onsdag 5 oktober 2011

"Ett helvete att vara en modern Viking.......!"


Som sagt det är ett riktigt "helvete" att vara en modern Viking i 2000-talets Sverige! En "riktig Viking" ur mitt perspektiv sett samlar på sig en rejäl skatt! Guld, silver och juveler så klart! För tusen år sedan hade det varit en lätt match för en man av min kaliber........bara att ge sig in i kyrkorna slå ihjäl en präst och sno allt silver....röva och ta helt enkelt! Men och det är ett stort men, nu lever vi i 2000-talets Sverige och vi Vikingar har det inte så lätt alla gånger. Som i mitt fall hela sommaren har jag sprungit på "loppisar" för att få ihop årets skatt, ja jag samlar på mig en ny varje år för att sedan sälja den och köpa kläder till min Fru och Dotter! Sommarens "silverloppisskörd" har varit god. Förvånansvärt god faktiskt, konstigt egentligen, media översvämmas med information om stämplar, silver och guldpriser mm.

Det är ett "hårt" och "tidsödande" letande för att hitta silver på loppisar, särskilt eftersom man får inte leta efter stämpar på plats, då har man avslöjats sig direkt och är säljaren en liten tjock tant så anar hon "ugglor i mossen" direkt om man tar fram luppen! Sommaren "skörd" har gett över 2 kilo silver, för att vara exakt 2356 gram. Ja, tragiskt nog så är det faktiskt så att även vackra silverföremål säljs efter vikt och inte konstnärligt värde. Idag är jag ledig och de 2356 grammen ska omsättas till cash, har en fet Husbilsskatteräkning som ligger och ska vara betald senast i övermorgon, sedan går det åt lite pengar till mitt höstbusskort! Ja, djävligt trist att erkänna att en hundrakilos Viking måste åka buss till jobbet, knäna känns lite stela nu när det börjat bli lite kyligare, alltså måste jag ställa in hästen i spilltan.....okej då, cykeln!

Fast Lilla Frun allas vår Pockethexan har räknat ut att det borde bli några tusen över för henne att handla kläder för........i ärlighetens namn så är denna "skatt" alltså min Kära Hustru det sämsta "rövade gods" jag någonsin tagit med mig hem, ur ekomisk synpunkt! Fast jag vill trots det betrakta henne som ett riktigt "gott kap" såhär 25 år senare! Hon är faktiskt lika vacker naken som silversakerna på bilden ovan, fast det kan jag ju inte visa på den här bloggen. Det här är ju en seriösblogg för mogna och seriösa inredning och design bloggare, nej vill man se min Fru naken så ligger de ute på min andra Vikingasajt http://www.storabrostinsmordaiketschup.blogspot.com/ , fast den ska ni inte läsa, inget för normalt folk inte, bara för oss stora sexsistiska, liderliga snuskhummrar som bara vill en enda sak!

Hoppsan ,jag kom visst lite ifrån "ämnet", lätt hänt då jag skriver om min Fru! Var var vi nu? Jo, silver! Silversakerna ovan har jag valt att behålla, prylar inköpta för cirka 300:- kronor, silvervikt cirka 650 gram (silverpris cirka 3800-4200 kilot beroende på halt 830/925 silver)
Släta bägaren tillverkad i Sverige 1912, hamrade bägaren är ryskstämplat sekelskifte, bara den ger mig rysningar, engelsk bricka ifrån 1900-taletsbörjan, sílverdollar ifrån 1888, samt två silverringar ifrån 1000-talet ifrån en grav vi plundrade förra sommaren på Gotland! Skämtflagga! Sked Georg Jensen Danmark 50-tal. Okej, inget man blir miljonär på inte, men himla kul "loppisfynd" iallafall och helt Oumberligt vackra på sitt sätt!
Resten av "silverskatten" ska som sagt säljas direkt idag, några prylar säljer jag på Bukowskis Market (Just nu säljer jag 50-kilo järnskrot där, klicka här)
Vid datorn som vanligt Ulv Röde alias Peter Olofsson Den sista Vikingahövdingen!
PS: Någon "stolle" vill att man ska börja riva kyrkor i Sverige.......men hur ska det då gå i framtiden, vart skall då framtidens Vikingar röva sitt silver ifrån? Se artikel i
Svenska Dagbladet här!

14 kommentarer:

Anonym sa...

Ett sådant intressant inlägg som detta, måste du förstöra det med en massa sexprat?
Jag vet att det är din blogg och du skriver vad du vill på den, men i allafall?
Har följt den i över ett års tid nu och jah häpnar hur du alltid lyckas få in något "ekivokt"som du själv skulle sagt! Har ni män verkligen bara en enda sak i huvudet?
/Birgitta

oumberligating sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
oumberligating sa...

Ja, Birgitta! Det har du verkligen rätt i! 4 miljoner år av evolution sätter sina spår!
Skicka din adress så får du middagsbiljetter till senhösten då jag öppnar mitt Galleri här i Stockholm. Det blir mat och kändismingel så klart!
Välkommen till Gallery Erotic Banana of Sweden!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

desperat hemmafru sa...

Spännande med silvret. Jag blir så nyfiken på hur du skaffat dig all kunskap. Du verkar kunna en hel del! Även jag älskar vackra ting och genuint hantverk. Tyvärr saknar jag dina goda kunskaper för att göra några stora fynd. Dessutom tror jag att jag har mer fallenhet för att hitta udda lite halvtokiga saker. De är sälla så värdefulla. Förutom för mig då. Jag älskar att fynda! :-)

God fortsättning på dagen!

Tankar vid midnatt sa...

Gillar dig rätt och slätt! Med eller utan silverskatt!

desperat hemmafru sa...

Ha, ha. Känner igen det där med ogillande hos expertisen! Jag arbetar inom akademien och där finns det alltid de som tycker att de är mer experter än en annan. Och det värsta du kan göra är att komma med ett för intelligent påstående eller vara för ifrågasättande. Men då brukar jag tänka på att det säger mer om deras litenhet än om min storhet! ;-) Sanna "experter" tål både att granskas och ifrågasättas. De tål till och med kritik, eftersom de vet vad de kan använda den till. Jag försöker själv alltid att utsätta mig för både granskning och kritik. För även om det inte alltid är så bekvämt, så vet jag vad som finns att hämta bakom hörnet. Ny kunskap! Mer kunskap! Annan kunskap! Så heja, heja! Det är bara att fortsätta på den inslagna vägen.

4U2! sa...

Inte dumt alls det där. Själv hittar jag inte ens loppisar att besöka .)
Förresten, det var värst vad du åt bullar igår, i mitt hus förekom det inte en enda trots diskret sms till maken om att det var kanelbullensdagen. :(

Lippe sa...

Jag vill oxå ha en biljett!!!
Och du, jag har absolut inga krav på besök eller kommentarer! Jag älskar dig ändå!
Jag är själv ganska ojämn i min närvaro på bloggar så jag fattar, vad jag inte fattar är hur du hinner övh, när jag börjar jobba kommer det nog dras ner en hel del på it-närvaron och då får du ha tålamod med mig! De viktigaste kvinnorna är de du har ikring dig irl och efter vad jag förstår så är de både vackra och angenäma, förutom den giftiga granntanten då ;)
Vet inte om jag ska klicka på den där länken...det kanske var det Birgitta gjorde?? Ä, va fasen, jag tål och nyfikenheten har inte minskat med åren så på´t bara!
Hoppas att silverpriserna stigit av bara den idag!! Jag sålde mitt silver i somras och då kunde vi fira en riktigt bra midsommar!
Kramar

Lippe sa...

Hahahahahahaaaaaa! Där fick nyfiken i en strut!!!

Lippe sa...

Och dessutom är jag ju glad för alla kommentarer när jag färgat håret men ibland undrar jag varför jag får så få när jag skriver om politik och orättvisor? Fast jag får väldigt mycket pepp och stöd av mina bloggkompisar så jag är ju glad att de kommenterar när de gör det :)
Kram igen ♥

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gokväll
Vet inte om du skojar nu, men det var en bra mängd silver du hittat. Jag tycker sommarens loppisar varit mest skit här runt där jag bor, ovanligt dåligt med fynd. Men det är mycket norrmän som handlar här. Silver är väldigt vackert, en riktig skatt på bilden
Kramar
AnnaMaria

conny sa...

Din storhet ligger i att du bjuder på dig precis som du är. Det kallar jag äkta vara, och det är värt mer än allt silver du samlat på dig genom åren. Och definitivt värt mer än nån självutnämnd expert.

josefin sa...

Jag skulle bli superglad om någon ville dela med sig av något jobbigt som hänt i ens liv. Psykisk ohälsa, övergrepp, våld, missbruk, sjukdom, ja vad som helst som jag får tillåtelse att publicera i min blogg. Självklart får man vara anonym. Skicka gärna en kommentar eller skriv till min mejl: pussgurkan_9o@hotmail.com
Skriv: "Händelser att dela med sig av" som rubrik.

Jag tror det är viktigt att man talar om det som är jobbigt och framstår som något man ska skämmas över. Vad man än i livet har varit med om så finns det ingen anledning till att skämmas över det. Ingen anledning till att mörklägga händelsen/händelserna. För det finns fler där ute som kanske är med om exakt samma sak just nu. När man mår dåligt känner man sig oftast väldigt ensam, men det är man inte. Det finns folk som är med om samma sak just nu eller kanske har tagit sig igenom det som du själv har gått och bär på. Det spelar ingen roll om det är något som du tagit dig igenom och inte mår dåligt över nu eller om du är mitt uppe i allt.

Du kanske inte känner att du har något att dela med dig av men endå är intresserad utav att läsa vad andra skickat in. Gå in på min blogg under kategorien; "this is a true story".

Är jättetacksam om någon vill dela med sig av sin historia!

Blogger sa...

Order A .925 Silver Chain Online.