måndag 10 oktober 2011

"Är det inte det konfirmationen handlar om.........!"


Vet inte om jag blir särskilt upprörd när jag läser i morgonens nätupplaga av
Svenska Dagbladet att Kyrkan har fått avbryta ett Konfirmationsläger som började "urarta lite". Det faller sig lite naturligt på något sett att det ska bli så, våra tonåringar är ju trots allt bara en återspegling av vårat vuxensamhälle och just alkohol är ju en stor del i vuxensvärldens festande på ont och gott vill jag påpeka!
Ja, nog om det, min Dotters konfirmationsresa fick också ett intressant slut!
Pga min Frus handikapp så har vi inte kunnat resa så mycket som vi velat med våra barn, så när Svenska Kyrkan erbjöd konfirmationsutbildning och resa till Italien så nappade både vi som föräldrar och vår Dotter direkt! Fast så mycket "party" blev det inte direkt, särskilt inte eftersom de bodde på ett Nunnekloster. Nunnorna på detta Italienska kloster hade totalt missat principen med mänsklig värme. In på natten stormade Abbedissan med sina nunnepolare, väskor och skåp genomsöktes, självklart blev det resultat, alkoläsk och cigaretter hos ett flertal av flickorna! Jaha, så blev det samtal till oss föräldrar ifrån Italien, nu måste vi skicka hem flickorna!
När sedan tjejerna kom till Arlanda så mötte jag min Dotter och ett flertal av dem med en skarp blick, jag kan nog konsten att både se arg och bestämd ut samtidigt.
-Förlåt, sa en av flickorna, lite rädd och skamsen!
-Nu ska jag prata allvar med er! Sa jag med myndig röst!
Alla stannade upp och tittade lite oroligt på mig! (Inte min Dotter så klart, hon tänker bara att nu är Farsan igång igen!)
-Nu är jag riktigt förbannad, hur i helvete kunde Ni åka fast? Det vet väl varenda tonåring, att man gömmer ölen, vinet, spriten och cigaretterna utomhus någonstans, men framför allt har man inte det på rummet! Vad är det med ungdomen nuförtiden. Jag blir orolig!
Sedan har jag lite ouppklarat med SvenskaKyrkan.......vart tog det beslagtagna godset vägen? Jag bara undrar, jag har krävt en redovisning i 2 år nu! Har min Dotter haft alkoholhaltiga drycker i ett land där det är tillåtet, då är "produkterna" mina!
Vid datorn som vanlig Ulv Röde alias Peter Olofsson Ditt mjödskum i Cyberskägget!

4 kommentarer:

Västgötskan sa...

Ha ha! Helt rätt "aproach"! ;-D

desperat hemmafru sa...

Skönt med en pappa som har humor, hjärta och hjärna på de rätta ställena!

BP sa...

Den "utskällningen" var strålande!!!

Anonym sa...

Nattvarden-Jesu blod= vin ?

Gladiata