torsdag 28 maj 2009

-Ska vi leka doktor?


Är jag inte duktig? Har faktiskt lyckats ha en liten "bloggpaus" på lite över en vecka! Känns skönt, började bli orolig för mig själv att jag led av "tvångbloggande". Jag började bli lite orolig för mig själv ett tag när det blev både ett dagligt inlägg här och på http://www.jernsaxen.blogspot.com/ Sedan har jag ju lite "krav" på mig själv, det får inte bli för tråkigt som i inlägget nedan. Andras tråkiga bloggar berör mig inte alls, de får vara hur tråkiga som helst faktiskt! Så fortsätt och skriv hur du gör mandelspånstorsk till din man och att ni ska Åka till Moster Ann-Britt i Örkelljuga över helgen med barnen, ibland blir sådana tråkiga bloggar faktiskt helt sanslöst roliga fast det inte är tanken. För visst blir det vardagshumor när någon bemödar sig med att fotografera sina Ica-kassar när hon/han varit och storhandlat på Ica-Maxi. Vad är då kul och roligt eller god humor, ja det finns det faktiskt inget bra svar på alls. Allt beror ju på vad man har med sig i "bagaget" men något man kan göra är att fråga när man själv inte tycker något är kul, fråga människan bakom "skämtet" var ärlig och säg jag förstår inte riktigt vad du tycker är kul med det här, tänk om du har turen och får ett svar, en ny tanke eller annan infallsvinkel så även din "humor" utvecklas eller att en annan värld helt plötsligt visar sig! För visst blir man lite "besviken" när man exempelvis inte längre får "kommentarssvar" ifrån bloggare som varit ens förtrogna så länge man höll sig inom "ramarna".Till dig "Karin" som tog bort dig som följare och skickade ett mail att nu fick det var nog med Oumberligating när jag visade T-shirten med texten: Ikväll får 107 svenskar gonorré! Jag har fått tag i två T-shirt i rosa och skickar du din adress så får du bägge, sätt på dig T-shirten en dag på Kommunhuset där du arbetar och se vad som händer, texten är fånig det håller jag med om, men det är inte riktigt i texten som humorn skapas, utan det är egentligen reaktionen hos folk som är den verkliga humorn, som att du skrev och klagade på mig! Det blev faktiskt lite kul!
Inte nog med att du får T-shirtarna du får också en stor varm kram ifrån mig, humorkram, absolut inte, utan en äkta varm medmännsklig kram för jag vet att du behöver det!
Vid datorn som vanligt Peter Olofsson!
PS: Vi får se vad som händer efter det här inlägget som jag skapat enbart för att en god vän till mig ska ha något trevligt att läsa på jobbet, han ringde igår och var bekymrad för att jag slutat blogga, är det något jag gör så är det att ta hand om min vänner! Så på begäran alltså detta inlägg och självklart så vill jag bjuda på något viktigt också. Det är en artikel om de bakteriespridande läkarrockarna, återkommer till dem i senare inlägg på Jernsaxen, men klicka på länken till Dagens Nyheter http://www.dn.se/nyheter/sverige/lakare-tvingas-ta-av-rocken-1.877980
Vill du ha en lika fin läkarrock till ditt barn så går det att beställa på http://www.thingamababy.com/
Ja, faktiskt du befinner dig fortfarande på en blogg med Oumberliga Ting!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu rockar livet igen : )
Fett humor är att nålen är krokig.
Jag har en god vän som sällan och aldrig drar på mungiporna. Vi satt en gång ett helt gäng och garvade åt olika skämt men han hade lika stelt ansiktsuttryck som en fisk. Tillslut frågade jag honom om det inte faktiskt fanns något skämt som han tyckte va kul. Han svarade: Egentligen inte men möjligtvis det här..

Vad sa juden när han satte sig i TAXIN? -GASA.

Han skrattade inte utan lyfte bara på ena mungipan. Så visst är det väldigt beroende på vad som är roligt och inte. Oumbeeerligating är tillbaks! Det är roligt.
Hälsningar Ronny

Heidi sa...

Hejjj igen:)
Du hade skrivit här också!!! Kulkulkul!!!
Att jag inte kom på igår när vi var och handlade i Maxi att fota mina kassa... toapapper och annat skoj... okej, nästa gång lovar jag;)
Men du vet, vissa dagar är bara tråkigare än vissa andra som redan är tråkigare.
Stackars kvinna du skriver om... tur att det inte är jag. Visst besöker du min blogg fortvarande:) lirk lirk och räps räps (ljudet från ögonfransarna)
Kramizar på dig

Anonym sa...

Man är inte roligare än man gör sig. Och vissa människor gör sig inte alls.....uppenbarligen. Men var och en till sitt. Jag är bara glad att sambon har (ibland) god humor och dessutom tränger sig igenom länsgränserna och har tagit till sig Göteborgshumorn (fast det är ju ett tag kvar tills han lär sig den roliga Göteborgshumorn). Men även en 1000 mila resa börjar med ett steg.

Bla bla ja, jag har trist på mitt jobb just för tillfället och kommer inte på bättre saker än att sitta här och ordbajsa och längta tills det ä dax att gå hem. (Jo jag är hemskt tacksam för att jag har ett jobb)Är trött idag kanske beroende på en viss pratmakare som satt och tjöta långt in på sena kvällen i köket igår :)eller var det kanske i förrgår. HM. Såg inga kaffekoppar på köksbordet i morse.Eller gjorde jag det.
/H

Solvarm sa...

Hej Peter!

Tack för din långa härliga kommentar på en av mina bloggar, jag förstår att du gjorde ditt inlägg för att få uppmärksamhet, alla sätt är bra, utom dom dåliga. Och det lyckades du med, att få min uppmärksamhet alltså, så hittade jag till dej igen, för vi har ju faktiskt träffats förut troligtvis på min blogg Solvarma FotonJag har oxå bloggen Tillbaka i Göteborg där du i mitt senaste inlägg kanske kan lösa ett mysterium?

Sen har jag ju oxå min bloggroman Vi möttes på ICQ där du får vara med och skriva ett kapitel om du vlll, meningen är att detta skall vara en stafettroman, men ingen har velat nappa på mitt erbjudande ännu, kanske blir det du som är så bra på att skriva.

Och vad beträffar bloggpaus på en vecka som du har haft, så tycker jag att det var starkt gjort, jag har aldrig lyckats med nått dylikt.

Jo, matteproblemet var det ju, nä det är överkurs för mej.

Må gott, önskar Irene