torsdag 6 oktober 2011

"Favorit i repris........!"


Jag försöker hålla släkten utanför min blogg, så ingen ska bli upprörd, men idag så måste jag berätta lite om min Mamma! Min Mamma har verkligen humor, det har hon, ibland så tror jag faktiskt jag ärvt lite av hennes humor också! Fast förra året så tyckte några av oss släktingar att hon gick lite för "långt"! Hon var på resande fot i Kina under några hektiska och spännande veckor som hon själv uttryckte det. Bl a så besökte hon några byar på den Kinesiska lands byggden. Min Mamma är gammal scoutledare så hon gillar lekar och ordvitsar och sedan hon på äldre dagar nu även blivit väl bevandrad i Engelska språket så "väver" hon samman sina kunskaper, som på denna bild som hon tog i en bergsby i en Kinesisk provins!
Bilden fick vi som Julkort därifrån förra året! Mamma skriver på baksidan av kortet!
"Hej Peter! Gissa om jag är helt "däckad" idag, letade gamla gummiringar i en hel eftermiddag. när jag slutligen fick ihop tre stycken så var det desto svårare att få tanterna att se glada ut på bilden! En sak är säker, de har ingen direkt humor här på den Kinesiska landsbygden!
Jag försökte få tolken att översätta "bildtexten" Tired old ladies, men jag är inte säker på att han lyckades förmedla humorn!"
Som sagt vill inte "lämna ut" min Mamma här på bloggen, duktig på att fotografera det är hon, men hon vet inget om datorer så det gör inget om jag visar vad hon har för sig för tok när hon är ute och reser. Nu ska hon visst iväg igen om någon vecka, jag bävar redan för vad hon ska utsätta den stackars lokalbefolkningen för denna gång!
Vid datorn "mitt i natten" Ulv Röde alias Peter Olofsson!

2 kommentarer:

Lippe sa...

Hahahahahahahaa!!! Skön morsa!

Joanna Björkqvist sa...

Vilken rolig och fyndig mamma! Kul och fin bild dessutom! :) Kram!