är glada innehavare av en Husbil. Skulle kunna låta som någon form av skryt, men numera så måste jag starkt ifråga sätta Husbilägarnas förstånd! Inte nog med att vi "alla" vinkar lite fånigt tillvarandra när vi möts på vägarna det finns mycket annat "tok" som vi har gemensamt med Husvagnsägarna också!
Alla får göra sina "egna försvarstal", när barnen var små så både hyrde vi och lånade husvagnar och husbilar varannat år, men vi blev aldrig "ett" med "campingfolket". Vill verkligen inte såra eller reta upp en massa läsare, men visst finns det mycket "humor" med det här "campinglivet", fast det beror på livsfilosofi och hur man ser eller registrerar sin omgivning.
Nu kommer jag till den riktigt känsliga punkten, titta på en camping och se dig runt ett tag, svenskregistrerade husvagnar i halvmiljonklassen på många ställen, likaså fina stora starka dragbilar, allt avsett för riktiga långresor. Varför då i "jössenamn" resor man inte då ordentligt, ge er ut och upptäck världen, när ni har möjligheten! Ska fortsätta att "trampa lite på tårna", visst det kan finnas många orsaker till att man stannar på "hemmafronten", ekonomi ibland, man kanske har köpt på sig alldeles för dyra ekipage, sälj de då och köp billigare för att kunna resa! Nu kanske någon läsare skriver, men vi "reser ju" självklart så gör många det. Det gör säkert många andra också, men att resa i ordets rätta bemärkelse, gör man verkligen det?
Livet bygger ju på egna erfarenheter och värderingar, förra sommaren bilade vi totalt över 1000 mil med husbil, hur mycket svenskregistrerat mötte vi när vi lämnat Danmark/Tyskland, det blev faktiskt en liten "sport" att räkna och det räckte faktiskt med ena handens fem fingrar.
Bla så åkte vi Napoleon Bonaparte Route, två svenska fordon på hela denna sträcka, som anses vara en av världen vackraste färdvägar, kan tala om att det var det faktiskt också! Nu skrivs som sagt inte detta för att"slå sig för bröstet" utan för att få fram till folk, res, se, upplev, förstå, känn, tänk, omvärdera. Det finns en fantastisk värld därute som man kan nå på några dagar, självklart så kan man ta med sig ett tält i en vanlig personbil, så hade vi rest om "Lilla Frun" varit frisk! (Min ursäkt till att ha Husbil). Dyrt, ja faktiskt om du låter dig påverkas av Expressens och Aftonbladets resebilagor så blir det dyrt, men tar man lite sidovägar, handlar i butiker i vanliga bostadsområden då är det många gånger billigare än i Sverige, för stora delar av Euorpa är fattigare än vad många tror. Två mil utanför Saint Tropez och Nice har vi hittat campingtomter som är billigare att bo på vid Medelhavet än det är att campa på ett havsbad i Storstadtrakten. Men dessa ställen finns inte i några "kataloger" eller "broschyrer" de finns bara i verkligheten! Åk nu ut till campingtomten och plocka ihop förtältet, sälj plastväderkvarnen och elda upp trädäcket, hyr/låna en husvagn, gå in på jysk köp ett tält, gå ihop några kompisar, höj krediten på visakortet, kronofogden kan aldrig ta ifrån dig upplevelsen!
Som sagt ge dig ut i världen och lev, men inte på andras bekostnad. (har hört om att det finns människor, visst 10 000 tals svenskar som varje år flyger till länder där mänskliga rättigheter inte följs, kan det verkligen vara sant?). Res idag i morgon kan det vara försent, gå in på http://www.jernsaxen.blogspot.com/ så förstår du lite mer vad jag menar! Nyfiken på att resa över alperna precis som Napeleon och Familjen Olofsson gå då in på
http://www.beyond.fr/sites/rtnapol.html och läs mer och beslutar du/ni Er för att resa denna "sträcka" så får ni ett minne för livet, tar man sedan kustvägen hem via Frankrike så får man en maxad Route!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS:Parkeringar 50 meter ifrån Medelhavet längs hela Frankrikes solkust inga problem, själv låg jag här och läste en god bok medans familjen badade i havet och solade medans Medlehavsvinden svalkade och böljade i gardinerna. Snart där igen!
Dyr mat, glöm det, 10 minuters promenad upp till ett vanligt hyreshusområde, halva matkostnaden jämfört med Ica-Maxi. "Den som söker skola finna"!

1 kommentar:

Uttan sa...

Hej!

Packar just husbilen för en tur...Medelhavet nej inte riktigt men nästan....Siljan en sväng sedan blir det vildmarksvägen och fricamping på kalfjället Stekenjokk.(om väder och frun i husabilen håller)
Ha en fin helg!
Hälsa lilla Frun!
Vi vinkar om vi mötts;)

Kram! Uttan och Mannen!