torsdag 13 oktober 2011

"Hmm....per automatik kommer nästa fråga.......!"Som sagt......hmm......bloggar verkligen riktiga Vikingar? Kanske dax att "segla vidare" ut i cyberaltet.................

12 kommentarer:

Anonym sa...

Självklart bloggar inte vikingar
eller "riktiga karlar" men du vill
bara känna dig betydelsefull på
nätet, varför jag svarar? Ja det
undrar jag också!
Maritha

Anonym sa...

Hej Maritha! "Lurad, idiot" det är dina ord inte mina!
Synd vi inte bor grannar så vi kunde prata i timtals över kaffe och sockerkaka! (Det är ju det som är problematiken med detta medie att man inte ser varandra och kan läsa av tonfall, nyanser och kroppsspråk)
Varken skapelseberätelsen eller bibeln emotsäger faktiskt teorin om "big bang", att den funnits råder inget tvivel om och utvidgningen av universums sker fortfarnade (spännande).
Hela bibeln bygger självklart på förenklingar, 7 dagar eller sju miljoner/miljarder år spelar kanske inte så stor roll egentligen! Kanske Gud (urkraften) t o m stod bakom Big Bang?
Jesus som historisk person är jag också övertygad om att han funnits, men "under" tror jag inte alls på, allt följer naturlagararna, då dessa teoretiskt också skapats av denna "urkraft" låt kalla den för Gud! Sedan vad vi tror på är kanske oväsentligt. Vår tro bygger ju mera geografiskt på var vi är födda!
När in innfödd man på Nya Guinea helt plötsligt får för sig att Jesus finns då lovar jag att jag också ska börja fundera om!
Bön hjälper, är vi då "Bönhörda" troligen inte men om man sprutar in en radiokativ isotop så ser vi att samma centrum stimuleras i hjärnan som vid allmän tillfredställe, i huvudsak dopamin och cerotinin. Vi kommer då må bra och känna oss starka och trygga, vi är ju en del av skapelsen via Big Bang, samma urmateria (Som i sin tur aldrig tar slut utan återanvänds, av jord är du kommen av jord skall då åter bli/varda)
Alltså dena urkraft låt kalla Gud finns alltså i oss!
Själva Jesus problematiken är hur skum som helst, visst skulle jag personligen dö för mina barn men då absolut inte utan strid!
Vilket fall som helst är inte Jesus problematiken för mig i någon större bemärkelse!
Det är nog mera själva kyrkligheten som "stör" mig lite, kyrkans makt och härlighet, sedan har jag knappast mött så mycket inskränkta människor som inom kyrkan, oavsett samfund! Fast det är en annan problematik!
Jag vet varför du svarar mig, du gillar ju mig, precis som jag gillar dig! Inte så konstigt bloggen blir ju som en familj, en konstgjord sådan, det är därför som jag tvivlar på detta medie ganska ofta. Då däremot inte sagt att jag tvivlar på människorna bakom bloggarna. Flera av dessa människor jag kommit i kontakt har jag ju träffat och många fler vill jag verkligen träffa i verkligheten, gärna dig med!
Så får du väl avgöra om jag är en riktigt karl eller inte! (ler)
Jag verkligen älskar teologi och har läst både bibeln, koranen flera andra heliga böcker, självklart med svensk översättning (jag kan ju inte allt men nästan)!
Du känns inte så kärleksfull i dina ord idag Maritha, men det gör inget, jag älskar dig som min medmänniska och självklart så får du bli min bordsdam på det bloggkonvent som jag ordnar till våren!
Kram ifrån Oumberlige Peter!
PS:Detta ps är inte just avsett för Maritha. Jag brukar ju trycka upp T-shirt med intressanta tryck en av texterna jag skapat men få förstår är;
"Gör inte Gud till en idiot" när man förstår denna text då förstår man också Guds storhet, och den storheten tvivlar jag aldrig på se på oss människor, djur mm men också universum och alltet, som troligtvis alltid har funnits och kommer att finnas. Omöjligt att greppa, kanske inte ens meningen!
"Meningen" kanske ska brytas ned till det "Lilla" som att säga Hej till sin granne!

Anonym sa...

Haha...Maritha du är för "go" du!
Jag vill bara känna mig betydelsefull på nätet! Kul tanke, men även där blev det inget "rätt"!
Hade jag velat vara betydelsefull så hade jag fortsatt och Svenssonbloggat om blommor och blad, vitmålade krukor mm. När jag "förvandlade" Oumberliga bloggen från en prylblogg till en "fundering/tankeblogg" så halverades min besöksstatestik bl a och jag hade som mest 150 följare, men sanningen har sitt pris!
Sanningar och sanningar föresten vad är det som är sant i cybervärlden egentligen?
Var rädd om dig på alla sett Maritha!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

Anonym sa...

Jaja du har rätt jag tycker om dig!
Du är en människa som lever nära
mycket smärta, jag gör det också
men det är inget att gå in på här.
Du känns ofta som "Han som vet hur
det är" och jag kollar alltid om
du skrivit nåt.
Trosfrågor kan bli svåra på blogg-
nivå, men alla människor inne i de
djupaste djungler tror på nåt, andar eller en gud eller en död
anhörig. Det är bara för att Gud
har lagt evigheten i människans
hjärta. Nog om detta nu.
Jag gick ju med i hörnsoffans
vänner, kan berätta att jag sedan
många år också är med i Kranvattnets vänner!
Kram tillbaka
Maritha

Anonym sa...

Det fanns en bok som hette
"Styggare kan ingen vara" som
handlade om kristna församlingar.
Jag är inte med i någon församling
vi skulle inte ens kunna pga
sjukdom om vi ville. Jag är nog
eller har blivit en ganska isolerad
och enstörig person.
Jag måste sluta nu innan jag skriver namn och personnr.
Mitt behov av kommunikation med
människor är sååå reducerat!!
Maritha igen

conny sa...

Det är faktiskt ganska roande att lyssna på dessa religiösa svammeltanter :))
När jag säger svammeltanter så menar jag svamlet som kommer ur dem, de är naturligtvis lika mycket värda som alla andra. Det är bara det att de saknar den grundtrygghet som de flesta av oss faktiskt har. Och därför måste de absolut tro att det finns nån högre makt som de kan känna sig trygga med. Ren psykologi alltså. Ingen grundforskning i världen biter på psykologiska föreställningar. Bevisar forskningen något som står i strid med nån tro så flyttar de troende bara fram sina positioner, för tro det kommer de att göra så länge de inte känner sig trygga i sig själva.

Anonym sa...

En hälsning till Conny som kallar
mig religiös svammeltant. Ja jag
svamlar säkert i mångas tycke,
men uttala dig inte om grundtrygghet, du har ingen aning
om var jag varit med om i mitt liv
hade jag inte varit trygg i grunden
så hade jag inte klarat av mitt liv. Jag blir lite full i skratt
när jag tänker på vad lite du vet
om mig, ingenting. Men jag har
tydligen människovärde, det tackar
jag för.
Den religiösa kärringen

Freedomtravel sa...

Nej, men det är väl klart att vikingar bloggar. Helt övertygad om att de "riktiga" vikingarna, på tiden då det begav sig, skulle ha bloggat massor om tekniken bara funnits. Tänk vad spännande att få läsa om deras erövringar nere i Europa. Typ "idag högg vi ihjäl lite sydeuropeer och fick med oss lite skatter". Och så några illustrativa foton till det... Eller tänk vilka intressanta statusrader på Facebook!

Tankar vid midnatt sa...

Klart att riktiga Vikingar bloggar! De både äter Quich, gråter och älskar som gudar ( eller var det i min drömvärld...)Förvirrade kramar

Mollamaja sa...

WOW, intressant kommunikation. Hälsar jag som bloggar bara skit men gillar det ändå :) Och hoppas på att alla gör det som för dem känns rätt. Kram och ha en härlig weekend!

Jane sa...

Ojojoj!
Här gick det hett till.
Kramar i massor / Jane

BP sa...

Oooops! Här lägger jag mig inte i;-)