fredag 1 maj 2009

Oumberligtating i ordets rätta bemärkelse är tillbaka!


Godmorgon Vänner! Har ni börjat nyktra till nu, tänkte väl det! Ingen alkohol igår i blodet för oss tonårsföräldrar, man måste ju vara beredd att hämta de små liven i "Majnatten" var de än skulle kunna befinna sig! Mina tre är på plats, ja kanske inte i rätt säng, men glada och lyckliga i allfall, det är ju det livet handlar om. På en månad så har jag nu fått 12 mail där några ur min äldre läsekrets saknar alla Oumberligating som jag brukade presentera, ja var sak har ju sin tid och jag har ju beskrivit tidigare hur det i det Olofssonska hemmet blivit alldeles för mycket prylar.
Så egentligen har jag fått nog. Men nu ska jag presentera en av min absoluta favoriter av mina Oumberligating, mitt senaste klockinköp. Okej, det är snart ett år sedan jag köpte klockan ovan, men det är egentligen nu efter ett tag som det är roligt att berätta om den. Varje gång jag har på mig den så blir det diskussioner av olika slag, med bekanta människor såväl som helt obekanta. Det är då det blir roligt med saker, när de väcker känslor av olika slag.
Egentligen så skulle jag kunna skriva en hel beteéndevetenskaplig uppsats om denna klocka, vilka reaktioner den ger och hur den "värderas" utifrån den miljö där den syns i.
Här i "Förorten" där jag bor är det en djävlig schysst BingBling grej och det är helt riktigt också då den är designad av Mark Ecko, hiphop och blingbling designens okrönte Guru. Har faktiskt en del kläder till min Frus stora förskräckelse av honom också, jag jag ska vara ärlig, jag gillar inte trånga kläder så lite Hiphop kläder är bara skönt, allt får plats om man säger(ler).
Sedan kommer kontrasten de som läser denna blogg vet att jag brukar även befinna mig i de stora Auktionshusen miljöer, då är det strikt kostym och vit skjorta som gäller och "djävlar i min lilla låda" vad det kan bli fart på folk när denna lilla "klocka" skymtar fram när man drar ut en låda i en Hauptbyrå för en sisådär 4 miljoner! Nu är jag igenkänd av de flesta i auktionsmiljön men när det dyker upp någon ny "förmåga" så är det kul att spela på rollerna. Förra veckan så cyklade jag och kom i mina "slitna cykelkläder" och gick på en auktionsvisning, inte fan kommer det fram någon intendent och presenterar sig då inte, men samma eftermiddag när jag och "Lilla Frun" dyker upp i kostym och guldklocka, då blir det fart på "liken", lika sorgligt varje gång, är folk så "små" att de fortfarande bedömmer folk efter utseende, tråkigt, då missar man mycket i livet. Det får bli dagens visdomsord: "-Döm inte Katten efter pälsen"! (eller vad det hunden efter håren?)
Ha en härligt fortsatt fin helg! Många hälsningar ifrån Oumberlige Peter!
PS: Visst är klockan fin, men då skulle ni se lådan den ligger i! Ja, visst ja, det här är bloggvärlden, då är det ett måste att tala om vad saker kostar sedan måste man enligt sed också tala om att man fått den billigare för att inte helt verka idiot(ler). Cirkapriset på klockan är 2.995
men eftersom jag är "smart" så köpte jag den på mässan för 2395 kronor(ler)
Pimpa upp Gubben, Barnen eller dig själv på:

10 kommentarer:

Tant Theas Lilla Torp sa...

Tack för hälsningen! :o)

WoW vilken klocka! Urtjusig! ;o)

Ganska typiskt det där med att döma efter utseende. Vet inte om du hört talas om Burk Curt från Skellefteå.

I mer än trettio år har han med plastkassar på styret cyklat runt i Skellefteå och samlat. I gamla slitna kläder. Alla har dömt honom som fattig och många gånger säkert också korkad. Han själv har inte brytt sig vad andra har tyckt utan levt sitt liv på det sätt som han vill.

Nu har burk Curt gått bort. Och många höjer både det ena och andra ögonbryndet när dom fått veta att han lämnar efter sig en förmögenhet på över 12 miljoner. Korkad var nog det sista man skulle kalla denne man!

Här firades valborg i lugn o stilla ro tillsammans med hela familjen. Vi grillade och var ute i det vackra vårvädret. Just nu visar det sig verkligen från sin allra bästa sida :o)

Och spik nyktra hela bunten. Livet berusar så varför bedöva det med annat ;o)

Idag säger jag sköna maj välkommen :o) Man är min favorigmånad på året.

Dessutom har jag hälsat en annan kär vän välkommen..... Sädesärlan har kommit hit till oss idag.

Varje år går jag på en liten promenad här ute tillsammans med min vän "särlan". Den går före och jag efter. Stannar jag, så stannar också fågeln upp och vänder sig om för titta vad jag har för mej. Har du testat någon gång? ;o)

Ha det fint nu och må så gott i vårsolen :o)

Monika

Betongänglar sa...

Hejsan, du härlige snacksalige vän...förstår din upprördhet ang. tidigare inlägg som jag läste - förhudsinlägget - det var ju tur att jag kunde få dig lugn och harmonisk igen så där innan valborg så du inte gick och gjorde nåt tokigt - håller med dig, det är hemskt....
Valborg gick lungt tillväga - har jobbat och ska jobba hela helgen nu
Arbetar på Demensavd. - så jag blir lagom förvirrad emellanåt ändå utan att fira så mycket...hehe
Visst får du länka till mig och visa mina alster om du vill till ev. kommande blogg - är ju bara kul att någon vill ta del av det man lyckas skapa - är så kul att du gillar...
Ha det så bra och sköt om er...
Kram
Annelie

Design i tid och rum sa...

What's upp bro!!!..hi hi skojar med dig.
Den är jätte fin,och jag älskar hiphop.
Hoppas allt bra och att du kan slappna av och njuta av det vackra vädret
Dadda

Bloggullet sa...

Jag hoppas du haft en skön 1 maj. Vi har kört runt lite här i mitt kära södra skåne.
Du är så välkommen med dina glädjande kommentarer.
Jag har varit lite trög med bloggandet och kommentarerna senaste tiden.
Ha en fin kväll och jag kommer alltid att ha med din award på min blogg.
Kramar

Heidi sa...

Hahaha!!! Tänk att jag måste vara så dum nu att måste bara berätta att min klocka är ännu dyrare, över tre tusen!!! Och bara av den jäkla enkla anledningen att det är titan-klocka eftersom jag har sådan nickelallergi att det inte går att ha annat... och titan glasögon... nästan sju tusen... Men det är ingen som springer och viftar med svansen när jag kommer;) Det kanske är avsaknaden av fina långa naglar eller om det är min självklippta hemblekta hår... Hahaha!!! Det här är min favoritämne... jag avskyr människor som tittar bara på det yttre. Allra värsta är de där människorna som tror att villavolvovoffe gör en till bättremänniska bara för det... Och placering i organisationshierarki...
Nää, nu får det räcka...
Hoppas du har haft en skön dag idag, vi har varit ute på landet och jobbat och ätit. Nu är man alldeles dåsig.
Ha det gött!!!
Kramizar:)

Frida sa...

Hej Peter!

Trevligt att du tittade in och skrev en hälsning.

Vilken snygg klocka förstår att man spärrar upp ögonen när man ser den.

Det där med fiberkablar har dem hållt på med här också. Lyckades dock inte övertala pappa att gå med. Lite fler TV kanaler hade enligt mig inte skadat.

önskar dig en fortsatt trevlig helg, hoppas ni också har sol och värme!

Kram Frida

Design i tid och rum sa...

hej igen!
jag har försökt och försökt att gå in på din anndra blog,ochdet går inte att kommentera. Det är exakt samma sak hos Polargrevina..jag bara kan inte kommentera hos er..fattar noll? Synd,vet inte om det har och göra med mina inställningar.

Uttan sa...

Ja Du här är en till som gillar "blim,blim".Alltid retar det nån.
Visst är det kläderna som gör mannen;) iallafall ibland.
Vi har haft en lugn helg det är ju så skönt att vara ute vi har haft riktigt varm och skönt.Men ingen tur med husbilen var lite för mycket att pyssla med här hemma.
Men jag hoppas snart vi kan ta en tur till Göta Kanal och sen ska vi till Ingarö en sväng och hälsa på Morbror.
Jag blir jätte glad om Du tar in lite om EDS i järnsaxen.

Ha det gott!
Kram och hälsa lilla frun.

RANA sa...

Jag tänker samtidigt: "Vad fan är det för poäng med alla dessa rätta prylar?" Och: "Klart grabben ska glittra." Bra, Peter.

/R

RANA sa...

Det är dig jag syftar på i dagens inlägg; förstod du det?

Kram, R

Trots allt:
:-)